Τα σημάδια ότι πρέπει να τον χωρίσεις αμέσως

Αν κάποιο από τα παρακάτω συμβαίνει, τότε η σχέση σου έχει τελειώσει και απλά δεν το ξέρεις. Γι’ αυτό και πρέπει να φύγεις άμεσα.
Τα σημάδια ότι πρέπει να τον χωρίσεις αμέσως
Κάθε φορά που το μυαλό μας πηγαίνει στον χωρισμό, μερικές δεκάδες ερωτήσεις αρχίζουν να σχηματίζονται. Μήπως είναι λάθος; Μήπως να το ξανασκεφτώ; Μήπως τα πράγματα δεν είναι και τόσο χάλια;

Καταλαβαίνουμε. Είναι η άνεση της σχέσης. Μπορεί να είναι σύνδρομο Στοκχόλμης. Το σημαντικό είναι ότι αν η σχέση σου έχει φτάσει σε σημείο να σε κάνει να νιώθεις πως έχεις χάσει τον εαυτό σου, ήρθε η ώρα να φύγεις. Γρήγορα. Και αυτά είναι τα πιο κραυγαλέα σημάδια ότι αυτή η ώρα έχει φτάσει.

1. Επαναλαμβάνετε συνεχώς τον ίδιο διάλογο
Για να είμαστε πιο συγκεκριμένοι, τον ίδιο καυγά. Τα προβλήματα που εμφανίζονται σε μια σχέση υποτίθεται πως λύνονται και ξεπερνιούνται. Εσείς όμως εξακολουθείτε να πιάνεστε από το ίδιο ζήτημα ξανά και ξανά, και μετά αρχίζετε ανασκαφές στο παρελθόν, και τα προβλήματα μαζεύονται σαν χιονοστιβάδα. Προσπάθησε να θυμηθείς πότε ήταν η τελευταία φορά που ένιωσες ότι πραγματικά επικοινωνούσατε.

2. Ψάχνεις επιβεβαίωση από αλλού
Δεν την βρίσκεις στην σχέση σου, και ξαφνικά ακόμα και το μικρό, ανεπαίσθητο βλέμμα που σου έριξε ο συνεργάτης σου στο γραφείο είναι ικανό να σου τονώσει την αυτοπεποίθηση για ολόκληρη την ημέρα. Δεν λέμε ότι είναι αναγκαστικά κακό να χαίρεσαι όταν λαμβάνεις επιβεβαίωση από κάποιο άτομο εκτός της σχέσης σου—όλοι το ‘χουμε κάνει. Αλλά το σημαντικό είναι να νιώθεις πως η σχέση σου σε καλύπτει. Κι όταν προσπαθείς να κάνεις τους άλλους να σε προσέξουν, μάλλον η σχέση σου δεν πάει καλά.

3. Κάνεις θυσίες
Προσοχή! Όχι συμβιβασμούς! Θυσίες. Οι συμβιβασμοί είναι αναγκαίο κομμάτι των ανθρώπινων σχέσεων, οι θυσίες όχι. Αν η σχέση σου σε κάνει να νιώθεις ότι αναγκάζεσαι να παραιτηθείς από κομμάτια του εαυτού σου για να διατηρείς τον σύντροφό σου ικανοποιημένο, ήρθε η ώρα να τον στείλεις από ‘κει που ‘ρθε.

4. Λυπάσαι περισσότερο απ’ ό,τι χαίρεσαι
Ζύγισε τα αισθήματά σου. Ποιο θα έλεγες ότι κυριαρχεί; Ένα από τα πράγματα που θα ακούσεις να λένε συχνότερα για τις κακές σχέσεις είναι πως οι καλές μέρες είναι πολύ καλές, μα οι κακές είναι κόλαση. Αν νιώθεις πως έχεις κολλήσει στην κόλαση, δεν χρειάζεται περισσότερη σκέψη.

5. Σε κάθε άλλη περίπτωση…
…αν κάποιος φίλος σου βρισκόταν στην ίδια κατάσταση, θα του είχες πει να τρέξει να ξεφύγει. Τότε είναι που ξέρεις ότι πραγματικά το πράγμα δεν σώζεται με τίποτα.


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v