Τα πράγματα που σκοτώνουν την όρεξη για σεξ

Αν η όρεξή σας για σεξ τελευταία έχει πέσει στα τάρταρα, τότε ίσως να ξέρουμε κάποιον από τους φταίχτες…
Τα πράγματα που σκοτώνουν την όρεξη για σεξ
Υπάρχουν πολλοί λόγοι που θα κάνουν έναν άνθρωπο να χάσει την όρεξή του για σεξ. Πολλές φορές, η απάντηση είναι απλή: δεν έχει όρεξη. Συμβαίνει και στους καλύτερους, τους πιο σεξουαλικούς. Τι γίνεται όμως όταν θέλεις να κάνεις σεξ αλλά το σώμα σου απλά αρνείται;

Ας ρίξουμε μια ματιά στα πράγματα που μπορεί να καταστρέψουν την όρεξή μας για σεξ…

Αντικαταθλιπτικά
Αυτά τα χάπια κάνουν το θαύμα τους σε ό,τι αφορά την διάθεσή μας και το προσωπικό μαύρο σύννεφο που ονομάζεται κατάθλιψη, αλλά σκοτώνουν την λίμπιντο.

Η ηλικία
Ακόμα κι αν νιώθετε πως είστε γεμάτοι δύναμη, η ηλικία παίζει ρόλο. Όσο μεγαλώνουμε, τα επίπεδα τεστοστερόνης στο σώμα μειώνονται, και η τεστοστερόνη είναι μια από τις ορμόνες που ευθύνονται για την σεξουαλική επιθυμία.

Ο θηλασμός
Αν θηλάζετε το μωρό σας, οι πιθανότητες να συμβούν διάφορα περίεργα κατά την διάρκεια του σεξ είναι μεγάλες: κολπική ξηρότητα, υπερευαισθησία στο στήθος ή ακόμα και έκκριση γάλακτος κατά τον οργασμό. Είναι, ας πούμε, ένας τρόπος που το σώμα σας φροντίζει να σας δείξει ότι δεν πρέπει να μείνετε έγκυος ξανά τόσο σύντομα.

Οι χρόνιες παθήσεις
Οι χρόνιες παθήσεις, όπως ο λύκος, ο διαβήτης ή η νόσος του Κρον έχουν αρνητικές επιπτώσεις σε κάθε πλευρά της ζωής, και η λίμπιντο δεν πάει πίσω. Επιπλέον, καθώς πολλές από αυτές τις παθήσεις εξαντλούν τα αποθέματα ενέργειας του ασθενή, το σεξ γίνεται όλο και μεγαλύτερη αγγαρεία.

Η έλλειψη άσκησης
Η γυμναστική είναι το καλύτερο πράγμα που μπορούμε να κάνουμε για την υγεία μας. Μας κάνει πιο δυνατούς, αυξάνει την κυκλοφορία του αίματος και κάνει τις αντοχές μας να φτάνουν σε θεϊκά επίπεδα. Από την άλλη, η έλλειψη γυμναστικής μας κάνει να μην έχουμε αρκετές δυνάμεις—χωρίς να αναλύσουμε τις επιπτώσεις που έχει στο πώς βλέπουμε τον εαυτό μας.

Τα ποτά και τα τσιγάρα
Ναι, μπορεί η εικόνα ενός ανθρώπου που πίνει το ποτό του και καπνίζει ένα τσιγάρο να φέρνει στο μυαλό τον Τζέιμς Ντιν, αλλά όταν το πράγμα πάει στην πράξη, δεν είναι το ίδιο. Η κατάχρηση αυτών των δύο ουσιών προκαλεί πολλά προβλήματα στον οργανισμό, και ένα από αυτά είναι οι μειωμένες σεξουαλικές επιδόσεις.

Το στρες της δουλειάς
Αν τα πράγματα στην δουλειά δεν είναι ιδανικά, και ειδικά αν επιτρέπουμε σε αυτό το στρες να μας ακολουθεί στο σπίτι, τότε ο οργανισμός μας γεμίζει με την ορμόνη του άγχους, την κορτιζόλη. Ένα από τα (πολλά) κακά που προκαλεί η κορτιζόλη; Σκοτώνει την όρεξη για σεξ.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v