Γιατί να κάνω ελεύθερη σχέση;

Ακούμε πολλά, αλλά μήπως δεν το συζητούμε όπως πρέπει; Τι έχει, άραγε, να προσφέρει μια ελεύθερη σχέση;
Γιατί να κάνω ελεύθερη σχέση;

Το βλέπουμε να συμβαίνει, αλλά δεν το συζητάμε αρκετά. Πολλά ζευγάρια που το εφαρμόζουν το κρατούν μυστικό, για να αποφύγουν τα κακοπροαίρετα σχόλια. Άλλα ζευγάρια, πάλι, το δηλώνουν περήφανα και προσπαθούν να μας φέρουν στο μέλλον. Το σίγουρο είναι πως πρέπει να μιλήσουμε για τις ελεύθερες σχέσεις, και για όλα τα καλά που μπορεί να έχουν.

1. Εξακολουθείς να έχεις κοινωνική ζωή
Δεν αναγκάζεσαι ξαφνικά να βάλεις στον πάγο όλες σου τις κοινωνικές επαφές επειδή παντρεύτηκες, και μπορείς να φλερτάρεις και να κάνεις σεξ με άλλα άτομα ελεύθερα. Την ίδια στιγμή, όμως, ξέρεις πως το άτομο που αγαπάς περισσότερο από κάθε τι θα είναι δίπλα σου.

2. Δεν υπάρχουν παγίδες
Παρά το τι μπορεί να πιστεύει ο περισσότερος κόσμος, για να πετύχει μια ελεύθερη σχέση χρειάζεται όντως να έχεις ανοιχτό μυαλό, και να συνεννοείσαι άψογα με το ταίρι σου. Συνεπώς, όχι, δεν νιώθεις σαν να περπατάς στις μύτες μέσα σ’ ένα ναρκοπέδιο ζήλειας. Αυτή η εμπιστοσύνη θα σας φέρει ακόμα πιο κοντά.

3. Δεν καταπιέζεσαι
Όλοι οι άνθρωποι, single ή δεσμευμένοι, βλέπουμε ανθρώπους τριγύρω μας. Μερικοί από αυτούς τους ανθρώπους είναι ελκυστικοί. Αν δεν είσαι single, όμως, οι πιθανότητες να εκφράσεις αυτή την έλξη είναι μικρές. Εκτός κι αν έχεις ελεύθερη σχέση.

4. Το ομαδικό σεξ γίνεται πιο πιθανό
Δεν είναι λίγοι οι άνθρωποι που φαντασιώνονται τρίο, ή ακόμα και όργια. Και, διατηρώντας την σεξουαλική σου ελευθερία μέσα στην σχέση σου, εσύ και ο/η σύντροφός σου έχετε την δυνατότητα να συμμετέχετε σε ένα σωρό… διασκεδαστικές δραστηριότητες.

5. Δεν σταματάς ποτέ να μαθαίνεις
Το πόσα μπορούμε να μάθουμε από τους άλλους είναι εκπληκτικό. Είτε σε πνευματικό, είτε σε συναισθηματικό και σεξουαλικό επίπεδο. Και περνώντας ολόκληρη την ζωή μας με ένα άτομο, κάποια στιγμή μπορεί να νιώσουμε πως στερεύουμε από νέες εμπειρίες. Όχι, όμως, όταν μπορούμε συνεχώς να γνωρίζουμε νέο κόσμο – και να φέρνουμε αυτές τις θετικές εμπειρίες στην σχέση μας.

6. Δεν θα μείνεις κολλημένος σε μια σχέση χωρίς αγάπη
Τόσα πολλά ζευγάρια παραμένουν μαζί, επειδή κάτι άλλο τους κρατάει. Μπορεί να είναι τα παιδιά, μπορεί να είναι ο φόβος για το τι θα πει ο κόσμος – σίγουρα, όμως, δεν είναι η αγάπη. Μια ελεύθερη σχέση δεν πρόκειται να καταλήξει εκεί, μιας και (για να καταλήξουν στην απόφαση να έχουν ελεύθερη σχέση) οι δύο σύντροφοι όντως καταλαβαίνουν ο ένας τον άλλο, και μπορούν να διαχειριστούν τις τρικυμίες.

7. Δεν θα ζηλεύεις ποτέ ξανά τους singles
Είναι η κατάρα όποιου έχει μείνει σε μια σχέση για πολύ καιρό. Βλέπει ελεύθερους ανθρώπους να περνούν καλά, να φλερτάρουν, και νιώθει παγιδευμένος. Μόνο που, σε μια ελεύθερη σχέση, είσαι το ίδιο ελεύθερος – χωρίς να χάνεις και την υπέροχη αίσθηση της δέσμευσης με ένα άτομο που αγαπάς ειλικρινά.

Ποια είναι η δική σας γνώμη για τις ανοιχτές σχέσεις; Συμφωνείτε; Είστε κατά; Θα είχατε ποτέ την περιέργεια να δείτε αν μπορούν να λειτουργήσουν;

 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v