Αυτά που πρέπει να δώσεις σε μια σχέση

Όλοι έχουμε προσδοκίες και απαιτήσεις από τις σχέσεις μας… ποια είναι όμως τα πράγματα που πρέπει να προσφέρουμε στους συντρόφους μας;
Αυτά που πρέπει να δώσεις σε μια σχέση
Όταν σκεφτόμαστε την ιδανική μας σχέση, αυτή την σχέση που θα καταλήξει στο “κι έζησαν αυτοί καλά” των παραμυθιών, έχουμε όλοι μας προσδοκίες. Και μάλλον υπερβολικά πολλές απαιτήσεις. Πόσες φορές σκεφτόμαστε τα πράγματα που πρέπει να δώσουμε εμείς στον/ην σύντροφό μας; Για να δούμε τι πρέπει να κάνουμε κι εμείς σε μία σχέση, για να είναι υγιής και πετυχημένη—και για να κάνουμε ένα άτομο όσο ευτυχισμένο κάνει εμάς.

Πρέπει να κάνουμε σχέδια
Γιατί να αφήνουμε πάντα τον σχεδιασμό στο άλλο άτομο; Όχι, δεν είναι ευγένεια. Μετά από ένα σημείο είναι τεμπελιά, και σημάδι ότι δεν έχουμε σκοπό να επενδύσουμε σε αυτή την σχέση αρκετά—μάλλον ότι απλά έχουμε βρει κάτι να ασχολούμαστε. Πάρτε πρωτοβουλία, λοιπόν!

Πρέπει να είμαστε ανοιχτοί
Στο κρεβάτι, εννοούμε. Όπως τα σχέδια λειτουργούν σαν δούναι-και-λαβείν, κάπως έτσι είναι και το σεξ. Κάθε σύντροφος έχει κάτι να μας διδάξει, και το ίδιο πρέπει να κάνουμε κι εμείς. Αν επαναπαυόμαστε στις ευκολίες μας (όσο απολαυστικές κι αν είναι) σύντομα η ερωτική μας ζωή θα… μπαγιατέψει.

Πρέπει να είμαστε προστατευτικοί
Ναι, ναι. Αυτό δεν είναι συμβουλή μόνο για τους άντρες. Και δεν μιλάμε για το κλισέ του δυνατού αρσενικού που θα σπάσει στο ξύλο όποιον πειράξει την κοπέλα του. Μιλάμε για όμορφα, μικρά πράγματα. Να προσέχουμε ο ένας τον άλλο όταν είμαστε άρρωστοι. Να δίνουμε μικρές, τονωτικές ενέσεις αυτοπεποίθησης όταν ο/η σύντροφός μας τις έχει ανάγκη. Και να γνωρίζουν όλοι γύρω μας πως είμαστε ομάδα.

Πρέπει να είμαστε ειλικρινείς
Ακόμα και στις δύσκολες στιγμές. Νιώθεις πως σου έχει σπάσει τα νεύρα αυτή την στιγμή; Πες το. Ευγενικά, αλλά με ειλικρίνεια. Το μεγαλύτερο λάθος, ο πιο επικίνδυνος δολοφόνος κάθε σχέσης είναι τα καταπιεσμένα συναισθήματα.

Πρέπει να στηρίζουμε ο ένας τον άλλον
Όταν ο/η σύντροφός μας έχει ένα πάθος, είναι χρέος μας να στηρίζουμε αυτό το πάθος. Όπως ακριβώς, δηλαδή, περιμένουμε να στηρίζει και το δικό μας. Μια σχέση είναι δυο άτομα που μοιράζονται τα όνειρά τους, τις επιθυμίες τους και τις ελπίδες τους για το μέλλον… και κρατούν ο ένας το χέρι του άλλου καθώς προσπαθούν να τις κατακτήσουν.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v