4 σημάδια που δείχνουν ότι θα σε απατήσει

Έχουμε μιλήσει για εκείνα τα ύπουλα σημάδια που πρέπει να προσέξεις αν σε απατάει. Ποια σημάδια όμως δείχνουν ότι πρόκειται να το κάνει;
4 σημάδια που δείχνουν ότι θα σε απατήσει
Πολλά πράγματα μπορούν να πάνε στραβά σε μία σχέση, και η απιστία είναι ένα από αυτά. Ακόμα και οι πιο σφιχτοδεμένες σχέσεις μπορεί να υποφέρουν από αυτό τον… συναισθηματικό δαίμονα. Και, πολλές φορές, όταν η απιστία είναι μεμονωμένη περίπτωση, μπορούμε να βάλουμε τα πράγματα στην ζυγαριά και να πάρουμε τις αποφάσεις μας. Βέβαια, τις περισσότερες φορές που μιλάμε για μεμονωμένες περιπτώσεις, έχουμε έναν σύντροφο που μετά νιώθει άσχημα και καταλαβαίνει τι έκανε λάθος. Κι αυτό είναι διαφορετικό από την κατ’ εξακολούθηση απιστία, από τις περιπτώσεις που μιλάμε για έναν άνθρωπο που απατά το ταίρι του μόνο και μόνο επειδή είναι εθισμένος στην αίσθηση του να κάνει κάτι “παράνομο”. Και αυτά είναι τα σημάδια που πρέπει να προσέχεις, για να μην μπλεχτείς με έναν τέτοιο τύπο.

Είναι εθισμένος στα δράματα
Αν έχεις παρατηρήσει πως κάθε φορά που όλα φαίνονται να πηγαίνουν καλά στην σχέση σας, πως ολόκληρο το σύμπαν σας χαμογελάει, αυτός απλά… βαριέται, τότε φύγε τρέχοντας. Οι άνθρωποι που έχουν αλλεργία στις σταθερές, χαρούμενες σχέσεις θα προσπαθήσουν σχεδόν ψυχαναγκαστικά να βρουν τρόπους να ταράξουν τα νερά.

Είναι δυστυχισμένος
Ας το δούμε λογικά: οι ευτυχισμένοι άνθρωποι έχουν τις ανάγκες τους λίγο-πολύ καλυμμένες. Αυτό σημαίνει πως δεν καίγονται να απατήσουν. Ακόμα χειρότερη γίνεται η κατάσταση αν το άτομο νιώθει πως δεν μπορεί να είναι ειλικρινές με το ταίρι του για όσα συμβαίνουν και για τις ανάγκες του που – πιστεύει ότι – δεν ικανοποιούνται. Αν όμως νιώθει πως είναι ολομόναχο στην σχέση του, το πιο λογικό είναι να αναζητήσει το “κάτι παραπάνω” σε ένα άλλο άτομο…

Φοβάται να μένει μόνος του
Κατά βάθος, σύμφωνα με ψυχολόγους, οι άνθρωποι που απατούν φοβούνται την εγκατάλειψη και ψάχνουν να κάνουν παράλληλες σχέσεις για να νιώσουν ασφάλεια. Βέβαια, είναι προφανές γιατί ακριβώς αυτό είναι εντελώς λάθος. Αν λοιπόν βλέπεις ότι ο σύντροφός σου εξακολουθεί να φοβάται ότι ανά πάσα στιγμή θα τον παρατήσεις, από ένα σημείο και μετά δεν έχεις λόγο να συνεχίζεις να του προσφέρεις επιβεβαίωση.

Έχει τυχοδιωκτική φύση
Αν έχεις δει πως ο σύντροφός σου έχει γενικότερα την τάση να εκμεταλλεύεται καταστάσεις για να περάσει το δικό του – σε κάθε πλευρά της ζωής του – οι πιθανότητες να κάνει τα ίδια βρώμικα παιχνίδια στην ερωτική του ζωή είναι μεγάλες. Το να μην γνωρίζεις τι θα πει ειλικρίνεια είναι ένα χαρακτηριστικό που εμφανίζεται σε όλες σου τις σχέσεις.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v