Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200ο C στη λειτουργία του αέρα.
Σε ένα ταψί αραδιάζουμε τα λαχανικά.
Αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε το βότανο που επιλέξαμε, ραντίζουμε με ελαιόλαδο και ανακατεύουμε καλά.
Ψήνουμε για περίπου 20΄ μέχρι να αρχίσουν να «σκάνε» τα ντοματίνια και να μελώνουν τα κρεμμύδια.
Βγάζουμε το ταψί από τον φούρνο, χαμηλώνουμε την θερμοκρασία στους 180ο C, αφαιρούμε το σκόρδο, προσθέτουμε τις ελιές, ανακατεύουμε απαλά και πάνω από τα λαχανικά αραδιάζουμε τα φιλέτα του ψαριού που έχουμε αλατοπιπερώσει.
Περιχύνουμε με το κρασί, τον χυμό λεμονιού, ραντίζουμε με λίγο ακόμη ελαιόλαδο και πάνω από κάθε φιλέτο ψαριού τοποθετούμε μία λεπτή φέτα λεμονιού.
Ξαναφουρνίζουμε και ψήνουμε για ακόμη 15΄-20΄ μέχρι να ψηθεί το ψάρι και να καψαλιστούν οι φέτες του λεμονιού. Ίσως να χρειαστεί και λίγος χρόνος παραπάνω αν τα φιλέτα είναι χοντρά αλλά, σε κάθε περίπτωση, προσέχουμε για να μην στεγνώσουν.
Μια-δυο φορές κατά τη διάρκεια του ψησίματος περιχύνουμε το ψάρι με τα ζουμιά.
Μοιράζουμε στα πιάτα, περιχύνουμε με τη σάλτσα, πασπαλίζουμε με λίγα ακόμη φυλλαράκια του βοτάνου που χρησιμοποιήσαμε και απολαμβάνουμε.