Πώς να καταπολεμήσω τον φόβο της απόρριψης;

Αν φοβάσαι την απόρριψη περισσότερο από κάθε τι, οι παρακάτω συμβουλές θα σου φανούν ιδιαίτερα χρήσιμες!
Πώς να καταπολεμήσω τον φόβο της απόρριψης;
Ο φόβος της απόρριψης. Όλοι τον έχουμε ζήσει, και όλοι ξέρουμε πόσο μπορεί να καταστρέψει την ερωτική μας ζωή. Είναι ίσως το μεγαλύτερο εμπόδιο, αυτό που δεν μας αφήνει καν να πλησιάσουμε τους άλλους ανθρώπους, επειδή έχουμε μάθει να κάνουμε σενάρια στο μυαλό μας, και όλα καταλήγουν με εμάς, στην γωνία, ολομόναχους. Πώς θα καταφέρουμε, λοιπόν, να ξεπεράσουμε αυτή τη φοβία;

Κι αν…;
Κάθε φορά που θέλουμε να κάνουμε κάτι και μετά δεν το κάνουμε, είναι η σκέψη που μας μένει. Που μας βασανίζει το μυαλό. Και αυτό μπορεί να είναι το πρώτο μας κίνητρο για να αρχίσουμε να πιστεύουμε λίγο στον εαυτό μας. Ναι, σίγουρα, πάντα υπάρχει η πιθανότητα να “φάμε ακόμα ένα άκυρο”, αλλά τουλάχιστον θα ξέρουμε ότι δοκιμάσαμε.

Δεν είναι κακό να είσαι ευάλωτος
Πολλοί άνθρωποι φοβούνται να πλησιάσουν τους άλλους και να κάνουν σχέσεις, επειδή πιστεύουν ότι αυτό τους βάζει σε μειονεκτική θέση. Και… εντάξει, αυτά τα πράγματα συμβαίνουν στις σχέσεις, και οι ισορροπίες αλλάζουν συνεχώς, και αν έπρεπε να είμαστε ειλικρινείς, αυτή είναι και η μαγεία των σχέσεων. Είναι πάρα πολύ φυσιολογικό να νιώθουμε ευάλωτοι μερικές φορές, γιατί αυτό σημαίνει πως δεν ντρεπόμαστε για αυτά που αισθανόμαστε.

Γίνε καλύτερος
Η απόρριψη μπορεί να κάνει κακό στην αυτοπεποίθησή σου, αλλά τι θα συνέβαινε αν την χρησιμοποιούσες ως κίνητρο; Μπορούμε σιγά-σιγά να αρχίσουμε να δίνουμε λιγότερη σημασία στο τι σκέφτονται οι άλλοι για εμάς, και να συγκεντρωθούμε στην απόκτηση αυτών που θέλουμε εμείς.

Ε και;
Το να σε απορρίψει ένα άτομο δεν είναι και το τέλος του κόσμου. Στην χειρότερη περίπτωση, θα σου πει πως δεν αισθάνεται το ίδιο για εσένα, και εσύ σιγά-σιγά θα το ξεπεράσεις. Μπορεί εκείνη τη στιγμή να νιώσεις άσχημα, αλλά στο τέλος όλα θα είναι ξεκάθαρα και μπορείς να συνεχίσεις την ζωή σου.

Δεν μπορείς να το αποφύγεις, ούτως ή άλλως
Η απόρριψη είναι κομμάτι της ζωής, είτε το θέλεις, είτε όχι. Δεν μπορείς να την αποφύγεις, κάποια στιγμή θα προσπαθήσεις να καταφέρεις κάτι που απλά θα είναι αδύνατο. Και δεν μιλάμε μόνο για την ερωτική σου ζωή—μπορεί να αισθανθείς απόρριψη στην δουλειά σου, από τον φιλικό σου κύκλο… Όλα είναι πιθανά, και θα πρέπει να μάθεις από νωρίς να το διαχειρίζεσαι και να μην το αφήνεις να σε επηρεάζει αρνητικά. Και, στο κάτω-κάτω, σκέψου· όσες είναι οι πιθανότητες μίας απόρριψης, άλλες τόσες είναι και οι πιθανότητες επιτυχίας! Όλα είναι θέμα οπτικής…


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v