Πώς να σταματήσεις να μπλέκεις με λάθος ανθρώπους

Αν πάλι βρήκες τον λάθος άνθρωπο για ν’ αγαπήσεις… έχουμε μερικές συμβουλές που μπορεί να σου σώσουν την ερωτική σου ζωή.
Πώς να σταματήσεις να μπλέκεις με λάθος ανθρώπους
Χώρισες πρόσφατα; Δεν πρόλαβες καν να αποκαλέσεις αυτό που είχατε σχέση, γιατί σου έβγαλε απ’ το πουθενά τον χειρότερό του εαυτό; Αν νιώθεις ότι κάθε φορά που πας να ξεκινήσεις μια σχέση έχεις πέσει πάνω σε ακόμα ένα… κάθαρμα, τότε δικαιολογίες όπως αυτή με τον μ#λ#κομαγνήτη δεν πρόκειται να σε σώσουν. Όλα έχουν να κάνουν με τις επιλογές σου, και αυτές πρέπει να φροντίσεις να φτιάξεις.

Διάβασε, λοιπόν, τα πολύ απλά πράγματα που πρέπει να κάνεις για να μην νιώσεις ποτέ ξανά ότι κάποιος εκμεταλλεύεται τον χρόνο και τα αισθήματά σου.

Πες όχι στην χαμηλή αυτοπεποίθηση
Στην δική σου, αλλά κυρίως στην δική του. Σταμάτα να γοητεύεσαι από άτομα με χαμηλή αυτοπεποίθηση, γιατί ήρθε ο καιρός να συνειδητοποιήσεις πως δεν είναι και τόσο χαριτωμένο όσο πίστευες. Πόσο μάλλον, ένας άνθρωπος με χαμηλή αυτοπεποίθηση μπορεί να βγάλει πάνω σου όλη του την ανασφάλεια, ζητώντας συνεχώς επιβεβαίωση και σπαταλώντας όλο τον χρόνο σου με τα δράματα που δημιουργεί μέσα στο κεφάλι του. Και, όπως έχουμε πει πολλές φορές, η χαμηλή αυτοπεποίθηση είναι εκείνη που γεννά την ζήλεια. Ου μπλέξεις.

Έχετε τα ίδια πιστεύω;
Και δεν μιλάμε για τα θρησκευτικά, προφανώς. Αν όμως νιώθεις ότι είναι κι αυτό ένα μέρος της σχέσης που έχει σημασία, πρέπει να ξέρεις. Προτού σοβαρέψει μια σχέση, πρέπει και οι δύο σύντροφοι να γνωρίζουν αν συμφωνούν σε ορισμένα βασικά πράγματα—κυρίως στο πώς αντιμετωπίζουν τις σχέσεις, και τι προσδοκίες έχουν. Ναι, είναι διασκεδαστικό να περπατάς στα τυφλά για λίγο καιρό, αλλά μετά από κάποια ηλικία δεν γίνεται να αρμενίζεις με βάρκα την ελπίδα.

Σταμάτα να δέχεσαι τις κακές συμπεριφορές
Κάθε φορά που κάτι θα σε ενοχλήσει, άνοιξε το στόμα σου και μίλα. Το να αφήνεις την άσχημη συμπεριφορά να περνά ασχολίαστη δίνει στον άλλο πάτημα για να την συνεχίσει. Περισσότερο από κάθε άλλο, πρέπει να είσαι πάντα σε θέση να υπερασπιστείς τον εαυτό σου και να δώσεις στον άλλο να καταλάβει πού βρίσκονται τα όριά σου. Δεν είναι αυταρχικό—είναι ξεκάθαρα θέμα σεβασμού.

Πρόσεχε τις πράξεις, όχι τα λόγια
Το στόμα μπορεί να λέει κάτι, μα οι πράξεις κάτι εντελώς διαφορετικό. Σταμάτα να δίνεις τόση σημασία στα λόγια και στις υποσχέσεις ενός ανθρώπου, και πρόσεξε τις πράξεις του. Μπορεί να λέει ότι σε αγαπά και ότι η σχέση σας σημαίνει πολλά για εκείνον… το αποδεικνύει όμως;


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v