Ριγκατόνι με ψητό κουνουπίδι, τηγανιτή κάππαρη και ψίχουλα ψωμιού

Ριγκατόνι με ψητό κουνουπίδι, τηγανιτή κάππαρη και ψίχουλα ψωμιού
15'

Προετοιμασία

40'

Μαγείρεμα

1/5

Δυσκολία

2

Μερίδες

Υλικά:

  • ½ μεγάλο κουνουπίδι, χωρισμένο σε «μπουκέτα» μεγέθους μπουκιάς
  • Εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
  • Αλατοπίπερο
  • 2-3 κλωνάρια φρέσκο θυμάρι (1/2 κ.γλ. αποξηραμένο) + λίγο ακόμη για τα ψίχουλα
  • 2 σκ. σκόρδο, αξεφλούδιστες και πατημένες ελαφρά με τη λάμα ενός μαχαιριού
  • 2 χοντρές φέτες μπαγιάτικο ψωμί, κατά προτίμηση προζυμένιο
  • 1 μεγάλη χούφτα ξαρμυρισμένη κάπαρη
  • Μπούκοβο κατά βούληση
  • Ξύσμα από 1 λεμόνι
  • 200 γρ. ριγκατόνι (ή άλλα κοντά ζυμαρικά)
  • Τριμμένο τυρί της αρεσκείας μας
  • Ψιλοκομμένος μαϊντανός

Κριτικές

κριτικές

v