Γιατί έχουν οι άντρες στύση το πρωί;

Πριν ξυπνήσει ένας άντρας, ένα συγκεκριμένο κομμάτι του έχει ήδη σηκωθεί να τον καλημερίσει. Και εξηγούμε γιατί συμβαίνει αυτό.
Γιατί έχουν οι άντρες στύση το πρωί;

Όποιος άντρας (και οποιοσδήποτε έχει ξυπνήσει ποτέ δίπλα σε άντρα) διαβάζει αυτό το κείμενο, ξέρει σε τι αναφερόμαστε. Πρωινή στύση, αυτό το μεγάλο μυστήριο. Δυσκολευόμαστε να πιστέψουμε πως κάθε άντρας ξυπνάει κάθε πρωί με ορέξεις. Έχει να κάνει με την τουαλέτα, πιστεύουμε οι περισσότεροι. Κι όμως, αυτό είναι μύθος. Το ότι θέλουμε να πάμε τουαλέτα το πρωί δεν σχετίζεται με το πόσο… διογκωμένο είναι το πέος μας.

Για να πούμε την αλήθεια, ακόμα και οι επιστήμονες δεν είναι σίγουροι τι ακριβώς προκαλεί την πρωινή στύση. Έχουν, όμως, καταλήξει στις τέσσερις μεγαλύτερες πιθανότητες. Κι εμείς ικανοποιούμε την περιέργειά μας.

1. Το πέος κάνει ό,τι θέλει, γιατί το μυαλό κοιμάται
Σύμφωνα με μια μελέτη ενδοκρινολόγων, ορισμένα μέρη του εγκεφάλου παύουν να λειτουργούν κατά την διάρκεια του REM ύπνου, και ένα από αυτά είναι το κομμάτι που ελέγχει το πέος. Υπό φυσιολογικές συνθήκες, ο εγκέφαλος του άντρα προσπαθεί να διατηρήσει το επίπεδο, και να… εγκρίνει τις στύσεις που είναι αναγκαίες (μια δουλειά που, ομολογουμένως, ούτως ή άλλως δεν κάνει πάντα καλά). Όταν κοιμόμαστε, ο μικρός μας φίλος αποκτά δική του βούληση. Θα πούμε πάλι καλά που εξακολουθεί να είναι προσκολλημένος στο σώμα μας.

2. Οι ορμόνες νιώθουν περήφανες
Το πρωί, τα επίπεδα τεστοστερόνης είναι πιο υψηλά από κάθε άλλη ώρα της ημέρας. Παρομοίως εξηγείται και το γεγονός ότι οι πρωινές στύσεις αρχίζουν να ελαττώνονται γύρω στα 50, που ο οργανισμός παράγει λιγότερη τεστοστερόνη. Άρα, μια εξήγηση είναι ότι ο άντρας νιώθει απλά πολύ… άντρας το πρωί. Και ένα σηκωμένο πέος με τις κατακτητικές τάσεις της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας είναι ο τρόπος του να το δείξει.

3. Το πέος γυμνάζεται
Όπως ο Λάμπρος Κωνσταντάρας, πριν μπει στην πισίνα, έκανε τις διατάσεις του. Δεν θα ζητήσουμε συγγνώμη για αυτό το παράδειγμα. Οι νυχτερινές στύσεις (που τις συνειδητοποιούμε μόλις ξυπνάμε) είναι ένας τρόπος που έχει το σώμα μας να εξασκεί τις αντοχές του πέους στο να παγιδεύει αίμα μέσα του για αρκετή ώρα. Δεν υπάρχει άλλο μέρος του σώματός μας που να το κάνει, ούτε που να χρειάζεται να κάνει κάτι τέτοιο. Είναι πολύ πιθανό ότι χωρίς τις στύσεις στον ύπνο, κανείς μας δεν θα μπορούσε να αντέξει μια στύση ξύπνιος για περισσότερα από λίγα λεπτά χωρίς να σφαδάζει από τον πόνο. Αυτή, όμως, πιστεύεται ότι είναι η λιγότερο βάσιμη θεωρία.

4. Κάπου τρίφτηκε
Αυτή η εξήγηση δεν είναι επιστημονική. Αλλά είναι τόσο απλοϊκή, που θα μπορούσε να είναι η πιο σωστή απ’ όλες. Όταν κοιμόμαστε, το σώμα μας εξακολουθεί να νιώθει και να αντιδρά σε ερεθίσματα. Συνεπώς, αν η αλλαγή πλευρού ήταν πιο… έντονη από το κανονικό, το πέος πιστεύει πως κάτι συμβαίνει εδώ. Το ίδιο συμβαίνει και όταν ένας άντρας κοιμάται με παρέα. Υπάρχει ένα σώμα δίπλα του, και όλα – από την επαφή μέχρι την αίσθηση της θερμότητας – μπορούν να πυροδοτήσουν μία στύση. Τουλάχιστον είναι λειτουργικό!


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v