Νέο αίσθημα, πρώτη φορά, άβολο σεξ: Ένας οδηγός

Το σεξ με ένα καινούριο άτομο είναι πάντα περίπλοκη υπόθεση… εκτός κι αν ακολουθήσετε τις παρακάτω συμβουλές!
Νέο αίσθημα, πρώτη φορά, άβολο σεξ: Ένας οδηγός
Μην πανικοβάλλεστε, είναι απλά σεξ! Ή, τουλάχιστον, αυτή θα ήταν η μόνη συμβουλή που θα σας δίναμε αν μιλούσαμε για οτιδήποτε άλλο εκτός από την πρώτη φορά με ένα καινούριο άτομο. Δυστυχώς, όμως, κάποια πράγματα είναι καταδικασμένα να είναι πολύπλοκα και απρόβλεπτα. Αυτό, όμως, δεν σημαίνει πως δεν υπάρχουν τρόποι να μειώσετε τις άβολες στιγμές όσο περισσότερο γίνεται. Ξεκινάμε, με την πιο σημαντική συμβουλή:

1. Αποδεχτείτε το
Σύντομα θα βρεθείτε στο κρεβάτι με κάποιον που πρακτικά σας είναι άγνωστος, θα βγάλετε τα ρούχα σας και θα προσπαθήσετε να ικανοποιήσετε ο ένας τον άλλο. Ξεχάστε το κινηματογραφικό σεξ, που όλα βρίσκονται στην θέση τους εύκολα, ο συγχρονισμός είναι άψογος και όλοι έχουν παρακολουθήσει εντατικά μαθήματα ξεκουμπώματος σουτιέν. Άλλωστε, υπάρχουν πολλοί παράγοντες που επηρεάζουν το καλό σεξ, κι ο μεγαλύτερος ίσως είναι η οικειότητα. Όσο πιο άνετα νιώσετε με την ιδέα ότι αυτό σίγουρα δεν θα είναι και το καλύτερο σεξ της ζωής σας, εν τέλει τόσο καλύτερα θα περάσετε.

2. Μιλήστε
Σας αρέσει κάτι; Μην περιμένετε το άλλο άτομο να το μαντέψει. Πείτε τι θέλετε, και δώστε του να καταλάβει ότι και οι δικές του προτροπές είναι καλοδεχούμενες. Επίσης, μην διστάσετε να κάνετε κάποιο παιχνιδιάρικο σχόλιο αν τα πράγματα γίνουν λιγάκι άβολα, για να χαλαρώσετε την κατάσταση. Το σεξ και το γέλιο μπορούν να είναι εκπληκτικός συνδυασμός.

3. Προκαταρκτικά (και μάλιστα πολλά)
Είναι λογικό πάνω στον ενθουσιασμό σας, να μην σκεφτείτε τα προκαταρκτικά εκείνη τη στιγμή. Είναι επίσης μεγάλο λάθος. Η πρώτη φορά είναι η πλέον κατάλληλη στιγμή για να το πάτε αργά και να… εξερευνήσετε τις νέες, άγνωστες περιοχές. Αλλά, κι όταν έρθει η ώρα για να γίνει η δουλειά…

4. Ξεκινήστε χαλαρά
Όλοι έχουμε τα μικρά μας φετίχ, και αυτό δεν είναι κακό. Το να μοιράζεσαι όμως με ένα άτομο που δεν έχεις ξανακάνει σεξ ότι σου αρέσει να το κάνεις ενώ ακούς τον ύμνο της ομάδας σου, ή ότι έχεις φαντασιώσεις με την Λολίτα, είναι κάτι που καλύτερα να φυλαχθεί για τα επόμενα ραντεβού. Μείνετε στα απλά και βασικά, φροντίστε να ικανοποιηθείτε – και να ικανοποιήσετε – και όταν νιώσετε και οι δύο πιο εξοικειωμένοι, βγάλτε τα μεγάλα όπλα. Εκτός κι αν μιλάμε για κυριολεκτικά όπλα, αυτά ας μείνουν εκτός κρεβατοκάμαρας, δεν αρέσουν σε κανένα.

5. Μην βιαστείτε
Ο χρυσός κανόνας που πάντα θα αναφέρεται σε ό,τι έχει να κάνει με το σεξ. Κανείς δεν σας υποχρεώνει να πέσετε στο κρεβάτι προτού σιγουρευτείτε απόλυτα. Δεν είναι ντροπή να περιμένετε. Ζητήστε στο σύντροφό σας να το πάτε πιο αργά – το σεξ έχει να κάνει με την απόλαυση, και η απόλαυση είναι πολύ, πολύ εύθραυστο concept. Όλα γίνονται καλά, όταν γίνονται στην ώρα τους!

Θοδωρής Διάκος

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v