Φλερτ: Πώς να τον κάνεις δικό σου

Αν θες να τον κάνεις να παραμιλάει, τα πράγματα δεν είναι και τόσο δύσκολα. Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να ακολουθήσεις τις πέντε απλές συμβουλές…
Φλερτ: Πώς να τον κάνεις δικό σου
Το φλερτ είναι σημαντικό ζήτημα. Πολύ πιο σημαντικό απ’ ό,τι πιστεύουμε, και ίσως γι’ αυτό οι περισσότεροι από εμάς – άντρες και γυναίκες – παραπονιόμαστε συχνά πως ο κόσμος έχει ξεχάσει πλέον να φλερτάρει. Είναι η πρώτη εκείνη εντύπωση που θα κάνεις, πολύ πριν βγείτε πρώτο ραντεβού, πολύ πριν μοιραστείτε ιστορίες από την ζωή σας. Είναι ο πρόλογος, αν θες, μιας σχέσης. Και, ναι, όλοι μπορούμε να γίνουμε καλύτεροι στο φλερτ. Δεν υπάρχουν άνθρωποι που απλά γεννιούνται με την μαγική ικανότητα να κάνουν τους πάντες να παραμιλούν.

Ας δούμε λοιπόν πέντε πολύ απλούς τρόπους να φλερτάρεις με κάποιον και να τον κάνεις να μην μπορεί να σε βγάλει απ’ το μυαλό του, πριν καλά-καλά προλάβει να σε γνωρίσει…

Σκέψου κάποια γυναίκα που… το έχει
Φέρε στο μυαλό σου μια γυναίκα που θεωρείς σέξι και ποθητή. Μπορεί να είναι κάποια διάσημη, κάποια ηθοποιός, ακόμα και κάποια πολιτικός. Το ζήτημα είναι να δεις ποια είναι τα πράγματα που κάνει και την καθιστούν ελκυστική, και μετά να προσπαθήσεις να κάνεις το ίδιο. Πιστεύεις ότι αυτές οι γυναίκες βασανίζονται από αμφιβολίες για τον εαυτό τους; (Ναι, η απάντηση είναι ναι, επειδή είμαστε όλοι άνθρωποι, αλλά το σημαντικό είναι να μην το αφήσεις να βγαίνει προς τα έξω.)

Καλές, θετικές σκέψεις
Δώσε στον εαυτό σου την επιβεβαίωση που αξίζει, με αυτό το πολύ απλό τρικ – που προτείνουν και οι περισσότεροι ψυχολόγοι: Πες κάτι καλό για τον εαυτό σου. Ξεκίνα την ημέρα σου λέγοντας πως είσαι μια όμορφη, σέξι γυναίκα, που μπορεί να κατακτήσει ό,τι επιθυμεί. Φρόντιζε να το κάνεις τακτικά μέσα στην μέρα σου, θυμίζοντας στον εαυτό σου πόσο υπέροχη είσαι.

Πήγαινε στα κατάλληλα μέρη
Όπως είναι λογικό, μάλλον δεν θα βρεις κόσμο να φλερτάρεις αν συχνάζεις σε μέρη που α) δεν πατάει κόσμος και β) δεν πατάει αρσενικός κόσμος. Και, μην ξεχνάς: όταν πας εκεί, δεν είναι ο σκοπός της ζωής σου να την πέσεις σε ό,τι κινείται. Πλέον είναι δεδομένο ότι οι περισσότερες αλληλεπιδράσεις με το άλλο φύλο ξεκινούν από την γυναίκα (Ενδυνάμωση!) αλλά αυτό δεν σημαίνει πως πρέπει να πάρεις το φλερτ εργολαβεία. Όπως δεν θα σου άρεσε να δεις έναν άντρα να την πέφτει σε δέκα διαφορετικές γυναίκες μέσα σ’ ένα μισάωρο, το ίδιο θα σκεφτούν και για ‘σένα αν κάνεις το ίδιο.

Προσοχή στην γλώσσα του σώματος
Οπτική επαφή. Λίγο παρατεταμένη οπτική επαφή. Ένα χαμόγελο. Αυτά τα σημάδια θα δείξουν στον άλλο ότι ενδιαφέρεσαι, και θα τον κάνουν να χαλαρώσει αρκετά. Επιπλέον, είναι αρκετή επιβεβαίωση για τον άντρα ότι δεν θα βιώσει απόρριψη μόλις σε πλησιάσει, κι αυτό είναι αρκετά σημαντικό – ο φόβος της απόρριψης καταστρέφει καθημερινά εκατομμύρια ανδρών.

Κάνε χαλαρή κουβέντα
Όταν φλερτάρεις, δεν είναι η κατάλληλη στιγμή για να διηγηθείς την ιστορία της ζωής σου. Το αυτοσαρκαστικό χιούμορ – ενώ μπορεί να είναι τεράστιο εργαλείο στην καθημερινή ζωή – μάλλον δεν πρόκειται να σε βοηθήσει εδώ. Κράτα την κουβέντα σε χαλαρά, διασκεδαστικά επίπεδα. Αν καταλήξετε να κανονίζετε ραντεβού, τότε ξέρεις ότι θα μπορέσεις να ανοιχτείς περισσότερο, αλλά – προς το παρόν – διατήρησε έναν αέρα μυστηρίου.


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v