Τα “παιχνιδάκια” που σίγουρα θα τον ξενερώσουν

Το έχουμε πει και θα το ξαναπούμε: Τα παιχνίδια είναι για τα παιδιά. Τα συναισθηματικά παιχνίδια, μάλιστα, για πολύ κακά παιδιά.
Τα “παιχνιδάκια” που σίγουρα θα τον ξενερώσουν
Κάθε γυναίκα πρέπει να έχει ακούσει την κλασική συμβουλή ότι πρέπει να “παίζει” με έναν άντρα. Να κάνει την δύσκολη. Να τον κάνει να ζηλέψει. Έχουν όμως αποτέλεσμα αυτά τα παιχνιδάκια; Ή μήπως κάνουν τους ανθρώπους να απομακρύνονται ακόμα περισσότερο; Αυτά είναι τα πιο συνηθισμένα συναισθηματικά παιχνίδια, και οι λόγοι για τους οποίους πρέπει να σταματήσεις να τα κάνεις.

Του λες ότι μπορεί να κάνει κάτι, και μετά φέρεσαι ψυχρά
Από τα πιο κλασικά παραδείγματα: Ο σύντροφός σου λέει πως θέλει να περάσει μια νύχτα με τους κολλητούς του. Λες ότι είσαι εντάξει μ’ αυτό, και όταν επιστρέφει στο σπίτι, γίνεσαι απόμακρη. Σίγουρα, αν σε αγαπούσε αληθινά, θα είχε καταλάβει ότι κατά βάθος του έλεγες πως ήθελες να μείνει μαζί σου, κι ότι έπρεπε να εκτιμήσει πόσο “ανώτερη” και μεγαλόψυχη ήσουν και να ακυρώσει τους φίλους του, σωστά; Όχι και τόσο. Αν η προηγούμενη πρόταση σε έκανε να μπερδευτείς, αυτό συνέβη επειδή δεν υπάρχει καμία απολύτως λογική πίσω απ’ το παιχνίδι αυτό, και απλά θα δημιουργήσεις καυγάδες από το πουθενά.

Κρύο, ζέστη, ενθουσιασμός και νεύρα
Την μια στιγμή είσαι μια χαρά, χαμογελάς και όλα κυλούν ομαλά. Την επόμενη, χωρίς να ‘χει συμβεί κάτι, νευριάζεις, κλείνεσαι στον εαυτό σου και τον κάνεις να αναρωτιέται τι έκανε λάθος. Δεν είναι τρόπος αυτός να αποκτήσεις περισσότερο έλεγχο μέσα στην σχέση. Το μόνο που θα τον κάνεις να αναρωτηθεί, στο τέλος, είναι αν όντως αξίζει αυτή η σχέση.

Διαβάστηκε στις 23:52 μ.μ.
Αν μιλούσατε τακτικά, και ξαφνικά σταματήσεις να απαντάς χωρίς λόγο, ή περιμένεις να περάσουν πέντε ώρες προτού απαντήσεις, το μόνο που καταφέρνεις είναι να τον αγχώνεις. Κι όταν κουραστεί να αγχώνεται, θα βαρεθεί και θα στείλει κάπου αλλού. Και μετά δεν θα έχεις δικαίωμα να γκρινιάζεις που στέλνει αλλού, επειδή το ghosting είναι από τα πιο κακά πράγματα που μπορείς να κάνεις σε έναν άνθρωπο—συναισθηματικά μιλώντας.

Σε βλέπω, αλλά δεν σε βλέπω
Ίσως το πιο παράξενο και ανεξήγητο πράγμα που μπορείς να κάνεις. Είσαι έξω με τους φίλους σου. Τον πετυχαίνεις, μπορεί να κάθεται στο ίδιο μαγαζί, λίγα μέτρα πιο πέρα, και απλά τον αγνοείς. Ή, αν πάρει την απόφαση να ‘ρθει να σου μιλήσει, προσπαθείς να γίνεις η Βασίλισσα του Χιονιού, και λες δυο-τρεις κουβέντες. Και όλα αυτά ενώ το προηγούμενο βράδυ του έστελνες απανωτά emoji καρδούλες. Πραγματικά μηδέν λογική. Όλες αυτές οι τακτικές φέρνουν τα ακριβώς αντίθετα αποτελέσματα—εκτός κι αν αυτό που ήθελες ήταν να του πεις διακριτικά ότι θέλεις να ξεκόψετε.

Αλλά, και σ’ αυτή την περίπτωση, το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι απλά να το πεις.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v