Πώς θα φτιάξεις τέλεια ζεστή σοκολάτα χωρίς ζάχαρη

Δες πώς θα φτιάξεις λαχταριστά ροφήματα ζεστής σοκολάτας γεμάτα γεύση, αλλά χωρίς πολλές τύψεις.
Πώς θα φτιάξεις τέλεια ζεστή σοκολάτα χωρίς ζάχαρη

Έφτασε η εποχή που η ιδέα μιας ζεστής σοκολάτας είναι ό,τι πιο λαχταριστό μπορούμε να σκεφτούμε, για να χουχουλιάσουμε τα φθινοπωρινά απογεύματα στον καναπέ μας ή για να ζεσταθούμε το βράδυ και να χαλαρώσουμε πριν κοιμηθούμε. Δεν χρειάζεται όμως να ανησυχούμε για τις θερμίδες και τη ζάχαρη. Παρακάτω, συγκεντρώνουμε πέντε συμβουλές για το πώς μπορεί να γίνει όσο το δυνατόν πιο «πλούσια» μια κούπα σοκολάτας, ακόμα και χωρίς ζάχαρη.


Χρησιμοποίησε γάλα ξηρών καρπών

Αν αντί για γαλακτοκομικό προϊόν, επιλέξεις για παράδειγμα γάλα αμυγδάλου ή φουντουκιού, το αποτέλεσμα γίνεται πιο ιδιαίτερο, ενώ σου χαρίζει και καλή ποσότητα πρωτεΐνης.


Πρόσθεσε φυτικά γλυκαντικά

Αντί για ζάχαρη, δοκίμασε γλυκαντικά με βάση το φυτικό stevia, όπως τα επιτραπέζια γλυκαντικά σε σκόνη ή δισκία της Sweet & Balance, που δεν μεταβολίζεται από τον ανθρώπινο οργανισμό και έτσι δεν παρέχει θερμίδες.


Προτίμησε ρόφημα σοκολάτας χωρίς προσθήκη ζάχαρης

Βρήκαμε πρόσφατα ένα εξαιρετικό ρόφημα σοκολάτας, της Sweet & Balance, χωρίς προσθήκη ζάχαρης, με πλούσια γεύση και υπέροχο άρωμα, με μόνο 123 θερμίδες, με φυτικές ίνες και χαμηλό γλαυκαιμικό δείκτη. Τι καλύτερο από αυτό!



Πρόσθεσε μπαχαρικά που κάνουν καλό

Τα μπαχαρικά εκτός από γεύση και αίσθηση χειμωνιάτικης θαλπωρής, ωφελούν ακόμη παραπάνω τον οργανισμό: Η κανέλα βοηθά στον μτεαβολισμό του σακχάρου, το κάρδαμο μας κάνει να αισθανόμαστε γεμάτοι ενέργεια και το τζίντζερ βοηθά στη διαδικασία της χώνεψης.


Δώσε φρουτένια γεύση

Πριν σερβίρεις τη ζεστή σοκολάτα, τοποθέτησε στον πάτο της κούπας μερικά κομμάτια αποξηραμένης μπανάνας, για να έχεις το αποτέλεσμα της αγαπημένης γεύσης σοκολάτα-μπανάνα. Η αποξηραμένη μπανάνα είναι καλή πηγή καλίου, βιταμινών B6 και C και φυτικών ινών.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v