11 λόγοι να τρως σταφύλι

Το σταφύλι δεν είναι μόνο ένα από τα πιο νόστιμα φρούτα του φθινοπώρου αλλά έχει και έντεκα διαφορετικούς τρόπους να μας κάνει καλό.
11 λόγοι να τρως σταφύλι
Έχει αντιφλεγμονώδη δράση
Τα συστατικά του αναστέλλουν την απελευθέρωση ισταμίνης και προσταγλανδίνης, οι οποίες είναι υπεύθυνες για τις φλεγμονές.

Καταπολεμά τις αλλεργίες
Το εκχύλισμα σταφυλιού έχει συνδεθεί με ανακούφιση συμπτωμάτων αλλεργιών, στα άτομα που υποφέρουν από αυτές. 

Βοηθά με το έλκος
Τα βιοφλαβονοειδή που περιέχει μειώνουν την έκκριση ισταμίνης με αποτέλεσμα να βοηθούν στην επούλωση του έλκους.

Τονώνει το μυαλό
Τα βιοφλαβονοειδή συνδέονται επίσης με αυξημένη πνευματική διαύγεια.

Επουλώνει γρηγορότερα τις πληγές
Αυξάνοντας την απορρόφηση του ψευδαργύρου, μαχόμενο τα μικρόβια και αυξάνοντας τα επίπεδα των οιστρογόνων, το σταφύλι συντελεί στην ταχύτερη επούλωση τυχόν πληγών.

Με τον ίδιο τρόπο, το σταφύλι τονώνει την αίσθηση της γεύσης και της όσφρησης και βοηθά στην πέψη, στην σεξουαλική υγεία, την πρόληψη της αρτηριακής υπέρτασης και την αναστολή υπερτροφίας του προστάτη, όπως σημειώνει το iatronet.gr

Προστατεύει από καρδιαγγειακές παθήσεις
Χάρη στα φλαβονοειδή, αλλά και στην κουερσιτίνη που περιέχει, προστατεύει από λοιμώξεις, καρδιαγγειακές παθήσεις, αλλά και από τον καρκίνο.

Βοηθά στην δυσκοιλιότητα
Περιέχει φυτικές ίνες και μεγάλο ποσοστό νερού, με αποτέλεσμα να μας κρατά ενδυατωμένους και να ρυθμίζεται καλύτερα η κίνηση των εντέρων.

Καταπολεμά την ακμή
Το κόκκινο σταφύλι (και το κρασί του) περιέχει ρεζερβατρόλη, που σύμφωνα με έρευνες, βοηθά στην αντιμετώπιση της ακμής, ειδικά όταν συνδυάζεται με την κατάλληλη θεραπεία.

Κάνει καλό στα μάτια μας
Το σταφύλι, σύμφωνα με έρευνα του Πανεπιστημίου του Μαϊάμι, προστατεύει τα μάτια από μολύνσεις και φλεγμονές, ενισχύοντας τους φωτο-υποδοχείς των ματιών μας.

Κάνει καλό και στις αρθρώσεις
Μελέτες έδειξαν ότι η τακτική κατανάλωση σταφυλιού μπορεί να ανακουφίσει όσους πάσχουν από πόνους στο γόνατο ή από συμπτωματική οστεοαρθρίτιδα. Τα αντιοξειδωτικά που περιέχει, τα σημαντικότερα εκ των οποίων είναι οι πολυφαινόλες, βοηθούν στην ευλυγισία των συνδέσμων.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v