Μιλάει με την πρώην του: Να ανησυχήσω;

Αν ο σύντροφός σου διατηρεί ακόμα επαφές με την πρώην του, είμαστε εδώ για να σε βοηθήσουμε. (Δηλαδή, να σου επισημάνουμε τα ανησυχητικά σημάδια.)
Μιλάει με την πρώην του: Να ανησυχήσω;
Σίγουρα, δεν θα πούμε πως είναι ιδανικό. Συμβαίνει όμως, και τις περισσότερες φορές δημιουργεί παρεξηγήσεις. Κάποιοι άνθρωποι καταφέρνουν και μένουν φίλοι με τις πρώην τους. Όσο ανοιχτόμυαλοι κι αν θέλουμε να είμαστε, το πράγμα δεν μπορεί να μην γίνει κάπως άβολο. Κι εμείς είμαστε εδώ για να σε βοηθήσουμε να χαλαρώσεις, και να δεις τα πράγματα πιο λογικά. Η ζήλεια προέρχεται από μέσα μας, άλλωστε, και ίσως απλά προβάλλεις πάνω σε ένα άτομο που δεν γνωρίζεις την ανασφάλειά σου. Αν λοιπόν ο σύντροφός σου εξακολουθεί να μιλάει με την πρώην του – είτε εντελώς τυπικά, είτε κανονικότατα σαν φίλοι – κάνε πρώτα αυτές τις ερωτήσεις στον εαυτό σου.

Σας έχει συγκρίνει ποτέ μεταξύ σας;
Δεν έχει σημασία αν το έκανε “για πλάκα” ή εν βρασμώ ψυχής πάνω σε κάποιο καυγαδάκι. Το ζήτημα είναι αν το έκανε, και αν σε έχει αφήσει ποτέ να πιστεύεις ότι εξακολουθεί να τρέφει αισθήματα για εκείνη.

Πώς χώρισαν;
Αν ξέρεις ότι ο χωρισμός τους ήταν μια απόφαση που πάρθηκε από κοινού, σπάνια θα έχεις λόγο να ανησυχείς. Μερικές σχέσεις απλά τελειώνουν, χωρίς δράματα, χωρίς μίσος και χωρίς να διαγράφουμε ο ένας τον άλλο από την ζωή μας.

Είναι κολλημένη πάνω του;
Οι επαφές τους ξεπερνούν το φιλικό επίπεδο; Είναι ο πρώτος άνθρωπος που θα καλέσει μόλις της πάει κάτι στραβά; Και κατά πόσο ο φίλος σου ανταποκρίνεται;

Σου μιλάει γι’ αυτήν;
Κι όμως, υπάρχει η κατάλληλη ποσότητα κουβέντας που μπορείς να κάνεις για τις πρώην. Συγκεκριμένα, όταν την αναφέρεις αρκετά για να δείξεις ότι αποτελεί ένα αναπόφευκτο κομμάτι της ζωής σου, αλλά όχι τόσο πολύ που να κάνεις την σύντροφό σου να αρχίσει να έχει αμφιβολίες. Ή, με πιο απλά λόγια: Σου έχει κρύψει ποτέ ότι έχουν μιλήσει;

Η πρώην γνωρίζει για ‘σένα;
…ή, ακόμα καλύτερα, σε έχει γνωρίσει; Αν ναι και η αλληλεπίδρασή σας ήταν πολιτισμένη και δεν είχε… αρνητικά vibe, μάλλον δεν έχεις τίποτα να φοβάσαι. Μιλάμε για δύο ανθρώπους που κάποτε είχαν σχέση και πλέον απλά είναι φίλοι. Κι αυτό λέγεται ωριμότητα.

“Μπλέκεται” στην σχέση σας;
Ξέρεις ότι ο σύντροφός σου της εκμυστηρεύεται λεπτομέρειες για την σχέση σας; Έχει δοκιμάσει ποτέ να μπει ανάμεσά σας, ή να μπλεχτεί σε κάποια κατάσταση που δεν την αφορά; Αν δεν συμβαίνει τίποτα από αυτά, μάλλον ανησυχείς για ένα φάντασμα.

Τους έχεις δει να μιλάνε;
Πώς ήταν η γλώσσα του σώματός τους; Ένιωσες λες και πέσατε πάνω σε έναν παλιό συμμαθητή, ή “έπιασες” μια καταπιεσμένη ερωτική ένταση μεταξύ τους;

Μη ξεχνάς πως, από τη στιγμή που ο σύντροφός σου έχει επιλέξει να είναι μαζί σου, μάλλον έχεις πρωταγωνιστικό ρόλο στην καρδιά του. Και, ξανά, μπορεί αρχικά να μην νιώθεις τόσο άνετα με όλη την κατάσταση, αλλά αν δεν υπάρχει λόγος να ανησυχείς – και αν εσύ και η πρώην του έχετε έστω και λίγα κοινά στοιχεία – μπορείτε να καταλήξετε ακόμα και φίλες!

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v