Γιατί δεν μου λέει Σ’ αγαπώ;

Όλοι θέλουμε να το ακούσουμε. Τι συμβαίνει όμως όταν περιμένουμε, περιμένουμε και… τίποτα;
Γιατί δεν μου λέει Σ’ αγαπώ;
Δεν υπάρχει αίσθημα ανάλογο με την αγάπη. Ναι, το παραδεχόμαστε, ξεπερνά ακόμα και το φαγητό. Η αγάπη σε ενθουσιάζει, σε ανεβάζει και σε κάνει άλλον άνθρωπο. Και είναι ακόμα καλύτερο να σου λένε πως σε αγαπούν.

Και τι κάνουμε όταν δεν το λένε;

Μερικές φορές, λένε πως ο συγχρονισμός είναι το παν, και στα θέματα της αγάπης – ή, έστω, των εκδηλώσεων αγάπης, αυτό ισχύει. Γιατί αν πούμε το “Σ’ αγαπώ” νωρίτερα, μπορεί να έρθουμε αντιμέτωποι με έναν… μουγκό τοίχο. Και τις περισσότερες φορές, αυτό μας κάνει να πανικοβληθούμε– πράγμα που θεωρητικά δικαιολογούμε, αλλά από την άλλη πλευρά δεν είναι πάντα κριτήριο για το πόσο καλή είναι μια σχέση αυτές οι δύο λέξεις. Για ποιον λόγο, όμως, μπορεί να διστάζει ακόμα να σου πει αυτό που τόσο θες να ακούσεις;

Μπορεί το Σ’ αγαπώ να σημαίνει κάτι άλλο
Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που συσχετίζουν αυτή την λέξη με μια δέσμευση πολύ μεγαλύτερη. Αυτό δεν σημαίνει αναγκαστικά πως είναι αλλεργικοί στην δέσμευση. Σημαίνει απλά πως δεν είναι ακόμα έτοιμοι να ανταποκριθούν στις νέες προσδοκίες που δημιουργεί το να εξομολογηθούν την αγάπη τους. Σημαίνει πως θέλουν η σχέση αυτή να δοκιμαστεί ίσως λίγο περισσότερο μέχρι να είναι σίγουροι ότι μπορούν να τα δώσουν όλα. Και, επαναλαμβάνουμε: δεν σημαίνει πως δεν θα μπορούσαν να προσφέρουν ήδη πολλά και ότι δεν πιστεύουν στην σχέση σας.

Μπορεί να έχει πληγωθεί
Σίγουρα, δεν είναι σωστό να παίρνουμε όλες τις σχέσεις και να τις πετάμε στο ίδιο τσουβάλι, αλλά ένας άνθρωπος που πληγώθηκε άσχημα σε κάποια περασμένη σχέση του, μάλλον θα δυσκολευτεί να εκφράσει τα αισθήματά του—ακόμα κι αν όντως τα νιώθει. Και δεν είναι ότι δεν σε εμπιστεύεται. Άλλη μια φορά, χρειάζεται να κάνει τα πράγματα με τον δικό του ρυθμό.

Μπορεί να φοβάται
Τι μπορεί να φοβάται, σε ακούμε να ρωτάς. Αυτό που φοβούνται οι περισσότεροι άνθρωποι σε ό,τι έχει να κάνει με τις σχέσεις: την απόρριψη. Αν ακόμα δεν έχεις πει την μεγάλη κουβέντα (επειδή ίσως κι εσύ φοβάσαι ότι δεν θα σου απαντήσει), οι πιθανότητες λένε πως μάλλον έχετε παγιδευτεί σε έναν φαύλο κύκλο. Και επειδή σπάνια στην ζωή τα πράγματα λειτουργούν όπως στις ταινίες, που με κάποιο καρμικό τρόπο θα το ανακαλύψετε και οι δύο ταυτόχρονα, θα κοιταχτείτε και θα φιληθείτε παθιασμένα, εμείς προτείνουμε να πάρεις την κατάσταση στα χέρια σου και να εκφράσεις αυτά που νιώθεις.

Μπορεί να μην σε αγαπάει
Κι όμως. Σκληρό, αλλά μεγάλη αλήθεια. Μπορεί να περνάει χρόνο μαζί σου, μπορεί να νοιάζεται για ‘σένα, αλλά μπορεί την ίδια στιγμή να μην νιώθει αγάπη. Και αυτό δεν είναι απαραίτητα κακό. Μπορεί η σχέση σας να λειτουργεί διαφορετικά—αρκεί να το γνωρίζατε αυτό και οι δύο απ’ την αρχή…

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v