Κροκέτες μπακαλιάρου/πατάτας με σος ταρτάρ

Κροκέτες μπακαλιάρου/πατάτας με σος ταρτάρ
40'

Προετοιμασία

30'

Μαγείρεμα

2/5

Δυσκολία

4

Μερίδες

Υλικά:

Κροκέτες:

  • 500 γρ. φιλέτα νωπού μπακαλιάρου
  • 1 φύλλο δάφνης
  • Κόκκοι μαύρου, κόκκινου και πράσινου πιπεριού (ή μόνο μαύρου)
  • 400 γρ. πατάτες (2 μέτριες προς μεγάλες), πλυμένες κι αξεφλούδιστες
  • Χοντρό θαλασσινό αλάτι
  • 1 κ.σ. μουστάρδα της αρεσκείας μας
  • Το ξύσμα από 1 μεγάλο λεμόνι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 1 χούφτα ψιλοκομμένο σχινόπρασο
  • 4 φύλλα ψιλοκομμένο φρέσκο εστραγκόν (ή 1 πρέζα αποξηραμένο)
  • 1 αυγό, χτυπημένο
  • Αλεύρι, 1 αυγό χτυπημένο και ψίχουλα κατά προτίμηση από τοσταρισμένο ψωμί που έχουμε κονιορτοποιήσει στο μούλτι (ή ιαπωνικά ψίχουλα panko) για το πανάρισμα
  • Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα 

Sauce tartare:

  • 2 κρόκοι + 1 ολόκληρο αυγό, βιολογικά, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 κ.σ. μουστάρδα της αρεσκείας μας για τη μαγιονέζα + 1 κ.σ. για τη σος
  • Αλάτι και πιπέρι (λευκό, κατά προτίμηση)
  • Χυμός από ½ μικρό λεμόνι
  • 1 κ.σ. ξίδι από λευκό κρασί
  • 250 ml εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
  • 6 μεγαλούτσικα αγγουράκια τουρσί, ψιλοκομμένα
  • 1 γεμάτη χούφτα κάπαρη, ξαρμυρισμένη, ψιλοκομμένη
  • 1 χούφτα φύλλα εστραγκόν, ψιλοκομμένα (ή 2 πρέζες αποξηραμένο)

Κριτικές

κριτικές

Απόρρητο
v