Πώς να χτίσεις αληθινή συντροφικότητα

Μια σχέση για να αντέξει στον χρόνο πρέπει να ξεπεράσει τα επιφανειακά σιρόπια, για να δέσει σωστά το γλυκό. Πώς θα το καταφέρεις αυτό;
Πώς να χτίσεις αληθινή συντροφικότητα
Είναι πάντα μια σκέψη που πρέπει να έχεις στο πίσω μέρος του μυαλού σου. Και να μην την είχες, δηλαδή, το ίντερνετ σίγουρα θα έχει φροντίσει να την αποκτήσεις: Ο άνθρωπος με τον οποίο θα κάνεις σχέση δεν είναι ούτε πατερίτσα για την ψυχική σου ηρεμία, ούτε νοσηλευτικό προσωπικό, ούτε σέξι εκδοχή του κηδεμόνα σου. Είναι ένας άνθρωπος με δική του προσωπικότητα, και μόνο αν μάθεις, αγαπήσεις και αφήσεις αυτή την προσωπικότητα να ανοιχτεί θα καταφέρεις να μείνεις δίπλα του χωρίς να εμφανιστούν οι συνήθεις ύποπτοι: Ζήλεια, ανασφάλεια, σενάρια στο μυαλό που καταλήγουν σε παράνοια.

Και, εντάξει, ίσως νιώθεις ότι σε πήραμε απ' τα μούτρα με αυτή την εισαγωγή. Εσύ συγκεκριμένα που διαβάζεις τώρα μπορεί να μην είσαι άτομο που κάνει σενάρια. Και για 'σένα έχουμε συμβουλές. Επειδή το να μην κάνεις προβολή στους συντρόφους σου τις δικές σου ανασφάλειες είναι το πρώτο (και μεγάλο) βήμα, αλλά δεν σου εξασφαλίζει ότι θα έχεις μια σχέση που τα συναισθήματά της θα φτάσουν στο απαραίτητο βάθος για να νιώθετε και οι δύο ασφαλείς. Συνέχισε να διαβάζεις κι εσύ, λοιπόν.

Πρώτα μάθε τον εαυτό σου
Αν δεν μάθεις εσύ τον εαυτό σου, τι θα μάθει το άλλο άτομο για εσένα; Τυχαίες πληροφορίες; Θα φτιάξει μονάχο του το παζλ; Το λες και άδικο. Βρες ποια είναι τα πράγματα που σε ενδιαφέρουν, και δεν εννοούμε μόνο γκομενικά. Βρες χόμπι, βρες αυτά που σε αφορούν στην κοινωνία, αυτά με τα οποία παθιάζεσαι αλλά κι αυτά που δεν θα συμπαθήσεις ποτέ. Βρες τα μοτίβα συμπεριφοράς σου, τα συναισθήματα που σου έρχονται στην επιφάνεια πιο συχνά. Το άλλο άτομο μπορεί να σου βρει μερικά κομμάτια του παζλ και να τα βάλει σε μέρη που δεν περίμενες, αλλά πρέπει κι εσύ να έχεις μια ολοκληρωμένη εικόνα να παρουσιάσεις.

Έπειτα, μην φοβάσαι να δείξεις ευαισθησία
Και, θα τολμήσουμε να πούμε, αδυναμία. Οι αδύναμες στιγμές δεν είναι ντροπή. Είναι στιγμές που θέλοντας και μη θα υπάρξουν. Εσύ το λιγότερο που έχεις να κάνεις είναι να αντιδράς ώριμα σε αυτές, και να μην φοβηθείς να παραδεχτείς στο ταίρι σου ότι περνάς μια φάση που χρειάζεσαι βοήθεια. Τώρα, τι μορφής βοήθεια χρειάζεσαι δεν μπορούμε να ξέρουμε, αλλά εσύ πρέπει να ξέρεις και να μπορείς να το εκφράσεις.

Σεβάσου
Την προσωπικότητα, τις ιδέες, το παρελθόν και το πώς το παρελθόν έχει σχηματίσει το παρόν. Οι άνθρωποι δεν είναι τα προσωπικά σου πρότζεκτ πηλοπλαστικής. Αν βρεις ένα άτομο που θες να είστε μαζί, αλλά με έναν-δυο (τρεις; πέντε;) αστερίσκους στην προσωπικότητά του, τότε απλά δεν θες να είστε μαζί. Θες να είσαι μαζί με την ιδέα που έχεις για αυτό το άτομο, κι αυτό το πράγμα ονομάζεται μονόπλευρη σχέση.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v