Τι σημαίνει “Κάνουμε διάλειμμα”;

Ο Ρος και η Ρέιτσελ το έκαναν πριν από δυο δεκαετίες, κι ακόμα δεν ξέρουμε τι πάει να πει αυτή η καταραμένη φράση. Ώρα να προσπαθήσουμε να καταλάβουμε.
Τι σημαίνει “Κάνουμε διάλειμμα”;
Όποτε ακούμε την φράση “Είμαστε σε διάλειμμα”, είναι πια στο πολιτισμικό μας DNA να θυμηθούμε την διάσημη σκηνή από τα Φιλαράκια. Ο Ρος και η Ρέιτσελ, το αιώνιο ζευγάρι που δεν μπορεί να αποφασίσει τι θα κάνει με την σχέση του, ουρλιάζουν ο ένας στον άλλο.

Και, σχεδόν είκοσι χρόνια μετά από εκείνο το επεισόδιο της σειράς (και περίπου εκατό επαναλήψεις, τις οποίες προφανώς εξακολουθούμε να βλέπουμε ευλαβικά), ακόμα νιώθουμε πως ο όρος μας μπερδεύει. Κάνουμε, λοιπόν, μια προσπάθεια να καταλάβουμε τι μπορεί να εννοεί κάποιος όταν σου ζητήσει να κάνετε διάλειμμα.

Θέλει να χωρίσετε, και σου το φέρνει μαλακά
Ή, μάλλον, σου το φέρνει με μια άλλη λέξη που αρχίζει από μαλ– επειδή είναι υπερβολικά δειλός να σου πει ξεκάθαρα ότι δεν αντέχει άλλο σε αυτή την σχέση. Μπορεί να μην έχει συνηθίσει να τελειώνει αυτός τις σχέσεις του (καιρός να το μάθει) και θέλει να κάνει την μετάβαση όσο πιο ομαλή γίνεται. Ας μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας, ποτέ ο χωρισμός δεν είναι ομαλή μετάβαση.

Θέλει να κάνει σεξ με άλλους ανθρώπους
Αν θέλεις να κάνεις σεξ με άλλους ανθρώπους, τότε αρχίζεις να μιλάς για ελεύθερες σχέσεις. Το διάλειμμα δεν είναι ελεύθερη σχέση. Είναι κυριολεκτικά σαν να πατάς παύση στην ταινία που βλέπεις για να πας τουαλέτα. Αν έχεις παρατηρήσει ότι φλερτάρει (ή αν εμφανίζει μερικά από τα κλασικά σημάδια ότι ετοιμάζεται να σου ρίξει κέρατο) τότε το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να απαντήσεις προτείνοντάς του ένα μόνιμο διάλειμμα από την ζωή σου.

Θέλει όντως να σκεφτεί κάποια πράγματα
Αντικειμενικά, αυτό δεν είναι κακό. Εντάξει, δεν είναι κι ό,τι καλύτερο για την σχέση σας, αλλά τουλάχιστον σημαίνει ότι θέλει πραγματικά να φτιάξουν τα πράγματα… περνώντας λίγο χρόνο μόνος του. Πολλές φορές, είναι η καλύτερη επιλογή, ειδικά αν ήσασταν εξαρτημένοι ο ένας απ’ τον άλλο. Μια ανάσα προτού συνεχίσετε δεν είναι και τόσο κακή ιδέα. Εναλλακτικά, μπορεί απλά να χρειάζεται τον χρόνο του για να λύσει μερικά δικά του ζητήματα. Σίγουρα, θα ήταν καλύτερο να σου το έλεγε διαφορετικά, αλλά είναι σημαντικό να σεβόμαστε ο ένας τον προσωπικό χρόνο του άλλου.

Θέλει να σε τεστάρει
Αφήσαμε το χειρότερο για το τέλος. Είτε θέλει να δει αν θα δεχόσουν την πρόταση, είτε αν θα έκανες σεξ με κάποιον άλλο. Και αυτό είναι εντελώς χειριστικό και οριακά ψυχοπαθές και, αν θες το καλό σου, πρέπει να τον χωρίσεις απευθείας.

Θ.Δ.


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v