Οι πιο συχνές σεξουαλικές φαντασιώσεις

Ίσως αναρωτιέσαι αν αυτά που φαντασιώνεσαι την ώρα που αυτοϊκανοποιείσαι είναι φυσιολογικά. Θα εκπλαγείς μόλις διαπιστώσεις ότι πάνω-κάτω οι φαντασιώσεις μας είναι κοινές.
Οι πιο συχνές σεξουαλικές φαντασιώσεις

«Είναι ο σεξουαλικές μου φαντασιώσεις φυσιολογικές;»

Πολλοί άνθρωποι διερωτώνται αν οι σεξουαλικές τους φαντασιώσεις είναι αυτό που θεωρείται φυσιολογικό. Φοβούνται ότι αυτά που φαντάζονται κατά τη διάρκεια του σεξ ή κατά τη διάρκεια της αυτοϊκανοποίησης είναι περίεργα ή παράξενα. Ωστόσο, η αλήθεια είναι ότι τα περισσότερα από αυτά που φανταζόμαστε -κι ίσως ανησυχούμε ότι είναι ακραία- είναι πιθανώς αντίστοιχα με αυτά που φαντασιώνεται ο περισσότερος κόσμος και φοβάται να παραδεχτεί.

Σε μία έρευνα του 2018 που έγινε σε 4.175 άτομα σχετικά με τις σεξουαλικές τους φαντασιώσεις, διαπιστώθηκε ότι οι φαντασιώσεις που πολλοί θεωρούσαν ότι δεν είναι δημοφιλείς, τελικά μαντέψτε, είναι!

Σε ερώτηση σχετικά με το ποια είναι η αγαπημένη φαντασίωση, επικράτησαν επτά διαφορετικά σενάρια. Κι ακόμα κι αν κάποια από αυτά δεν αποτελούσε την επικρατούσα φαντασίωση σε κάθε άτομο, οι περισσότεροι από αυτούς είχαν από τουλάχιστον μία φορά στη ζωή τους φαντασιωθεί και τα επτά επικρατέστερα σενάρια.

Σεξ με πολλούς παρτενέρ, ή οποιοδήποτε μορφή σεξ περιλαμβάνει περισσότερα από δύο άτομα. Το σεξ με τη συμμετοχή τριών ατόμων είναι το πιο δημοφιλές, ωστόσο αρκετοί συμμετέχοντες δήλωσαν ότι έχουν φαντασιωθεί να κάνουν σεξ με πολλαπλούς παρτενέρ.

Δυνατό και σκληρό σεξ. Το σεξ για πολλούς έχει να κάνει με την επιβολή. Περίπου το 90% των συμμετεχόντων ασχέτως φύλου και σεξουαλικού προσανατολισμού έχουν φαντασιωθεί light εκδοχές BDSM. Κάποιοι φαντασιώνονταν ότι έχουν τον κυρίαρχο ρόλο, κάποιοι τον ρόλο του υποτακτικού κι άλλοι και τους δύο.

Κάτι καινούριο και περιπετειώδες. Πολλοί δήλωσαν ότι φαντασιώνονταν ότι δοκιμάζουν καινούριες εμπειρίες, όπως το να κάνουν σεξ σε νέες τοποθεσίες -συγκεκριμένα σε μέρη που είναι πιθανότερο να τους τσακώσουν.

Ταμπού. Υπάρχει μεγάλη σεξουαλική «έλξη» σε πειραματισμούς που δεν είναι αποδεκτοί. Για παράδειγμα η ηδονοβλεψία (το να βλέπεις άλλους ανθρώπους να επιδίδονται σε σεξουαλικές περιπτύξεις) και η επιδειξιομανία (να γίνεσαι το αντικείμενο απόλαυσης του ηδονοβλεψία) ήταν αρκετά δημοφιλείς.

Πάθος και ρομαντισμός. Σχεδόν όλοι οι συμμετέχοντες είχαν φαντασιώσεις στις οποίες ένιωθαν την απόλυτη συναισθηματική ικανοποίηση με τον παρτενέρ τους.

Πολυγαμία. Πολλοί έχουν αναρωτηθεί πώς θα ήταν να βρίσκονται σε μία σχέση με περισσότερους από έναν συντρόφους ή να επισκεφτούν ένα swinger’s club.

Σεξ χωρίς περιορισμούς όσον αφορά τον σεξουαλικό προσανατολισμό. Η κοινωνία βάζει τη σεξουαλική μας ταυτότητα σε κουτάκια. Ενώ έχει επέλθει μία σχετική σεξουαλική απελευθέρωση, εξακολουθεί να υπάρχει η αντίληψη ότι κάποιος μπορεί να είναι είτε ετεροφυλόφιλος, είτε -στην καλύτερη- ομοφυλόφιλος. Στη φαντασία όμως δεν μπορούν να μπουν περιορισμοί και αυτό φάνηκε στην έρευνα. Για παράδειγμα, πολλοί άνθρωποι που αυτοπροσδιορίζονται ως ετεροφυλόφιλοι έχουν φαντασιώσεις με άτομα του ίδιου φύλου. Άλλοι, ταυτισμένοι με το βιολογικό τους φύλο (cis) έχουν φαντασιωθεί να ντύνονται με ρούχα που προορίζονται για το αντίθετο φύλο.

 
Πηγή

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v