Τι πρέπει να ξέρεις πριν το πάρεις… σοβαρά

Πριν τα πράγματα αρχίσουν να γίνονται σοβαρά, πρέπει να γνωριστείτε καλύτερα. Κι αυτά είναι τα θέματα που οφείλετε να συζητήσετε.
Τι πρέπει να ξέρεις πριν το πάρεις… σοβαρά
Στην αρχή κάθε σχέσης, ο ενθουσιασμός μας κάνει να μην υπολογίζουμε τίποτα. Κι αυτό το συναίσθημα μπορεί να είναι μεθυστικό, αλλά κάποια στιγμή τα πράγματα σοβαρεύουν. Και υπάρχουν ορισμένα πράγματα που πρέπει να ξέρουμε πριν δούμε ότι η σχέση μας περνάει στο επόμενο επίπεδο. Σίγουρα, κάποια από αυτά τα πράγματα δεν αποτελούν και τα πιο ρομαντικά ή σέξι θέματα συζήτησης, αλλά θα οδηγήσουν σε κάτι ακόμα καλύτερο: στο να γνωρίσετε καλύτερα ο ένας τον άλλον.

1. Πού θέλετε να ζήσετε;
Μήπως ο ένας επιζητά την ηρεμία μιας μικρής πόλης, ενώ ο άλλος έχει ανάγκη τον χαμό της πρωτεύουσας; Μπορείτε να βρείτε μια μέση λύση αν συμβαίνει αυτό; Όλες οι σχέσεις απαιτούν συμβιβασμούς, και καλύτερα να συζητιούνται από νωρίς, για να αποφεύγονται οι παρεξηγήσεις.

2. Τι γίνεται με την θρησκεία;
Αν και δεν πιστεύουμε πως οι θρησκευτικές πεποιθήσεις έχουν τεράστια σημασία μπροστά στην αγάπη, αν κάποιος από τους δύο είναι πιστός, ή εντελώς άθεος, αυτό μπορεί να οδηγήσει σε περισσότερα ερωτήματα αργότερα. Πολιτικός ή θρησκευτικός γάμος; Βάφτισμα ή όχι των παιδιών;

3. Παιδιά;
Όπως είναι λογικό, σε μια σχέση στην οποία το ένα άτομο δεν θέλει να βλέπει παιδιά ούτε ζωγραφιστά και το άλλο ονειρεύεται να κρατήσει το μωρό του στην αγκαλιά από παιδί, θα προκύψουν κάποια προβλήματα. Η κουβέντα, όμως, δεν περιορίζεται εκεί. Στην περίπτωση που θέλετε και οι δύο παιδιά, πώς θα τα μεγαλώσετε; Τι απόψεις έχετε για το μεγάλωμά τους;

4. Οικονομικά
Το πώς χειρίζεστε τα οικονομικά σας είναι σοβαρό ζήτημα, ειδικά από την στιγμή που – στο μέλλον – υπάρχει η πιθανότητα να τα ενώσετε. Κάποιος από τους δύο είναι σπάταλος, ή μήπως υπερβολικά τσιγκούνης; Αν δεν έχετε παρόμοιες απόψεις για το πώς πρέπει να γίνεται η διαχείριση των χρημάτων, τα πράγματα μπορεί να δυσκολέψουν.
 
5. Οικογενειακές σχέσεις
Τι σχέσεις έχετε με τις οικογένειές σας; Πόσο μεγάλο ρόλο παίζουν στην ζωή σας, και πόσο μπορεί να “παρεμβαίνουν” στην κοινή ζωή σας; Επιπλέον, το να δείτε τι σχέσεις έχει με τους γονείς του ο σύντροφός σας μπορεί να σας δώσει (με πλάγιο τρόπο) αρκετές πληροφορίες για το πώς μεγάλωσε και πώς έγινε ο άνθρωπος που είναι σήμερα.

6. Σεξ;
Μπορεί να μην είστε έτοιμοι να αποκαλύψετε ο ένας στον άλλο όλα τα κρυφά φετίχ σας (αν και αυτό μπορεί να οδηγήσει σε πολύ ευχάριστες εκπλήξεις στο μέλλον), πρέπει όμως σίγουρα να γνωρίζετε πόση… όρεξη έχει ο σύντροφός σας, και – κυρίως – αν έχετε χημεία στο κρεβάτι.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v