Τα σημάδια ότι θα σε πληγώσει

Υπάρχουν σημάδια που δείχνουν ότι μια σχέση δεν πρόκειται να καταλήξει καθόλου καλά; Κι όμως, υπάρχουν…
Τα σημάδια ότι θα σε πληγώσει
Είμαστε σίγουροι πως θέλεις να πιστεύεις ότι ο σύντροφός σου είναι ο καλύτερος άνθρωπος στον κόσμο, και πως δεν θα έκανε ποτέ κάτι για να σε πληγώσει. Εσύ, όμως, πόσο σίγουρη είσαι; Διάβασε παρακάτω μερικά από τα πιο χτυπητά σημάδια ότι ο φίλος σου μάλλον θα σε πληγώσει…

Άλλα λέει, άλλα κάνει
Την μια στιγμή σου λέει πως μπορεί να φανταστεί πώς θα μοιάζουν τα παιδιά σας, την επόμενη κοιτάει σκεπτικός τον τοίχο, και ρίχνει μπηχτές για το αν όντως τον ικανοποιεί η σχέση σας. Στην καλύτερη, δώσε του λίγο χρόνο να τα βρει με τον εαυτό του. Με έμφαση στο λίγο.

Ποια είσαι εσύ;
Έχεις γνωρίσει τους φίλους του; Κάποια μέλη της οικογένειάς του; Αν όντως τους γνώρισες, πώς ήταν η συμπεριφορά του εκείνη την στιγμή; Πρόσεξες τίποτα περίεργο στην γλώσσα του σώματός του; Αν είστε μαζί, δεν υπάρχει λόγος να σε κρατάει σαν κρυμμένο θησαυρό. Κάτι δεν πάει καλά εδώ.

Μηδέν συμβιβασμοί
Ας το πούμε άλλη μια φορά, για όσους δεν το έχουν πάρει ακόμα χαμπάρι: όλες οι σχέσεις απαιτούν συμβιβασμούς. Οι πιθανότητες να βρεις ένα άτομο που να συμφωνείτε στα πάντα είναι μηδαμινές – για να μην αναφέρουμε πόσο τρομακτικό πρέπει να είναι να συμφωνείς στα πάντα με κάποιον. Αν, λοιπόν, κάθε φορά που διαφωνείτε για κάτι, αυτός αρνείται να συμβιβαστεί, υπάρχει πρόβλημα. Δεν γίνεται να περνάει κάθε φορά το δικό του.

Πού πας;
Ξέρεις πού πηγαίνει όταν βγαίνει έξω; Από την άλλη, όταν είναι να βγεις εσύ, είναι ικανός να κάνει καυγά μέχρι να του πεις με λεπτομέρειες πού θα πας και ποιους θα δεις; Αν δεν μοιράζεται μαζί σου έστω και τις πιο απλές λεπτομέρειες – ή αν νιώθεις ότι σου λέει ψέματα, να το ακούς το ένστικτό σου – σημαίνει πως δεν σε εμπιστεύεται, ή (χειρότερα) ότι δεν σκοπεύει να σου ανοιχτεί. Και αυτό δεν λέγεται σχέση.

Τι λένε οι φίλοι;
Μπορεί να γνωρίζεις (θεωρητικά) τον σύντροφό σου καλύτερα από τον καθένα, αλλά δεν είναι λίγες οι φορές που οι φίλοι σου και η οικογένειά σου θα δουν πράγματα, σημάδια και συμπεριφορές που εσύ απλά αγνοούσες. Αν σου μιλήσουν, λοιπόν, με ανησυχία αρκετά άτομα, μάλλον πρέπει να αρχίσεις να το σκέφτεσαι πιο σοβαρά για το πόσο θες να παραμείνεις σε αυτή τη σχέση…


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v