Οι λέξεις που πάντα ξεκινούν καυγά

Δεν θες να πεις ή να ακούσεις αυτές τις λέξεις μέσα στην σχέση σου… εκτός κι αν είσαι έτοιμος για τον επόμενο παγκόσμιο πόλεμο!
Οι λέξεις που πάντα ξεκινούν καυγά
Τις ξέρετε. Τις έχετε ακούσει. Και λογικά τις έχετε χρησιμοποιήσει. Δεν είναι καν προσβλητικές, είναι απλές λέξεις, που χρησιμοποιούνται την χειρότερη (ή μήπως την κατάλληλη;) στιγμή. Πίσω, όμως, από τις λέξεις, κρύβεται… το γεγονός ότι πάνω στα νεύρα μας μπορούμε να γίνουμε απαίσιοι άνθρωποι. Κι αυτές είναι οι φράσεις που μπορούν να κάνουν το έτερόν μας ήμισυ έξαλλο.

1. Τίποτα…
Από την στιγμή που θα ακουστεί εκείνο το αθώο, κάπως ξέπνοο “τίποτα…” που υποδεικνύει ξεκάθαρα ότι υπάρχει κάτι, απλά εσύ έπρεπε να το ξέρεις ήδη, μπορείς να περιμένεις να ακολουθήσει οποιαδήποτε από τις επόμενες λέξεις αυτής της λίστας. Είναι η αρχή των περισσότερων καυγάδων. Αν δεν έχεις την παραμικρή ιδέα τι μπορεί να γίνεται, μάλλον φταις εσύ. Καλή τύχη.

2. Σοβαρά τώρα;
Αν αναγκαστεί κάποιος να το ρωτήσει αυτό, σημαίνει πως μόλις άκουσε κάτι που ο άλλος όντως είπε σοβαρά, κι απλά το θεωρεί υπερβολικά ηλίθιο. Και μετά, μπορείς να πεις πως ανοίγουν οι πύλες της κόλασης και δεν σε σώζει τίποτα.

3. Καλά.
Με την τελεία που το συνοδεύει να είναι το πιο έκδηλο σημείο στίξης στον προφορικό λόγο. Αν υπάρχει μία λέξη που μπορεί να σπάσει τα νεύρα ακόμα και του πιο ήρεμου ανθρώπου, είναι αυτή. Είναι σαν να λες στον άλλον «Διαφωνώ μ’ αυτό που λες, αλλά έχω σιχαθεί την φωνή σου, οπότε σταμάτα να μιλάς». Μόνο που αυτός ο σιδηρόδρομος είναι ειλικρινής, και δεν θα προκαλούσε την πυρηνική έκρηξη που προκαλεί ένα επιθετικό “Καλά”.

4. Άσ’ το
Με την πρώτη ματιά, δεν διαφέρει και πολύ από το τίποτα. Μόνο που το “άσ’ το” δεν αστειεύεται. Ενώ το τίποτα σε κάνει να αναρωτηθείς αν κάτι δεν πάει καλά, αυτή εδώ η φρασούλα σου λέει ευθέως πως ναι, κάτι δεν πάει καλά, και όχι, δεν σκοπεύω να το συζητήσω μαζί σου.

5. Χαλάρωσε
Και εδώ έχουμε τον βασιλιά. Το χειρότερο πράγμα που μπορείς να πεις σε έναν άνθρωπο που είναι στα όρια, και χρειάζεται ένα μικρό σπρώξιμο για να τα περάσει και να σε κατασπαράξει ζωντανό: Χαλάρωσε. Ο μόνος τρόπος να απαντήσεις σωστά αν κάποιος σου το πει αυτό (αντί να τον κατασπαράξεις, επειδή εσύ θα διατηρήσεις το επίπεδό σου) είναι να του δείξεις την πόρτα.


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v