Σημάδια ότι η τέλεια σχέση σου δεν πάει για γάμο

Μπορεί να οφείλεται σε εσένα. Μπορεί να οφείλεται στον σύντροφό σου. Μπορεί να οφείλεται και στους δύο. Ιδού λοιπόν τα σημάδια.
 


Πριν μερικά χρόνια δεν νοούταν ένα ζευγάρι με μακροχρόνια σχέση να μην παντρευτεί. Οι επιλογές μετά από πέντε-έξι χρόνια σχέσεις ήταν δύο: ή χωρίζεις ή παντρεύεσαι. Τώρα, τα πράγματα έχουν αλλάξει. Σε κάποιους ανθρώπους δεν ταιριάζει το κόνσεπτ του γάμου και αυτό είναι κατανοητό. Είτε λοιπόν είσαι εσύ αυτός/ή που δεν θέλει να παντρευτεί, είτε ο σύντροφός σου, τα σημάδια δε διαφέρουν και πολύ.

Είστε χρόνια μαζί και δεν το έχετε συζητήσει

Δεν το έχεις φέρει στο τραπέζι, αλλά ούτε κι ο σύντροφός σου. Κι αν το έχεις φέρει στο τραπέζι, ο σύντροφός σου γίνεται νευρικός και αλλάζει θέμα συζήτησης. Κανονικά, μετά από αρκετό καιρό σχέσης, είναι φυσιολογικό να αναφερθεί ο γάμος σε μία κουβέντα σας. Είτε είστε κατά, είτε υπέρ. Αν εσύ φοβάσαι να ξεκινήσεις μία τέτοια συζήτηση επειδή νιώθεις ότι είναι αρνητικός/ή, πιθανότητα δεν ενδιαφέρεται να παντρευτεί.

Όταν μιλάς για γάμο, μιλάει για διαζύγια

Αν οι δικοί του/ης γονείς είναι χωρισμένοι, είναι αρκετά πιθανό να θεωρεί ότι οι γάμοι είναι υπερεκτιμημένοι. Ίσως παρατηρεί ότι πολλοί άνθρωποι με τους οποίους συναναστρέφεται παντρεύονται και παίρνουν διαζύγιο με το παραμικρό. Πολύ πιθανό να θεωρεί και ότι ο γάμος καταστρέφει τον έρωτα.

Οι καριέρες σας βρίσκονται στο πικ

Μετά τον γάμο είναι λογικό να σκεφτείτε τους απογόνους. Επομένως, είναι λογικό –τουλάχιστον προς το παρόν και εφόσον έχετε συγκεντρωθεί στην καριέρα σας- να μη σκέφτεστε ακόμη την περίπτωση του να παντρευτείτε, ειδικά αν δεν ήταν ποτέ στο πλάνο να κάνετε παιδιά. Δεν υπάρχει λόγος να επισημοποιήσετε τη σχέση σας ενώ ο μόνος χρόνος που περνάτε μαζί είναι αυτός του ύπνου.

Όταν σκέφτεσαι τον γάμο, σε πιάνει νευρικότητα

Επειδή η κοινωνία προστάζει το δίπτυχο γάμος και παιδιά, αυτό δε σημαίνει ότι όλοι οι άνθρωποι οφείλουν να το ακολουθήσουν πιστά. Αν εσένα σε πιάνει νευρικότητα στη σκέψη της τελετής, της προετοιμασίας και του κόσμου που «πρέπει» να καλέσεις, μπορεί να μη σε ελκύει και τόσο το μυστήριο. Αυτό δε σημαίνει βέβαια ότι δε θέλεις να περάσεις το υπόλοιπο της ζωής σου μαζί του/ης –απλώς μπορεί να μην σου αρέσει το νταβαντούρι.

Δε σε συμπαθούν οι γονείς του/ης

Ας είμαστε ρεαλιστές. Για ένα τόσο μεγάλο βήμα όπως ο γάμος, είναι σημαντική «η ευχή» των γονιών. Και δεν είναι μόνο η ευχή, είναι και το μετέπειτα. Τι θα γίνεται στις γιορτές; Πώς θα γνωριστούν οι δύο οικογένειες μεταξύ τους; Αν κάνετε παιδί, πώς θα το χειριστούν;

Δε μπορείς να κάνεις εικόνα τον/η σύντροφό σου σαν πατέρα/μητέρα των παιδιών σου

Μπορεί να είναι γλυκύτατος/η και να σε φροντίζει. Τα θέματα οργάνωσης, όμως, θα έλεγες ότι δεν είναι το φόρτε του/ης. Ξεχνάει πότε πρέπει να πληρώσετε λογαριασμούς, ξεχνάει να κάνει τις δουλειές που του/ης αντιστοιχούν –δε θα έλεγες ότι είναι και πολύ υπεύθυνο άτομο.

Δε σε βάζει σε προτεραιότητα

Όταν αποφασίζεις να παντρευτείς με κάποιον, δηλαδή να γίνετε οικογένεια, ξέρεις ότι αυτό συνοδεύεται από ευθύνες. Μία από αυτές είναι να βάζεις σε προτεραιότητα τον/η σύζυγό σου. Όταν ένας άνθρωπος είναι αρκετά ατομιστής ώστε να βάλει οποιονδήποτε άλλον σε προτεραιότητα, είναι πιθανό να μην είναι φτιαγμένος για γάμο. Δεν ταιριάζουν τα πάντα, σε όλους.


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v