Τα σημάδια ότι βρήκες το κατάλληλο άτομο

Όσο προχωράει η σχέση σας, νιώθεις όλο και πιο άνετα. Ποια είναι όμως τα σημάδια ότι έχεις βρει κάτι υπέροχο και αληθινό;
Τα σημάδια ότι βρήκες το κατάλληλο άτομο
Όλες οι σχέσεις περνάνε από πολλά επίπεδα. Στην αρχή είναι ο “μήνας του μέλιτος”, που όλα φαίνονται υπέροχα και παραμυθένια. Μετά έρχεται η καθημερινότητα και η συνήθεια. Πολλά ζευγάρια συνειδητοποιούν ότι δεν μπορούν να αντέξουν, ίσως η σχέση τους δεν είχε τόσο γερές βάσεις. Αλλά τώρα δεν μιλάμε για αυτές τις σχέσεις. Μιλάμε για εκείνες τις φορές που νιώθεις ότι όλα πάνε τέλεια, ίσως πως βρήκες τον άνθρωπο της ζωής σου. Πώς θα το καταλάβεις;

Χαίρεται με την ευτυχία σου
Κάποιος θα έλεγε πως αυτό συμβαίνει σε όλα τα ζευγάρια, μα θα έλεγε ψέματα στον εαυτό του. Οι άνθρωποι, όπως και να το κάνουμε, σπάνια γινόμαστε εντελώς ανιδιοτελείς, και όταν μια σχέση έχει φτάσει στο επίπεδο οι δύο σύντροφοι να μπορούν να βάλουν την ευτυχία ο ένας του άλλου πάνω από την δική τους (ή έστω δίπλα), ξέρεις πως τα πράγματα πάνε πολύ καλά.

Δεν χρειάζεται να προσποιείσαι μαζί του
Δεν εννοούμε, προφανώς, ότι προσποιείσαι γενικά στις σχέσεις σου. Ξέρεις για ποιο πράγμα μιλάμε, για όλες εκείνες τις φορές που πρέπει να είσαι πιο καθωσπρέπει κι από γαλαζοαίματο για να δείξεις το καλό προφίλ σου, είτε εξωτερικά, είτε εσωτερικά. Όταν μπορείς να είσαι 100% ο εαυτός σου με ένα άτομο, είναι το πιο υπέροχο συναίσθημα.

Θες να μοιραστείς εμπειρίες μαζί του
Από τις πιο μικρές και σαχλές (άνοιξε ένα νέο μπεργκεράδικο στην πόλη και ΠΡΕΠΕΙ να πας), μέχρι και τις πιο γκράντε (επειδή πάντα ήθελες να ταξιδέψεις στην Ιαπωνία, ας πούμε), μπορείς να δεις τον εαυτό σου να τα ζει μαζί του. Και είναι μια σκέψη που σε κάνει να αισθάνεσαι πολύ, πολύ όμορφα.

Σε δέχεται όπως είσαι
Μπορεί να γελάς πολύ δυνατά, μπορεί να μην γελάς καθόλου. Μπορεί να είσαι η ψυχή της παρέας, και μπορεί το γούστο σου στις ταινίες να έκανε ακόμα και τον πιο σκληροπυρηνικό χίπστερ να νιώσει αγράμματος, αλλά ποτέ δεν πρόκειται να σου ζητήσει να αλλάξεις. Και σε αγαπάει με όλα σου τα κουσούρια.

Ταιριάζετε στις απόψεις σας
Αυτό είναι πολύ πιο σημαντικό απ’ όσο νομίζουμε. Μπορεί να λένε ότι τα ετερώνυμα έλκονται, αλλά μια καλή, λειτουργική σχέση χωρίς να συμφωνείτε τουλάχιστον σε μερικά βασικά πράγματα… δεν πρόκειται να σταθεί. Είτε λοιπόν έχει να κάνει με πολιτική, είτε με τις απόψεις σας για την θρησκεία, για τα παιδιά, ή για το τι είναι εν τέλει μία σχέση, νιώθετε και οι δύο πως έχετε βρει κάποιον που σας καταλαβαίνει απόλυτα.

Συμπαθεί τους φίλους σου…
…και, ακόμα πιο σημαντικό, τον συμπαθούν κι αυτοί. Αυτό δεν συμβαίνει εύκολα. Και όλοι ξέρουμε πως οι φίλοι σου είναι ίσως οι πιο σκληροί κριτές των ερωτικών σου συντρόφων. Ακόμα πιο καλό (και δύσκολο) αν οι χωριστές σας παρέες έχουν συναντηθεί, συμπαθιούνται και έχετε γίνει μια μεγάλη, παράξενη οικογένεια.

Έχετε ταξιδέψει μαζί
Τα ταξίδια για τα ζευγάρια είναι κάτι σαν crash test της συμβίωσης… απλά με περισσότερο στρες. Αν έχετε καταφέρει να ταξιδέψετε μαζί και όλα να κυλήσουν ομαλά, είναι από τα πιο δυνατά σημάδια ότι είστε έτοιμοι να κάνετε το επόμενο βήμα.

Ξέρετε να λύνετε τις διαφορές σας
Γνωρίζετε πολύ καλά πως θα υπάρξουν διαφωνίες και προβλήματα, και επιλέγετε να τα λύσετε άμεσα και εύκολα. Είναι καλύτερο να συζητάς εκείνη την στιγμή για ό,τι προκύπτει, και ξέρετε πότε πρέπει να κάνετε ένα διάλειμμα, προτού το καυγαδάκι για τα άπλυτα πιάτα στον νιπτήρα εξελιχθεί από το πουθενά σε κανονικότατη μονομαχία με σπαθιά.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v