5 λόγοι για να σέβεσαι τα φετίχ του άλλου

Εφόσον όλοι συμφωνούν και περνάνε καλά, τότε δεν υπάρχει λόγος να ντρέπεσαι για τα φετίχ σου και σου εξηγούμε τους λόγους.
5 λόγοι για να σέβεσαι τα φετίχ του άλλου
Ζούμε σε μια εποχή που θα μπορούσε κάλλιστα να είναι η επιτομή της σεξουαλικής απελευθέρωσης, αν δεν υπήρχαν ακόμη και σήμερα, πολλά θέματα που αντιμετωπίζονται δυστυχώς ως ταμπού, ακόμη και για αυτόν που αποκαλούμε σύγχρονο δυτικό κόσμο. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η «δαιμονοποίηση» κάποιων σεξουαλικών φετίχ κι οι γενικεύσεις περί ανώμαλων που θα έπρεπε να ντρέπονται που φαντασιώνονται τέτοια πράγματα. Κάπως έτσι φτάσαμε στο περίφημο Kink Shaming.

Kink Shaming είναι η διαδικασία κατά την οποία με τη συμπεριφορά μας (σκοπίμως ή μη) προσβάλλουμε ή προκαλούμε ντροπή σε κάποιον για τις σεξουαλικές προτιμήσεις και τα γούστα του. Σύμφωνα με ψυχολόγους η δαιμονοποίηση των σεξουαλικών φαντασιώσεων πηγάζει από ένα καθεστώς φόβου σε σχέση με τη σεξουαλική έκφραση και αποτελεί σύγχυση σε σχέση με το τι αποτελεί φαντασίωση και τι πραγματικότητα. Τις τελευταίες μέρες μάλιστα είδαμε να διαδραματίζεται ένα χαρακτηριστικό επεισόδιο Kink Shaming στη χώρα μας, με την εξαφάνιση ενός 24χρονου Trapper, ο οποίος ήθελε να αυτοκτονήσει γιατί διέρρευσε ένα βίντεο στο οποίο πρωταγωνιστούσε κι είχε κάποιες bdsm αναφορές.

Το παραπάνω περιστατικό καλό θα ήταν να γίνει η αφορμή να καταλάβουμε γιατί πρέπει να σεβόμαστε τα φετίχ του άλλου και να μην πέφτουμε στην παγίδα του Kink Shaming! Άλλωστε όπως λέει το περίφημο ρητό του Alfred Kinsey: Η μόνη μη φυσιολογική σεξουαλική πράξη είναι αυτή που δεν μπορείς να κάνεις.

Εδώ καλό θα ήταν να εξηγηθούμε, για να μην παρεξηγηθούμε. Εφόσον οι ερωτικοί παρτενέρ είναι ενήλικοι κι υπάρχει αμοιβαία συναίνεση, τότε δεν χρειάζεται να ντρέπεσαι για τις σεξουαλικές φαντασιώσεις που θες να πραγματοποιήσεις. Κρατώντας αυτό ως δεδομένο σου εξηγούμε κάποιους βασικούς λόγους που δεν πρέπει να κάνεις Kink Shaming!

Να σέβεσαι τη σεξουαλική φαντασίωση του άλλου

Δεν είμαστε όλοι ίδιοι, ούτε μας αρέσουν τα ίδια πράγματα. Για τον λόγο λοιπόν που δεν κάνεις Bullying σε κάποιον που τρώει πεπόνια, ενώ εσύ τρως καρπούζια, δεν πρέπει να «κράζεις» όσους γουστάρουν bdsm καταστάσεις ή crossdressing.

Άσε τα ταμπού στην άκρη

Ακόμη και σήμερα θεωρείται περίεργο κάποιες φορές να μιλάμε στο δημόσιο λόγο για το σεξ, ενώ η σεξουαλική διαπαιδαγώγηση μοιάζει «απαγορευμένο» θέμα στα σχολεία. Ήρθε η ώρα να αφήσουμε στην άκρη όλα τα πουριτανικά κατάλοιπα που κουβαλούσαν οι προηγούμενες γενιές και θέλησαν να περάσουν σε εμάς αλλά και στους επόμενους από εμάς.

Το Bullying ποτέ δεν βγαίνει σε καλό

Όπως είδαμε κι από την περίπτωση του 24χρονου trapper, το αίσθημα ντροπής με το οποίο γεμίζει κάθε θύμα του Kink Shaming μόνο κακά αποτελέσματα μπορεί να έχει. Βιώνουμε μια εξαιρετικά δύσκολη περίοδο κι ερχόμαστε πολύ συχνά αντιμέτωποι με λεκτική η ψυχολογική βία, από κάποιον «πιο δυνατό». Αν κάπου δεν χρειάζεται να συμβαίνει αυτό είναι στο σεξ, που είναι δίχως άλλο η απόλυτη πράξη απελευθέρωσης. Άλλωστε, αν υπάρχει συναίνεση μόνο σε καλό μπορούν να βγουν τα Kinky ερωτικά παιχνίδια

Δεν είναι ανώμαλο να έχεις φετίχ

Υπάρχουν άνθρωποι που δειλιάζουν να εκμυστηρευτούν ακόμη μια σεξουαλική τους φαντασίωση, υπό το φόβο ότι θα στιγματιστούν με την ταμπέλα του ανώμαλου και του άρρωστου μυαλού. Η λέξη φετίχ μάλιστα φέρει κάτι το απαγορευμένο για πολλούς, που τη συνδέουν χωρίς κανέναν απολύτως λόγο με διεστραμμένους τύπους οι οποίοι  θέλουν να σου δείξουν τι κρύβεται κάτω από την καπαρντίνα τους. Τα φετίχ συναντιούνται και στα ζώα σύμφωνα με έρευνες που έχουν γίνει, κι είναι πλήρως αποδεκτά από τον κόσμο της ψυχολογίας. Με λίγα λόγια οι ποδολάγνοι είναι φίλοι μας γκε γκε;

Αποδέξου πρώτα τις δικές σου σεξουαλικές φαντασιώσεις

Είναι πολύ πιθανό ένας από τους λόγους που κάποιοι καταφεύγουν στο Kink Shaming να σχετίζεται με το γεγονός ότι δεν έχουν αποδεχθεί τις δικές τους σεξουαλικές φαντασιώσεις. Για αυτό, είναι πολύ χρήσιμο να συζητήσεις δίχως φόβο αλλά με πολύ πάθος για αυτές με τον ερωτικό σου σύντροφο. Καμία πεσμένη λίμπιντο δεν είπε όχι σε Kinky παιχνιδάκια με σκοπό να πάρει και πάλι την ανιούσα. Αν αποδεχθείς πρώτα τον εαυτό σου, είναι σίγουρο ότι δεν θα κριτικάρεις όσα φαντασιώνεται ο διπλανός σου.

Είναι σημαντικό να μην γίνουμε μια ανέραστη κι αποστειρωμένη κοινωνία που προτιμά το cyber-sex από το κανονικό. Αν γουστάρουν όλοι οι εμπλεκόμενοι τη σεξουαλική φάση που κάποιος φαντασιωνόταν καιρό, τότε δεν υπάρχει κανένας λόγος να νιώσεις ντροπή και φόβο για το φετίχ που σε διεγείρει. Απόλαυσε το γιατί η ζωή είναι μικρή για να την περάσεις δίχως πικάντικες πινελιές!
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v