Τι μας κάνει να φαινόμαστε κακοί;

Σας έχει τύχει ποτέ απλά να δείτε ένα άτομο και να φρικάρετε; Μια νέα μελέτη βρήκε τους λόγους που συμβαίνει αυτό.
Τι μας κάνει να φαινόμαστε κακοί;
Έχει συμβεί σχεδόν σε όλους μας. Γνωρίζουμε ένα άτομο – που, δυστυχώς, φαίνεται να ενδιαφέρεται – και αμέσως έχουμε ένα άσχημο προαίσθημα. Κάτι δεν πάει καλά, το ένστικτό μας χτυπάει κάθε κόκκινο συναγερμό σε ακτίνα τριών χιλιομέτρων. Για να χρησιμοποιήσουμε και την αγγλική έκφραση, κάποιοι άνθρωποι είναι απλά… creepy.

Και τώρα μια νέα μελέτη κατάφερε να καθορίσει ποια είναι τελικά αυτά τα χαρακτηριστικά που κάνουν έναν άνθρωπο να μας προκαλεί… ανατριχίλες, κι εμείς σκεφτόμαστε να έχουμε τα μάτια μας δεκατέσσερα την επόμενη φορά που θα πάμε σε ένα όχι-και-τόσο-καλό μπαρ…

1. Είσαι άντρας
Φαίνεται πως οι περισσότεροι άνθρωποι που μας προκαλούν αυτό το άβολο συναίσθημα ανήκουν στο ανδρικό φύλο.

2. Βγάζεις μια περίεργη σεξουαλική αύρα
Είναι, κατά κάποιο τρόπο, αυτό που λέμε ότι τρως κάποιον με τα μάτια σου, αλλά όχι με τόσο σέξι τρόπο. Περισσότερο θα λέγαμε πως μοιάζεις απειλητικός. Ξανά, το χαρακτηριστικό αυτό φαίνεται πως εμφανίζεται περισσότερο σε άνδρες, παρά σε γυναίκες.

3. Έχεις περίεργη δουλειά
Δεν μας εκπλήσσει, αλλά στην κορυφή των επαγγελματιών που δεν θα θέλαμε να έχουμε στην παρέα μας βρίσκονται οι κλόουν και όσοι δουλεύουν σε γραφεία κηδειών.

4. Είσαι απρόβλεπτος
Αν κανείς δεν μπορεί να σε “διαβάσει” και συνεχώς βρίσκεις νέους τρόπους να εκπλήσσεις τους γύρω σου – και όχι με διασκεδαστικό τρόπο – μάλλον δεν θα πας πολύ μπροστά, λέει η έρευνα.

5. Αφήνεις σκόπιμα την εμφάνισή σου να προκαλεί ανησυχία
Λαδωμένα μαλλιά, μαύροι κύκλοι κάτω από τα μάτια… Μάλλον ήρθε η ώρα να επενδύσεις σε ένα καλό σαμπουάν και μερικές κρέμες προσώπου.

6. Δεν έχεις ιδέα ότι προκαλείς αυτά τα αισθήματα
Οι περισσότεροι από τους συμμετέχοντες στην έρευνα είπαν πως δεν πιστεύουν ότι αυτοί οι άνθρωποι γνωρίζουν την επίδραση που έχουν στους γύρω τους—αλλά και ότι δεν έχουν συνήθως κακό σκοπό.

7. Έχεις παράξενα χόμπι
Ποια χόμπι βρίσκουμε στην κορυφή; Την συλλογή αντικειμένων—όχι γραμματοσήμων, όμως. Το μυαλό μας πάει κυρίως σε κούκλες, σε έντομα και άλλα πράγματα που θα αποτελούσαν σεναριακό κλισέ από θρίλερ. Και έπειτα, οποιοδήποτε χόμπι έχει να κάνει με την παρακολούθηση: η φωτογράφιση ανθρώπων στους δρόμους, ακόμα και η παρατήρηση πουλιών.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v