Μύθοι και αλήθειες για τα bisexual άτομα

«Απλά θες να τραβάς την προσοχή» και όλες οι κουρασμένες απόψεις που αναγκάζονται να ανέχονται οι αμφιφυλόφιλοι.
Μύθοι και αλήθειες για τα bisexual άτομα
Αμφισεξουαλικότητα. Αυτός ο άγνωστος.

Εντάξει, όχι και τόσο μεγάλος άγνωστος· δεν είναι τόσο δύσκολο να βρούμε bisexual ανθρώπους γύρω μας, αλλά κάποιος θα έλεγε πως μερικές ντροπιαστικές προκαταλήψεις που τριγυρνούν αυτόν τον σεξουαλικό προσανατολισμό θα είχαν αρχίσει να εξαφανίζονται σιγά-σιγά. Ας προσπαθήσουμε να καταρρίψουμε μερικούς μύθους, λοιπόν. Οι bisexual…

1. …πηγαίνουν με ό,τι κινείται
Ας είμαστε ειλικρινείς. Η σεξουαλική όρεξη είναι κάτι προσωπικό. Δεν επηρεάζεται από τον σεξουαλικό προσανατολισμό. Όπως υπάρχουν εντελώς μονογαμικοί και άκρως ρομαντικοί ετερο- και ομοφυλόφιλοι άνθρωποι, το ίδιο συμβαίνει και με όσους είναι bi.

2. …γυναίκες απλά προσπαθούν να τραβήξουν την προσοχή των αντρών
Αυτό συμβαίνει μόνο σε δύο περιπτώσεις, για την ακρίβεια. Αν είσαι υπερβολικά μεθυσμένη φοιτήτρια (σε ταινία) και αν είσαι διάσημη ποπ σταρ που θα κάνει ό,τι χρειαστεί για να παραμείνει στην επικαιρότητα. Στην αληθινή ζωή, εκεί έξω, δεν υπάρχει τίποτα πιο ενοχλητικό για μια bisexual γυναίκα από έναν άντρα που θα την ικετεύει να τον αφήσει να παίρνει μάτι ενώ φιλιέται με την κοπέλα της. Και, ναι, αυτό όντως συμβαίνει συχνά στην πραγματικότητα.

3. …είναι “απλά μπερδεμένοι” ή “περνούν φάση”
Το χειρότερο με αυτή την φράση είναι πως δεν προφέρεται αποκλειστικά από straight στόματα. Η άποψη ότι τα bisexual άτομα δεν μπορούν να αποφασίσουν, ή απλά δειλιάζουν να αποδεχτούν τον εαυτό τους είναι ακριβώς ο λόγος που δεν βλέπουμε αυτόν τον προσανατολισμό να αντιπροσωπεύεται επαρκώς στα media. Επιπλέον, κάνει τους bisexual να μοιάζουν σαν σατανικές μεγαλοφυΐες που έχουν πάντα έναν απώτερο σκοπό: είτε αυτός είναι η προσοχή, είτε η κάλυψη του “αληθινού” εαυτού τους.

4. …είναι άπιστοι
Άλλο ένα κακό τηλεοπτικό κλισέ που θεωρείται αλήθεια. Φαίνεται πως το πρόβλημα με την αμφισεξουαλικότητα είναι η άποψη πως πρόκειται περί άπληστων, αχόρταγων ανθρώπων, των οποίων οι χαρακτήρες δεν διαχωρίζονται από τις σεξουαλικές τους προτιμήσεις. Με λίγα λόγια, το γεγονός ότι κάποιος έλκεται και από τα δύο φύλα δεν σημαίνει πως έχει μεγαλύτερες πιθανότητες να απατήσει σε σχέση με ένα καθαρά straight ή gay άτομο.

5. …πρέπει να έχουν 50-50 έλξη και στα δύο φύλα
Υπάρχουν άτομα που έχουν όντως 50-50 έλξη και για τα δύο φύλα. Υπάρχουν άτομα που μπορεί να προτιμούν ένα φύλο λίγο παραπάνω. Αυτό δεν έχει κάτι να πει για την σεξουαλική τους ταυτότητα. Είναι απλά άλλος ένας τρόπος εκλογίκευσης, που δεν οδηγεί πουθενά.

6. …είναι πάντα έτοιμοι για τρίο
Αυτό δεν βγάζει κανένα απολύτως νόημα. Όσο κι αν προσπαθούμε, δεν μπορούμε να το εξηγήσουμε. Το μόνο που μας μένει, είναι η απορία: φοβόμαστε, όντως, τόσο πολύ το σεξ;

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v