Οι single… κανόνες που πρέπει να σπάσεις

Η κατάρα του να είσαι single είναι μία και μόνο μία: Οι “συμβουλές” που ακούς από παντού, χωρίς καν να τις έχεις ζητήσει.
Οι single… κανόνες που πρέπει να σπάσεις
Αν είσαι single, απλά θα υποθέσουμε ότι έχεις ακούσει περισσότερες φορές απ’ όσες αντέχει ένας άνθρωπος να σε ρωτάνε γιατί είσαι μόνος, γιατί δεν βρίσκεις μια σχέση, και τι θα μπορούσες να κάνεις για να βρεις μια σχέση. Ειδικά αυτό το τελευταίο μπορεί να γίνει πάρα πολύ ενοχλητικό. Και γιατί σου δίνουν συμβουλές τις οποίες ποτέ δεν ζήτησες, και επειδή είναι η τέλεια ευκαιρία για κάθε άτομο που θέλει να πετάξει την χολή του να σου πει διακριτικά τι πιστεύει ότι κάνεις λάθος. Ώρα, λοιπόν, να αρχίσεις να αγνοείς τις παρακάτω τυπικές ανοησίες που θα ακούσεις από κάθε είδους “φίλους”.

Μην το ψάχνεις, θα σου ‘ρθει από εκεί που δεν το περιμένεις!
Σίγουρα, αυτό έχει μια δόση αλήθειας· αν το να βρεις σχέση σου έχει γίνει μανία, η απελπισία σου θα βρωμάει από χιλιόμετρα, και μόνο σχέση δεν θα βρεις. Αυτός, όμως, δεν είναι ο λόγος που σου το λένε. Αν μπορούσες να το μεταφράσεις εκείνη την στιγμή, θα άκουγες κάτι σαν “Λυπάμαι για ‘σένα, αλλά διασκεδάζω πολύ με την έλλειψη ερωτικής σου ζωής!”
Βαθμός κακίας: 3,5/5

Αφού ασχολείσαι με άσχετα πράγματα συνέχεια!
Στο μυαλό πολλών (βαρετών) ανθρώπων, οποιοσδήποτε ασχολείται με κάτι που ξεφεύγει έστω και λίγο από τα (στενά) όρια που τους έχουν βάλει οι (εξίσου βαρετοί) γονείς τους, είναι καταδικασμένος να ζει μια ζωή στο ράφι. Και, πίστεψέ μας, το ότι έχεις ενδιαφέροντα, το ότι σ’ αρέσουν αυτά που σ’ αρέσουν και το γεγονός ότι θα προτιμούσες να δεις για δέκατη φορά μαραθώνιο την τριλογία του Άρχοντα των Δαχτυλιδιών απ’ το να βγεις έξω δεν έχει σχέση με το ότι είσαι single.
Βαθμός κακίας: 4/5

Είσαι υπερβολικά επιλεκτικός/ή!
Αν ποτέ κάποιο άτομο σε αποκαλέσει έτσι, έχεις την άδειά μας να το βρίσεις. Όλοι ξέρουμε τι θέλουμε, και ξέρουμε πότε το θέλουμε. Με οτιδήποτε – εχμ, οποιονδήποτε – άλλο δεν αξίζει να χάνουμε τον χρόνο μας.
Βαθμός κακίας: 1,5/5, αλλά βαθμός βλακείας 14/5

Αφού δεν δένεσαι συναισθηματικά, και κάνεις μόνο σεξ!
Αν, πάλι, κάποιος σου το πει αυτό, θα σε παρακαλούσαμε να του υπενθυμίσεις ότι έχουμε 2016 και πως μπορείς να κάνεις ό,τι θέλεις, επειδή ο μόνος που ελέγχει την ζωή σου είσαι εσύ. Και μετά να αρχίσεις να του μιλάς με τρομακτικές λεπτομέρειες για την τελευταία φορά που έκανες σεξ, για εκδίκηση.
Βαθμός κακίας: 5/5 επειδή οι slut-shamers πρέπει να εξαφανιστούν
Από την άλλη, επειδή ζούμε σε μια τέτοια κοινωνία που δεν έχει ιδέα για τι μιλάει, μπορεί να ακούσεις και το αντίστροφο:

Αφού είσαι single, φρόντισε τουλάχιστον να κάνεις πολύ σεξ!
Κατ’ αρχάς, το “Φρόντισε να κάνεις πολύ σεξ” ακούγεται σαν να σου ζητάει κάποιος να πλύνεις τα πιάτα. Έπειτα, πόσο καταθλιπτική είναι αυτή η συμβουλή; Το άτομο που θα σου την πει πρέπει να μισεί τόσο πολύ την ιδέα του να είναι single, που λογικά πιστεύει ότι τα one-night stands καλύπτουν κάποιο κενό. Και το να χρησιμοποιείς το σεξ για να καλύψεις τα κενά σου είναι ένα πρόβλημα που συνήθως απαιτεί ψυχολόγο.
Βαθμός κακίας: 2/5, γιατί όσοι θα σου το πουν είναι συνήθως για λύπηση


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v