Πώς να της φτιάξεις το κέφι

Όλοι έχουμε τις κακές μας μέρες, και η κοπέλα σου δεν αποτελεί εξαίρεση. Κι εσύ μπορείς να της φτιάξεις την διάθεση με 4 απλούς τρόπους.
Πώς να της φτιάξεις το κέφι
Όλοι, ανεξαιρέτως, έχουμε κακές μέρες. Κάτι θα γίνει στην δουλειά, κάτι θα ακούσουμε που θα μας σπάσει τα νεύρα, μερικές φορές μπορεί απλά να ξυπνήσουμε με στραβή διάθεση, και να μας χαλάσει ολόκληρη η μέρα. Και είναι πάρα πολύ λογικό να περνάει μια τέτοια μέρα και η κοπέλα σου, και γι’ αυτό θα σου προτείνουμε τους πιο εύκολους, υπέροχους και γλυκούς τρόπους για να της φτιάξεις το κέφι.

Πριν ξεκινήσουμε: Αν την δεις να είναι εκνευρισμένη ή κακοδιάθετη και η πρώτη σου αντίδραση είναι να την ρωτήσεις αν έχει περίοδο, δεν σου αξίζει να έχεις σχέση. Ή ανθρώπινη επαφή γενικότερα.

Ρώτησέ την αν θέλει να το συζητήσει
Κατ’ αρχάς, χαλάρωσε. Υπάρχουν χιλιάδες λόγοι να έχει χαλάσει η διάθεσή της, οπότε μην φρικάρεις και νομίζεις ότι έκανες κάτι κακό. Αντ’ αυτού, ρώτα την αν θέλει να το συζητήσει μαζί σου. Αν δεν θέλει να μιλήσει, μην το πιέσεις. Ήδη δεν είναι καλά, και θα την αγχώσεις περισσότερο. Αν όμως σου πει ότι θέλει, άκουσέ την προσεκτικά, χωρίς να την διακόπτεις, και (το πιο σημαντικό) μην προτείνεις να της λύσεις το πρόβλημα, εκτός κι αν σου ζητήσει να την βοηθήσεις να λύσει το πρόβλημα. Ένα από τα μεγαλύτερα παράπονα που έχουν οι γυναίκες από τους άντρες είναι πως η σκέψη τους είναι περισσότερο πρακτική απ’ όσο θα ‘πρεπε.

Ρώτησέ την αν θέλει να περάσει λίγο χρόνο μόνη της
Όχι, δεν εννοούμε να φύγεις από το σπίτι—εκτός κι αν όντως χρειάζεται να μείνει ολομόναχη με τις σκέψεις της για λίγο. Όπως και να το κάνουμε, όλοι μας χρειαζόμαστε ένα διάλειμμα πού και πού, γι’ αυτό μπορείς να την ρωτήσεις αν το έχει ανάγκη, και να προτείνεις να αναλάβεις εσύ οτιδήποτε σημαντικό για λίγη ώρα (είτε κάποια δουλειά, είτε τα παιδιά, είτε το φαγητό). Ρώτα την αν θέλει να κάνει ένα μπάνιο, να ξαπλώσει, και αν μπορείς εσύ να βοηθήσεις με κάτι. Θα εκτιμήσει το ότι το πρότεινες πολύ περισσότερο από το να αρχίσεις να της λες τι (νομίζεις ότι) πρέπει να κάνει.

Αγκάλιασέ την
Μερικές φορές, όπως έλεγαν και οι Beatles, all you need is love. Και τίποτα δεν είναι πιο αγαπησιάρικο από μία σφιχτή αγκαλιά την στιγμή που την έχουμε ανάγκη. Οι αγκαλιές είναι πολύ θεραπευτικές και ξεκλειδώνουν όλα μας τα αισθήματα. Αγκάλιασέ την.

Ρώτησε τι μπορείς να κάνεις γι’ αυτήν
Το αν θα σου απαντήσει ή όχι (ή τι θα σου απαντήσει), κανείς δεν μπορεί να το ξέρει. Το ζήτημα είναι να της δείξεις έμπρακτα ότι είσαι δίπλα της και πως θέλεις να την στηρίξεις. Και συνέχισε να το κάνεις, όταν την βλέπεις να την πιάνουν οι μαύρες της. Σύντομα θα δεις ότι θα σου ανοίγεται πολύ πιο εύκολα—και ίσως οι κακές μέρες της αρχίσουν να λιγοστεύουν, μιας και ξέρει πως με το που γυρίσει σπίτι, έχει την καλύτερη υποστήριξη στον κόσμο., η οποία θα περιλαμβάνει και αγκαλιές!

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v