Οι μυώδεις τύποι είναι οι χειρότεροι σύντροφοι;

Όσο μεγαλύτερα τα μούσκουλα, τόσο χειρότερος σύντροφος; Μια έρευνα προσπαθεί να μας πείσει γι’ αυτό…
Οι μυώδεις τύποι είναι οι χειρότεροι σύντροφοι;
Σύμφωνα με μια μελέτη του Πανεπιστημίου του Γουεστμίνστερ, οι πολύ γυμνασμένοι άντρες είναι κακοί σύντροφοι. Η έρευνα, στην οποία συμμετείχαν 327 ετεροφυλόφιλοι Βρετανοί, κατέληξε στο ότι όσο πιο γυμνασμένος ήταν κάποιος, τόσο μεγαλύτερες οι πιθανότητες να εκφράζει σεξιστικές απόψεις και εχθρικότητα απέναντι στις γυναίκες.

Αυτό συμβαίνει λόγω των κοινωνικών στερεοτύπων περί φύλου. Οι άντρες, λένε οι ερευνητές, που θεωρούν τις γυναίκες κατώτερες, λογικά θα υπακούν και σε άλλα κλισέ περί ανδρισμού, όπως η γυμναστική. Με λίγα λόγια, εικάζεται πως ένας μισογύνης θα προσπαθήσει να αποκτήσει μύες, για να πλησιάσει περισσότερο την εικόνα ενός “σωστού” άντρα.

Την ίδια στιγμή, σε κοινωνίες που τα πατριαρχικά πρότυπα έχουν αρχίσει να μπαίνουν κάτω από το μικροσκόπιο, υπάρχουν άντρες που φτιάχνουν το σώμα τους σαν… μηχανισμό αυτοάμυνας. Η λογική πάει κάπως έτσι: Άντρες που βρίσκονται γύρω από γυναίκες σε θέση εξουσίας νιώθουν απειλή και με την σειρά τους χτίζουν μύες για να την εξουδετερώσουν.

Μπορούμε να πούμε πώς μας εκπλήσσει; Όχι και τόσο. Μπορούμε, από την άλλη, να πούμε ότι βγάζει νόημα; Δυστυχώς, η απάντηση είναι ξανά όχι. Άλλη μια μέρα με τοξικά – για όλους – στερεότυπα…

Θ.Δ.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v