Σπαγγέτι με μαύρο σκόρδο και αντζούγιες

Σπαγγέτι με μαύρο σκόρδο και αντζούγιες
5'

Προετοιμασία

15'

Μαγείρεμα

1/5

Δυσκολία

4

Μερίδες

Υλικά:

  • 500 γρ. σπαγγέτι ή άλλα μακριά ζυμαρικά
  • Εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
  • 14-18 φιλέτα αντζούγιας σε εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο (6 για τη σάλτσα + 8-12 για το σερβίρισμα)
  • 1 γεμάτη κ.σ. πολτό μαύρου σκόρδου (ή 3 σκελίδες μαύρου σκόρδου, λιωμένες με πιρούνι)
  • 1-2 πρέζες μπούκοβο
  • Ξύσμα από 1 μεγάλο λεμόνι + λίγες σταγόνες χυμό (προαιρετικά)
  • 150 γρ. νωπή βουβαλίσια μοτσαρέλα ή μπουράτα ή μαλακό κατσικίσιο τυρί, όχι έντονα αλμυρό
  • Μπόλικο ψιλοκομμένο φρέσκο βασιλικό
  • Χοντροτριμμένο στον μύλο μαύρο πιπέρι
  • 50 γρ. κουκουναρόσποροι, ελαφρώς καβουρδισμένοι (προαιρετικά)

Κριτικές

κριτικές

Απόρρητο
v