Πώς να σταματήσουμε έναν καυγά;

Όλα τα ζευγάρια μαλώνουν. Αυτό δεν σημαίνει πως πρέπει κάθε φορά να ξεσπά πόλεμος. Και με αυτές τις συμβουλές μπορείτε να είστε σίγουροι ότι όλα θα πάνε καλά.
Πώς να σταματήσουμε έναν καυγά;
Το έχουμε πει ξανά πως οι καυγάδες όχι μόνο δεν είναι κάτι κακό, αλλά μπορεί να σημαίνουν κι ότι η σχέση σας είναι εντελώς υγιής. Βέβαια, πέρα από αυτό, οι καυγάδες έχουν πολλές φορές την τάση να εξελίσσονται, να μεγαλώνουν και να γίνονται μια συναισθηματική χιονοστιβάδα. Κι εμείς θα σου πούμε πώς μπορείς να την γλυτώσεις, σταματώντας έναν καυγά πριν ξεσπάσει το χάος.

(Άνω) τελεία, παύλα, χωριστά κρεβάτια
Δεν είναι ανάγκη να λύνεται κάθε καυγάς με το που συμβαίνει. Πολλά θέματα χρειάζονται παραπάνω συζήτηση, ή απλά να αδειάσετε το κεφάλι σας και να σκεφτείτε καθαρά. Πηγαίνετε για ύπνο, ίσως σε χωριστά κρεβάτια, και κοιμηθείτε. Το πρόβλημα μπορεί να σας φαίνεται μηδαμινό μετά από μερικές ώρες ξεκούρασης.

Κάντε ένα διάλειμμα
Ακόμα και 30 δευτερόλεπτα χωρίς να μιλάτε μπορούν να σας βοηθήσουν να σταματήσετε την (παθιασμένη) ροή της σκέψης σας και να δείτε το πρόβλημα πολύ πιο λογικά. Κάντε λοιπόν ένα διάλειμμα, περπατήστε λίγο στο δωμάτιο, βγείτε για ένα τσιγάρο στο μπαλκόνι και μιλήστε ξανά όταν είστε και οι δύο πιο ψύχραιμοι.

Αναλάβετε τις ευθύνες σας
Αν έχετε κάνει όντως κάποιο λάθος, παραδεχτείτε το. Το κλίμα μπορεί να ηρεμήσει αμέσως, και θα κάνει τον/την σύντροφό σας να προσπαθήσει να δει τα πράγματα από την δική σας πλευρά—αλλά και να αναλάβει τις δικές του/της ευθύνες. Όταν είμαστε ειλικρινείς για τα λάθη μας, τα προβλήματα αρχίζουν και φαίνονται πολύ μικρότερα.

Κάντε χιούμορ
Κάποιος θα έλεγε ότι το να κάνετε κάποιο αστείο ενώ μαλώνετε είναι σχεδόν αυτοκτονία, αλλά οι ειδικοί πιστεύουν ότι το χιούμορ μπορεί να ελαφρύνει το κλίμα. Αρκεί, φυσικά, να μην κάνετε κάποιο αστείο εις βάρος του/της συντρόφου σας. Ο αυτοσαρκασμός εδώ μπορεί να δουλέψει πολύ καλύτερα.

Αγγίξτε ο ένας τον άλλον
Από ένα σημείο και μετά, τα λόγια χάνουν την σημασία τους. Και ίσως όλα μπορούν να φτιάξουν με ένα άγγιγμα, μια αγκαλιά. Όταν τίποτα άλλο δεν λειτουργεί, η σωματική επαφή είναι κάτι που μπορεί να βοηθήσει πάρα πολύ στο να νιώσετε ξανά ότι είστε ζευγάρι και να θυμηθείτε πόσο αγαπιέστε.

Ποτέ ξανά “αλλά”
Αυτή η μικρή λέξη έχει κάνει πολλά μικροκαυγαδάκια να εξελιχθούν σε… αιματηρές μάχες. Την επόμενη φορά που θα πείτε κάτι, ξεχάστε οτιδήποτε άλλο θέλατε να προσθέσετε με ένα “αλλά” από μπροστά. Το μόνο που θα καταφέρετε είναι να προσθέσετε κι άλλο βάρος στον καυγά σας, και να τον κάνετε ακόμα πιο δύσκολο να επιλυθεί.


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v