10 σημάδια ότι επικοινωνείτε απόλυτα

Υπάρχουν ζευγάρια που επικοινωνούν. Και μετά υπάρχουν ζευγάρια που έχουν περάσει την επικοινωνία στο επόμενο επίπεδο. Μήπως είστε κι εσείς;
10 σημάδια ότι επικοινωνείτε απόλυτα
Όλα τα ζευγάρια, μετά από λίγο καιρό, συγχρονίζονται και μπορεί να θυμίζουν ένα άτομο – για πολλούς, αυτός είναι και ο ορισμός της αγάπης. Δύο μισά που φτιάχνουν ένα τέλειο ολόκληρο. Και μετά υπάρχουν κι εκείνα τα ζευγάρια που μοιάζουν σαν να είναι ο ένας μέσα στις σκέψεις του άλλου. Αν, λοιπόν, παρατηρείτε ότι εσείς και ο/η σύντροφός σας εμφανίζετε τα παρακάτω… συμπτώματα, ο έρωτάς σας έχει περάσει στο επόμενο επίπεδο. Σας θαυμάζουμε και, ειλικρινά, σας φοβόμαστε λίγο.

1. Η διάθεση του ενός επηρεάζει άμεσα την διάθεση του άλλου, σε σημείο που και η παραμικρή διαφορά στον τόνο της φωνής, ή στις εκφράσεις του προσώπου σηκώνει αμέσως κόκκινο σημαιάκι. Όταν ένας απ’ τους δύο είναι αγχωμένος επειδή ακολουθεί δύσκολη μέρα, ο κόμπος δεν βρίσκεται μόνο στο δικό του στομάχι. Από την άλλη, βέβαια, όταν ο/η σύντροφός σας πετύχει κάτι σημαντικό, η χαρά σας είναι τόσο μεγάλη, σαν να γιορτάζετε για ένα δικό σας κατόρθωμα.

2. Έχετε σταματήσει να μετράτε πλέον πόσες φορές νιώσατε πως υπάρχει τηλεπάθεια ανάμεσά σας. Βρίσκεστε συνεχώς ο ένας στο κεφάλι του άλλου. Ακόμα και οι φίλοι σας το έχουν συνηθίσει και δεν τους φαίνεται παράξενο πια.

3. Μιλώντας για τους φίλους σας, έχουν σταματήσει πια να πιστεύουν ότι είστε δύο από τους πιο αγενείς ανθρώπους που γνώρισαν ποτέ (ή ότι πάσχετε από διάσπαση προσοχής), καθώς πλέον καταλαβαίνουν ότι δεν διακόπτετε ο ένας τον άλλο όταν μιλάτε· απλά γνωρίζατε ήδη τι θα σας έλεγε και συνεχίζετε την κουβέντα.

4. Βαριέστε να λέτε ιστορίες από αυτά που συνέβησαν μέσα στην ημέρα σε άλλους, γιατί ξέρετε πως θα χρειαστεί να δώσετε εξηγήσεις για το πλαίσιο της ιστορίας, και για τα πρόσωπα, και για το τι είχε προηγηθεί… Ενώ με τον/την σύντροφό σας μπορείτε να τα πείτε με δυο κουβέντες.

5. Τα παρατσούκλια που έχετε μεταξύ σας είναι πολλά, και μερικά δεν βγάζουν πλέον νόημα, γιατί μπορεί να είναι συντομεύσεις από ακόμα πιο παλιά παρατσούκλια. Αληθινή περίπτωση: Ψυχούλα > Ψίχουλο > Χούχουλο.

6. Τα προσωπικά σας αστεία είναι τόσο πολλά, που μπορείτε να λυθείτε στα γέλια για – φαινομενικά – κανέναν λόγο μπροστά σε κόσμο, επειδή κάποιος είπε μία λέξη που σας θύμισε το τάδε πράγμα που συνέβη κάποτε. Προφανώς, δεν σκοπεύετε να κάθεστε να τα εξηγείτε στους υπόλοιπους.

7. Οποιαδήποτε ερώτηση αφορά την ζωή σας απαντάται μόνο με πρώτο πληθυντικό. Και δεν νιώθετε πως αυτό σας έχει κάνει να χάσετε την προσωπικότητά σας, γιατί η σχέση σας πλέον είναι κομμάτι της προσωπικότητάς σας.

8. Όταν αναγκάζεστε να περάσετε χρόνο χώρια, νιώθετε μισοί. Και δεν υπάρχει καλύτερο πράγμα από το να βρίσκεστε ξανά στο τέλος της ημέρας για να χουζουρέψετε στον καναπέ και να πείτε τα νέα σας – με τον δικό σας, προσωπικό και ακαταλαβίστικο κώδικα επικοινωνίας, φυσικά.

9. Συμφωνείτε σε θέματα που μπορεί να διχάζουν τον περισσότερο κόσμο (ειδικά αν μιλάμε για κοινωνικά ή πολιτικά ζητήματα) σε τέτοιο βαθμό, που έχετε ξεχάσει ότι υπάρχουν άνθρωποι με διαφορετικές γνώμες. Παρ’ όλα αυτά…

10. …δεν είστε αφελείς. Ξέρετε πως μέσα σε μια σχέση υπάρχουν διαφωνίες, και μάλιστα είναι σημαντικό κομμάτι μιας υγιούς συμβίωσης. Και όχι απλά είστε εντάξει μ’ αυτό, αλλά προσπαθείτε να το απολαμβάνετε. Στους καυγάδες σας, μεταμορφώνεστε σε τρόφιμους ψυχιατρείου και ουρλιάζετε ο ένας στον άλλον σαν να μην υπάρχει αύριο – απλά και μόνο επειδή ξέρετε πως όταν έρθει αυτό το αύριο, όλα θα έχουν επανέλθει στο φυσιολογικό.

Θ.Δ.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v