Τα πράγματα που αλλάζουν μόλις συγκατοικήσετε

Το πήρατε απόφαση και μείνατε μαζί. Και τώρα κάτι μυρίζει περίεργα, και κάποιος έφαγε όλη την σοκολάτα από το ψυγείο.
Τα πράγματα που αλλάζουν μόλις συγκατοικήσετε

Πήρατε την απόφαση να κάνετε το μεγάλο βήμα; Είστε μαζί τόσο καιρό, οι ζωές σας πρακτικά έχουν ήδη γίνει ένα, άρα γιατί να μην το κάνετε και επίσημο; Συγκατοικήσατε, λοιπόν. Και μάλλον έχεις αρχίσει να παρατηρείς μικρές αλλά εμφανείς αλλαγές μέσα στο σπίτι. Ποιες είναι αυτές;

Αρχίζεις να παρατηρείς πράγματα που ξέφευγαν απ’ το ραντάρ σου παλιότερα
Πάντα αυτό τον θόρυβο έκανε όταν μασούλαγε; Πάντα ανεβασμένο άφηνε το καπάκι της τουαλέτας; Ο νόμος των πιθανοτήτων λέει πως την ίδια στιγμή ανακαλύπτει τις δικές σου, ενοχλητικές συνήθειες.

Αντίο, καθισιό
Αντίο μαραθώνιοι σειρών. Αντίο ένοχες απολαύσεις. Καλησπέρα, αίσθηση του να μοιράζεσαι την τηλεόραση και να τον αφήνεις να βλέπει ποδόσφαιρο. Και μην περιμένεις να έχει κέφια αν χάσει η ομάδα του.

Μοιράζεστε το ενοίκιο, κι αυτό είναι καλό…
…αλλά το να μοιράζεστε όλα τα υπόλοιπα πράγματα μπορεί να γίνει εφιάλτης. Ποιος έφαγε όλο το φαγητό σου; Ποιος ξόδεψε όλο το χαρτί τουαλέτας; Και ποιος πήρε μετά το χαρτί κουζίνας στην τουαλέτα; (Απάντηση: Αυτός. Χωρίς ενοχές.)

Οι δουλειές του σπιτιού κόβονται στην μέση
Κι αυτό είναι κάτι που φρόντισες να του υπενθυμίσεις, μιας και αν δεν καθάριζε ό,τι λέρωνε, θα κοβόταν κάτι άλλο.

Από πού ήρθαν όλες αυτές οι τρίχες;
Τρίχες στο ντους. Τρίχες στον νιπτήρα. Τρίχες στην λεκάνη της τουαλέτας. Μην κρίνεις, όμως. Το ξέρεις πως τα μαλλιά σου δημιουργούν τριχόμπαλες κάτω απ’ το κρεβάτι.

Όλα μυρίζουν λιγάκι
Τα άπλυτα είναι άπλυτα, αλλά τα δικά του άπλυτα μυρίζουν διαφορετικά. Και πρέπει να μάθεις να ζεις μ’ αυτό.

Πρέπει να κρύψεις όλες τις περίεργες συνήθειές σου
Μπορεί να είχες συλλογή από κούκλες στα τριάντα. Μπορεί να σε έπιανε σύνδρομο κατοχής και να γέμιζες τα ράφια με κονσέρβες. Και το ξέρεις πως αυτά τα πράγματα μπορεί να φαίνονται παράξενα σε έναν άλλο άνθρωπο, άρα προσπαθείς να τα κρύψεις. Μέχρι, τουλάχιστον, να ανακαλύψεις τις δικές του συνήθειες και να είστε φρικιά παρέα.

Απέκτησες αναισθησία στο θέμα της τουαλέτας πιο γρήγορα απ’ ό,τι περίμενες
Επειδή όλα αυτά είναι ανθρώπινες ανάγκες, και δεν πρόκειται να στραφείς εναντίον της ανθρώπινης φύσης, αλλά κυρίως επειδή είχες βαρεθεί να προσποιείσαι ότι οι γυναίκες δεν κλάνουν.

Οι κατάλογοι του ΙΚΕΑ είναι το νέο πορνό
Το ξέρεις πως αν σου πει «πτυσσόμενη καρέκλα με περίεργο σκανδιναβικό όνομα, που κοστίζει μόλις έξι κι ενενήντα εννιά» είσαι έτοιμη για όλα.

Κατά βάθος, σου αρέσει
Μπορεί ο νέος σου συγκάτοικος να μυρίζει και να φέρεται σαν παιδί που δεν μεγαλώνει ποτέ μερικές φορές, αλλά είστε ευτυχισμένοι όταν είστε μαζί…

 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v