Τα σημάδια ότι η σχέση σας δεν θα καλυτερεύσει

Μήπως οι φόβοι σας ότι η σχέση σας οδεύει προς τον χωρισμό είναι δικαιολογημένοι; Τα παρακάτω σημάδια θα σας βοηθήσουν να καταλάβετε.
Τα σημάδια ότι η σχέση σας δεν θα καλυτερεύσει
Πόσες φορές έχουμε κρατηθεί απ’ το να τελειώσουμε μια σχέση, ελπίζοντας να φτιάξουν τα πράγματα; Μερικές φορές, τα πράγματα δεν πρόκειται να φτιάξουν, και απλά μένουμε παγιδευμένοι σε μία σχέση που δεν λειτουργεί. Είναι η μαύρη εκείνη στιγμή που συνειδητοποιείς πως κάθε σχέση έχει ημερομηνία λήξης. Ας δούμε τα πιο χτυπητά σημάδια ότι η σχέση σου μάλλον οδεύει προς τον χωρισμό—και γιατί πρέπει να το επισπεύσεις.

Μαλώνετε συνεχώς για το ίδιο πράγμα
Τα καυγαδάκια είναι φυσιολογικά σε κάθε σχέση. Αν όμως έχετε φτάσει στο σημείο να μαλώνετε συνέχεια για τον ίδιο λόγο, τότε προκαλείτε σοβαρή ζημιά στην σχέση σας, και στις καρδιές σας. Ο σκοπός ενός καυγά είναι να βγουν στην φόρα κάποια συναισθήματα, ώστε να μάθουμε να τα διαχειριζόμαστε και να τα συζητάμε με τέτοιο τρόπο που να πάψουν να αποτελούν πρόβλημα. Αν δεν έχετε μάθει να συζητάτε τα προβλήματά σας με τέτοιο τρόπο – και δεν βλέπεις ότι ο σύντροφός σου έχει όρεξη να μπει στον κόπο – καλύτερα να το τελειώσετε.

Δεν νιώθεις πλέον πως είστε ίσοι
Αυτό μπορεί, φυσικά, να σημαίνει δύο πράγματα. Είτε νιώθεις ανώτερη από τον σύντροφό σου, είτε κατώτερη. Όπως και να ‘χει, αν έχεις αρχίσει να χάνεις την αίσθηση πως είστε ίσοι στην σχέση σας, ήρθε η ώρα να πεις αντίο, γιατί στην πρώτη περίπτωση θα πληγώσεις τον σύντροφό σου, και στην δεύτερη θα καταλήξεις σαν χαλάκι υποδοχής και θα χάσεις τον εαυτό σου. Κι αυτός δεν είναι ο σκοπός μιας σχέσης.

Ο σύντροφός σου δεν μπορεί να μπει στην θέση σου
Οι διαφωνίες δεν είναι αναγκαστικά σημάδι ότι υπάρχει πρόβλημα στην σχέση σας. Σημαίνει πως μπορείτε και οι δύο να εκφράσετε τα αισθήματά σας και πως δεν φοβάστε να επικοινωνήσετε, άσχετα από το αποτέλεσμα. Οι διαφωνίες όμως μπορούν να γίνουν βλαβερές, όταν κάποιος από τους δύο συντρόφους δεν μπορεί να καταλάβει από πού προέρχονται τα συναισθήματα του άλλου. Κι αυτό είναι έλλειψη σεβασμού και έλλειψη κατανόησης.

Φοβάσαι συνεχώς πως θα σε παρατήσει
Το να έχεις συνεχώς εκείνη την αίσθηση ότι ανά πάσα στιγμή ο σύντροφός σου θα σηκωθεί και θα φύγει σημαίνει πως κάτι δεν πηγαίνει καλά στην σχέση σας εδώ και καιρό. Λογικά συμβαίνει επειδή έχετε σταματήσει να δείχνετε ο ένας στον άλλο ότι νοιάζεστε. Αν ειλικρινά πιστεύεις ότι ο σύντροφός σου έχει πάψει να ενδιαφέρεται για ‘σένα, το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να τελειώσεις αυτή τη σχέση όσο είναι ακόμα νωρίς.

Θ.Δ.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v