Τι πρέπει να γνωρίζεις προτού βρεις έναν φίλο με προνόμια

Η σχέση μεταξύ δυο φίλων με προνόμια είναι απλή… μα και περίπλοκη ταυτόχρονα. Και οι παρακάτω συμβουλές θα σε προετοιμάσουν καταλλήλως.
Τι πρέπει να γνωρίζεις προτού βρεις έναν φίλο με προνόμια
Το να ξεκινήσεις να κάνεις σεξ με ένα άτομο που μέχρι τώρα ήσασταν φίλοι είναι μπερδεμένη υπόθεση. Σίγουρα, είναι βολικό. Και σίγουρα είναι πολύ διασκεδαστικό—αρκεί να ξέρεις να το κάνεις σωστά. Άφησέ μας, λοιπόν, να σε βοηθήσουμε να ξεπεράσεις τις πιο συνηθισμένες παγίδες που κρύβουν οι σχέσεις μεταξύ φίλων με προνόμια…

Η ειλικρίνεια είναι ό,τι πιο σημαντικό
Πρέπει να επικοινωνείτε ανοιχτά ο ένας με τον άλλο. Πρέπει να είστε σίγουροι πως και οι δυο σας θέλετε το ίδιο πράγμα—σεξ, δηλαδή, αλλά χωρίς δέσμευση. Την ίδια στιγμή, αν κάποιος από τους δυο σας αρχίσει να αισθάνεται διαφορετικά, πρέπει να το πει. Αν κάποιος από τους δύο βρει ένα άτομο με το οποίο θα ήθελε να κάνει σχέση, πρέπει να σταματήσετε. Υπάρχουν μερικές πολύ λεπτές ισορροπίες σ’ αυτού του είδους την “χαλαρή” σχέση, με τις οποίες δεν παίζουμε.

Μην το πείτε αναγκαστικά στους φίλους σας
Το τι κάνετε μεταξύ σας είναι δικό σας ζήτημα, και δεν χρειάζεστε οι φίλοι σας να σας δίνουν την γνώμη τους, να σας ρωτάνε γιατί δεν κάνετε απλά κανονική σχέση ή – ακόμα χειρότερα – να σας κριτικάρουν. Από την άλλη πλευρά, ακόμα κι αν δεν πείτε τίποτα, υπάρχει πάντα η πιθανότητα να το καταλάβουν, οπότε για άλλη μια φορά η ειλικρίνεια είναι το κλειδί. Ναι, κάνετε σεξ. Όχι, δεν τους αφορά.

Μην ξεχνάς ότι υπάρχουν και αισθήματα…
…και κάποιος – αν όχι και οι δυο σας – μπορεί αργά ή γρήγορα να αρχίσει να τα νιώθει. Δεν θέλουμε να είμαστε απαισιόδοξοι, αλλά το να αρχίσεις να νιώθεις όλο και πιο κοντά στο άτομο με το οποίο κάνεις σεξ είναι πολύ φυσιολογικό. Στην περίπτωση που συμβεί κάτι τέτοιο, πρέπει να το συζητήσετε. Άλλωστε, ήδη γνωρίζετε ο ένας τον άλλο, και θα είναι πολύ πιο εύκολο να διαχειριστείτε τα προβλήματα ως φίλοι.

Φρόντισε τον εαυτό σου
Αν νιώθεις πως η ζωή σου αποτελείται 50% από στρες και 50% από χάος, τότε μάλλον δεν είσαι στην κατάλληλη φάση για να έχεις έναν φίλο με προνόμια. Ναι, το σεξ μπορεί να σε βοηθήσει να ξεμπλοκάρεις το μυαλό σου λιγάκι, αλλά θες σίγουρα να πρέπει να αντιμετωπίσεις ακόμα μία κατάσταση που δεν ξέρεις πώς θα εξελιχθεί;

Μην ξεχνάς ότι είστε και οι δυο ελεύθεροι
Και αυτό σημαίνει πως ανά πάσα στιγμή μπορεί να γνωρίσετε κάποιο άτομο με το οποίο θα θέλετε να κάνετε σχέση, που με την σειρά του σημαίνει ότι θα σταματήσετε να κάνετε σεξ. Και πρέπει να είσαι εντάξει με αυτό. Εναλλακτικά, ένα λιγότερο δύσκολο σενάριο λέει ότι μπορεί απλά να βαρεθείτε να κάνετε σεξ και όλα να γυρίσουν στα φυσιολογικά.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v