Δεν θέλω να μείνω, δεν μπορώ να φύγω: Τι να κάνω;

Το να θες να φύγεις από μια σχέση αλλά να μην μπορείς δεν είναι σπάνιο φαινόμενο. Άσε μας να σου προτείνουμε μερικές ιδέες.
Δεν θέλω να μείνω, δεν μπορώ να φύγω: Τι να κάνω;
Το σενάριο του να βρίσκεσαι σε μία σχέση που δεν θες άλλο να είσαι, αλλά να μην μπορείς να φύγεις, είναι αρκετά κοινό. Και δεν χρειάζεται να μιλήσουμε μονάχα για κακοποιητικές σχέσεις. Για την ακρίβεια, δεν θα μιλήσουμε καθόλου για κακοποιητικές σχέσεις, επειδή σε αυτές τις καταστάσεις χρειάζεσαι βοήθεια από ανθρώπους, όχι από το ίντερνετ. Μίλα σε κάποιο κοντινό σου άτομο και ζήτησε βοήθεια.

Τώρα, τι άλλο μας μένει; Απ' όλα έχει ο μπαχτσές. Είσαι σε σχέση που βαρέθηκες, αλλά ακόμα δεν σου πάει καρδιά να το κάνεις. Βρήκες άλλο αίσθημα και μπερδεύεσαι. Θες να χωρίσεις αλλά ο/η σύντροφός σου βρίσκεται σε τόσο δύσκολη φάση, που ένας χωρισμός θα ήταν η τελευταία σταγόνα προτού σπάσει. Εσύ έχεις τους λόγους σου και εμείς δεν είμαστε εδώ για να σε κρίνουμε. Μόνο για να σε βοηθήσουμε.

Αρχικά, θα πρέπει να μιλήσεις στο ταίρι
Συγγνώμη, αλλά δεν είπαμε ότι θα την βγάλεις αναίμακτα την φάση. Είναι πάρα πολύ άβολο, αλλά έστω μια κουβέντα "Είσαι καλά;" ή και "Είμαστε καλά;" για στιγμές που την σηκώνουν. Πρέπει να γίνει αυτή η κουβέντα, όχι αναγκαστικά για να βάλεις τα θεμέλια ενός μελλοντικού χωρισμού. Ποτέ δεν ξέρεις τι θα ανακαλύψεις ότι σώζεται μέσα από λίγη καλή κουβέντα, και μπροεί τα προβλήματά σου να σταματήσουν εκεί. Ή έστω να δεις αρκετό φως στο τούνελ για να δώσεις μια ακόμα ευκαιρία.

Κάνε σχέδιο
Όταν εμείς κάνουμε σχέδια, ο θεός τα βλέπει και γελά. Ναι, εντάξει. Η ζωή είναι απρόβλεπτη, ακόμα και οι πιο άνετοι από εμάς το συνειδητοποιήσαμε αυτό ζώντας μια πανδημία. Αυτό δεν σημαίνει ότι κάθε πλάνο πρέπει να φύγει στον αγύριστο. Μπορεί να μην έχεις την δύναμη να χωρίσεις τώρα, αλλά θα πρέπει να βάλεις στον εαυτό σου μια διορία. Επειδή μετά θα συνηθίσεις τόσο πολύ αυτή την κατάσταση, που δεν θα θες και τόσο να την αλλάξεις. Άρα θα καταλήξεις από το "Δεν είμαι καλά και στρεσάρομαι για αυτό" σε "Δεν είμαι καλά, στρεσάρομαι για αυτό και επίσης αρνούμαι να το αλλάξω".

Κάνε την φάση σου
Η οποία φάση σου είναι ποια; Δουλειά; Να διαβάζεις βιβλία; Να κάνεις βόλτες; Να οργανώνεις τα επόμενά σου βήματα ως άτομο που έφυγε από μια σχέση; Σε κάθε περίπτωση, κάνοντας πράγματα για τον εαυτό σου θα φτάσεις πιο εύκολα στο σημείο να νιώσεις ότι μπορείς να χωρίσεις. Θα αισθάνεσαι μεγαλύτερη σιγουριά. Τώρα, αν η φάση σου είναι και να μιλάς ή να κάνεις σεξ με άλλους ανθρώπους στα κρυφά, θα σου λέγαμε να κρατηθείς λίγο ακόμα.

Κάνε την φάση σου και στα πρακτικά
Που σημαίνει: Φρόντισε τον εαυτό σου. Η παραίτηση από την υγεία και την εμφάνισή μας είναι πολύ συχνό φαινόμενο στις σχέσεις που επικρατεί ο συμβιβασμός. Σταμάτα να συμβιβάζεσαι και φρόντισε τον εαυτό σου. Αν το πρόβλημα στην σχέση ήταν ότι σαπίσατε και οι δυο, ίσως να παρακινήσεις και το ταίρι σου και το πρόβλημα να λυθεί.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v