Βράζουμε τα ζυμαρικά σε άφθονο αλατισμένο νερό για τουλάχιστον 2΄ λιγότερο από τον αναγραφόμενο χρόνο γιατί θα μαγειρευτούν λίγο ακόμη με τη σάλτσα.
Όση ώρα βράζουν τα ζυμαρικά ζεσταίνουμε, σε μέτρια φωτιά και σε βαθύ τηγάνι που θα πρέπει κατόπιν να τα χωρέσει όλα, λίγο εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο.
Προσθέτουμε 6 φιλέτα αντζούγιας, το μαύρο σκόρδο και το μπούκοβο.
Σημ.: Εάν οι αντζούγιες που έχουμε είναι συσκευασμένες με ηλιέλαιο, τις στραγγίζουμε καλά, τις μεταφέρουμε σε βάζο και τις σκεπάζουμε με εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο.
Ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα μέχρι να λιώσουν οι αντζούγιες και να ανακατευτούν καλά με το σκόρδο. Πιπερώνουμε γενναιόδωρα.
Όταν τα ζυμαρικά είναι έτοιμα, τα μεταφέρουμε στο τηγάνι χωρίς να τα σουρώσουμε, για να πάρουμε και λίγο από το νερό τους το οποίο αφενός θα δώσει την απαραίτητη υγρασία και αφετέρου θα βοηθήσει στο να δέσει η σάλτσα και να κολλήσει στα ζυμαρικά.
Ανακατεύουμε καλά, απομακρύνουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το ξύσμα και τον χυμό λεμονιού, το τυρί που κομματιάζουμε με τα χέρια μας και τον βασιλικό.
Ανακατεύουμε και σερβίρουμε αμέσως σε βαθιά – και ιδανικά ζεστά – πιάτα και γαρνίρουμε με 2-3 φιλέτα αντζούγιας.
Τρίβουμε λίγο ακόμη πιπέρι και λίγες σταγόνες ωμό ελαιόλαδο.
Πασπαλίζουμε με τους κουκουναρόσπορους και απολαμβάνουμε χωρίς χρονοτριβή.