Πώς θα τον βοηθήσω να εκφράζει τα αισθήματά του;

Αν ο σύντροφός σου δυσκολεύεται να εκφραστεί όπως θα ήθελες, μην απελπίζεσαι… Μπορείς να τον βοηθήσεις να ανοιχτεί!
Πώς θα τον βοηθήσω να εκφράζει τα αισθήματά του;
Έχουμε πει πολλές φορές ότι οι άντρες έχουν ένα μικρό… μειονέκτημα όταν έρχεται η ώρα να εκφράσουν τα αισθήματά τους. Μεγαλώνοντας, τα αγόρια ακούν και εσωτερικεύουν ένα σωρό κλισέ για το πώς είναι η σωστή συμπεριφορά, και ένα από αυτά είναι πως δεν πρέπει να μιλούν ανοιχτά για όλα αυτά που νιώθουν. Κι αυτό μπορεί να κάνει τα πράγματα ιδιαίτερα δύσκολα σε μια σχέση. Πώς μπορείς λοιπόν να βοηθήσεις τον σύντροφό σου να εκφράζεται καλύτερα;

Μίλα του για συναισθηματικά ζητήματα ενώ κάνετε κάτι άλλο
Είτε έχετε βγει βόλτα, είτε μαγειρεύετε παρέα, το σίγουρο είναι πως οι άντρες μπορούν να επικοινωνήσουν πιο ανοιχτά όταν η κουβέντα δεν είναι πρόσωπο-με-πρόσωπο. Και, καθώς θα είναι συγκεντρωμένος στην δουλειά που κάνετε, δεν θα νιώσει άγχος για την κουβέντα που κάνετε, επειδή θα νιώθει λιγότερο εκτεθειμένος.

Γέλα με τα αστεία του
Ένας από τους πιο κλασικούς τρόπους για να εκφράσει ένας άντρας τα συναισθήματά του είναι να κάνει αστεία, για να σπάσει την ένταση και να νιώσει λιγότερο ευάλωτος. Τόνωσέ του την αυτοπεποίθηση δείχνοντάς του ότι τον βρίσκεις αστείο και πως εκτιμάς το ότι αρχίζει σιγά-σιγά να σου ανοίγεται περισσότερο.

Χρησιμοποίησε κι εσύ το χιούμορ σου
Όσο δεν το χρησιμοποιείς εναντίον του, φυσικά. Το χιούμορ είναι ο καλύτερος τρόπος να βοηθήσεις έναν άντρα να χαλαρώσει, και να του δώσεις να καταλάβει πως η κουβέντα δεν άλλαξε ξαφνικά τόνο. Ένας από τους μεγαλύτερους φόβους των αντρών, κάθε φορά που η συζήτηση πηγαίνει σε θέματα πιο αισθηματικά, είναι πως με μια λάθος κουβέντα, θα καταλήξουν σε καυγά. Και το χιούμορ βοηθάει πολύ.

Προσοχή στις κακές λέξεις!
Όταν προσπαθείς να του πιάσεις την κουβέντα για ένα ζήτημα ήδη ευαίσθητο, μην ξεκινήσεις ποτέ με τις λέξεις Ποτέ και Πάντα. Οποιαδήποτε πρόταση ξεκινήσει με αυτές τις λέξεις ακούγεται σαν κατηγορία.

Γίνε παράδειγμα προς μίμηση
Όπως και να το κάνουμε, οι γυναίκες είναι καλύτερες από τους άντρες στο να επικοινωνούν τα αισθήματά τους στους υπόλοιπους, άρα μπορείς να φερθείς με τον τρόπο που θέλεις να σου φερθεί. Το να είσαι εξίσου ανοιχτή μαζί του θα του δείξει πως δεν έχει κάτι να φοβάται, και πως δεν πρόκειται να τιμωρηθεί για το πόσο κλειστός είναι.

Κάνε υπομονή και εμπιστεύσου τον
Δεν μπορούν να συμβούν όλα από την μια στιγμή στην άλλη. Αν βλέπεις πως – αργά μεν, σταθερά δε – αρχίζει να ανοίγεται περισσότερο, εμπιστεύσου τον και μην ξεκινήσεις να τον πιέζεις περισσότερο. Είναι δύσκολη διαδικασία να μάθει να είναι ανοιχτός μαζί σου χωρίς να νιώθει άβολα ή εκτεθειμένος. Αν όμως πραγματικά σε αγαπάει, ξέρεις πως προσπαθεί.


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v