Σνακ για υγεία και… σιλουέτα ως 100 θερμίδες

Τα σνακ εκτός σπιτιού, δεν είναι αναγκαία και ανθυγιεινά. Δείτε δέκα σούπερ επιλογές που βοηθούν στην υγεία – και το αδυνάτισμα.
Σνακ για υγεία και… σιλουέτα ως 100 θερμίδες

Είστε συνέχεια στο τρέξιμο και δεν προλαβαίνετε να φάτε σωστά; Έχουν γίνει οι επεξεργασμένες τροφές – σφολιάτες, σοκολάτες και ΣΙΑ – «φίλοι» σας;

Έχουμε τη λύση με εύκολα στην ετοιμασία, νόστιμα και κυρίως θρεπτικά σνακ για τις ώρες που βρίσκεστε εκτός σπιτιού, τα οποία δεν ξεπερνούν τις 100 θερμίδες.

Τρία Cream Crackers με 2 κ.σ. τυρί cottage

Προτιμήστε Cream Crackers ολικής άλεσης, καθώς οι φυτικές τους ίνες θα σας κρατήσουν «γεμάτους» μέχρι την ώρα του επόμενου γεύματος. Σούπερ επιλογή τα Cream Crackers με κριθάρι, βρώμη και β-γλυκάνη, η οποία μάλιστα συμβάλει στη μείωση της χοληστερίνης. Το τυρί cottage προσθέτει την απαραίτητη δόση πρωτεΐνης, με ελάχιστα λιπαρά. 



Μισό κεσεδάκι γιαούρτι light με 1 κ.σ. αποξηραμένα cranberries

Το γιαούρτι είναι πλούσιο σε πρωτεΐνη και χαμηλό σε υδατάνθρακες άρα ιδανικό για να μας κρατήσει χορτασμένους, ενώ τα cranberries είναι πλούσια σε βιταμίνη C και πολλά αντιοξειδωτικά φυτοχημικά όπως φλαβονοειδή και φλαβονόλες.

Μια κουταλιά της σούπας φυστικοβούτυρο και 2 σέλερι



Σούπερ νόστιμος και θρεπτικός συνδυασμός, το σέλερι με το φυστικοβούτυρο μας εφοδιάζουν με «καλά» λιπαρά τα οποία ωφελούν την καρδιά, πρωτεΐνη και αντιβακτηριδιακή δράση χάρι στο σέλερι, το οποίο μεταξύ άλλων βοηθά στη λειτουργία των νεφρών.

8 μικρά καρότα με χούμους



Καθαρίστε 8 μικρά καρότα ή τέσσερα μεγάλα και βουτήξτε σε δύο μεγάλες κουταλιές της σούπας χούμους. Το σνακ αποτελεί μία εξαιρετική πηγή βιταμίνης Α και β-καροτίνης, ενώ το χούμους προσθέτει την απαραίτητη πρωτεΐνη.

Ψητή πατάτα με σάλτσα φρέσκων λαχανικών



Χαράξτε μία πατάτα στα τέσσερα, ψήστε την στον φούρνο μαζί με την φλούδα, ψιλοκόψτε μισή ντομάτα, λίγο καρότο, άνηθο, μαϊντανό και φρέσκο κρεμμυδάκι, απλώστε τα πάνω από την ψημένη πατάτα και απολαύστε ένα πεντανόστιμο σνακ, πλούσιο σε βιταμίνη C και φυτικές ίνες.

2 φέτες καπνιστός σολομός με 1 κ.σ. τυρί κρέμα light



Αλείψτε μία κουταλιά της σούπας τυρί κρέμα χαμηλών λιπαρών σε δύο μικρές φέτες καπνιστού σολομού και τυλίξτε το σε ρολό. Ένα σνακ πλούσιο σε πρωτεΐνες, ωμέγα-3 λιπαρά οξέα απαραίτητα για την καρδιά, και απίθανη γεύση. Για έξτρα γεύση, στάξτε μερικές σταγόνες λεμόνι.

Μαρούλι και ½ κονσέρβα τόνος σε νερό

Ακόμα ένας σούπερ θρεπτικός συνδυασμός, που χαρίζει στον οργανισμό φυτικές ίνες, επαρκή ενυδάτωση πρωτεΐνες και ω-3 λιπαρά οξέα.

 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v