ΔΙΑΤΡΟΦΗΔΙΑΤΡΟΦΗ & ΥΓΕΙΑ

Γιώτης: Δημιουργία του Ελληνικού Κέντρου Έρευνας και Καινοτομίας

Η Γιώτης Α.Ε. πραγματοποιεί μια σημαντικότατη επένδυση, δημιουργώντας το μοναδικό για τα ελληνικά δεδομένα Ελληνικό Κέντρο Έρευνας και Καινοτομίας.

Γιώτης: Δημιουργία του Ελληνικού Κέντρου Έρευνας και Καινοτομίας

Άλλη μία σημαντικότατη επένδυση της Γιώτης Α.Ε. ολοκληρώθηκε πρόσφατα με τη δημιουργία του πρωτοποριακού και μοναδικού για τα ελληνικά δεδομένα «Ελληνικού Κέντρου Έρευνας & Καινοτομίας». Το Κέντρο δημιουργήθηκε για να καλύψει την ανάγκη για ένα σύγχρονο Ινστιτούτο Ασφάλειας Τροφίμων που θα προσφέρει υψηλής ποιότητας αναλυτικές και συμβουλευτικές υπηρεσίες στη Βιομηχανία Τροφίμων, για τη διασφάλιση της ποιότητας προς όφελος των καταναλωτών. Είναι δε αποτέλεσμα της βαθιάς τεχνογνωσίας της εταιρείας και των 87 χρόνων εμπειρίας της στην παραγωγή και τον αυστηρότατο έλεγχο ποιότητας των τροφίμων που αποτελεί αδιαπραγμάτευτη αξία και συνθήκη.

Το συνολικό ύψος της επένδυσης ανέρχεται σε 1.600.000€ και περιλαμβάνει την αναβάθμιση των κτιριακών υποδομών του Ινστιτούτου, συνολικού εμβαδού 1.305 τ.μ., τις δαπάνες διαμόρφωσης του περιβάλλοντος χώρου, αλλά και τις επενδύσεις σε νέο αναλυτικό εξοπλισμό. Οι εγκαταστάσεις ικανοποιούν πλήρως τις ποιοτικές απαιτήσεις ενός υπερσύγχρονου εργαστηρίου με βασικούς στόχους το χαμηλό ενεργειακό αποτύπωμα και την εξασφάλιση ασφαλών εργαστηριακών συνθηκών. Ακολουθήθηκαν συγκεκριμένες κτιριακές προδιαγραφές, ώστε να διασφαλίζεται εναρμονισμός με διεθνή εργαστηριακά πρότυπα.

Βασικοί στόχοι είναι η παροχή ποικίλου φάσματος υπηρεσιών για τη διασφάλιση της υγιεινής, της ασφάλειας και της ποιότητας των τροφίμων που αποτελούν θεμελιώδεις αξίες της εταιρείας Γιώτης.

Οι δράσεις του Ερευνητικού Κέντρου περιλαμβάνουν την εκπόνηση υψηλού επιπέδου έρευνας, την ανάληψη ερευνητικών έργων και την οργάνωση εκπαιδευτικών σεμιναρίων σε συνεργασία µε άλλα ερευνητικά κέντρα και πανεπιστήμια.

Για την αποτελεσματική εφαρμογή και ανάπτυξη των παραπάνω ελέγχων και αναλύσεων και την εκτέλεση της έρευνας καθοριστική είναι η συνδρομή του ανθρωπίνου δυναμικού, το οποίο απαρτίζεται από επιστήμονες ανώτατου εκπαιδευτικού επιπέδου, κατόχους διδακτορικών διπλωμάτων και μεταπτυχιακών τίτλων σπουδών στη χημεία και τη μικροβιολογία τροφίμων. Το επιστημονικό προσωπικό του έχει συμμετάσχει σε περισσότερα από 30 Ερευνητικά Προγράμματα, έχοντας ως αποτέλεσμα πλήθος δημοσιεύσεων σε έγκριτα επιστημονικά περιοδικά και παρουσιάσεις σε συνέδρια. Σημαντική ακόμα είναι η παρουσία του επιστημονικού προσωπικού στην κατοχύρωση συνολικά 35 Διπλωμάτων Ευρεσιτεχνίας από τον Οργανισμό Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας (ΟΒΙ) και 3 από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Διανοητικής Ιδιοκτησίας (WIPO), όπως επίσης η συνεργασία με διακεκριμένους καθηγητές πανεπιστημίων, τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό.

Το Ινστιτούτο αποτελείται από τρία Ερευνητικά Τμήματα. Το Μικροβιολογικό Εργαστήριο, το Εργαστήριο Ενόργανης Ανάλυσης και το Τμήμα Έρευνας & Ανάπτυξης.

Πιστοποιήσεις
Τα εργαστήρια διαθέτουν ήδη σύστημα διαχείρισης ποιότητας πιστοποιημένα κατά ISO9001:2008. Έχοντας ως πρότυπα διεθνή αναγνωρισμένα ερευνητικά κέντρα, το Ινστιτούτο προετοιμάζεται για την Εφαρμογή συστήματος διαχείρισης ποιότητας σε πλήρη αντιστοιχία με τις απαιτήσεις των προτύπων ISO17025, όσον αφορά στην οργάνωση και διαπίστευση εργαστηριακών μετρήσεων, δοκιμών και διακριβώσεων και ISO14001 για την εφαρμογή Συστήματος Περιβαλλοντικής Διαχείρισης.

Με το Ελληνικό Κέντρο Έρευνας και Καινοτομίας, η εταιρεία Γιώτης:
-δημιουργεί ένα σύγχρονο Ινστιτούτο Ασφάλειας Τροφίμων εναρμονισμένο με τις ανάγκες της Βιομηχανίας
-θεμελιώνει τις βάσεις για την ανάπτυξη ενός δικτύου επιστημόνων στην ασφάλεια τροφίμων σε πλήρη συνέργεια με τις περιφερειακές, εθνικές και ευρωπαϊκές προτεραιότητες
-επιτυγχάνει άμεση διασύνδεση της Βιομηχανίας με διακεκριμένους ακαδημαϊκούς, τόσο του εσωτερικού, όσο και του εξωτερικού.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
SPONSORED LINKS

"Ένα βιβλίο διαβασμένο από χίλιους διαφορετικούς ανθρώπους είναι χίλια διαφορετικά βιβλία."

Αντρέι Ταρκόφσκυ, Ρώσος σκηνοθέτης

 • 337 - Πεθαίνει ο Μέγας Κωνσταντίνος, αυτοκράτορας της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας και ισαπόστολος.
  1813 - Γεννιέται ο Ρίχαρντ Βάγκνερ, Γερμανός μουσουργός.
  1825 Πεθαίνει η Λασκαρίνα Μπουμπουλίνα, αγωνίστρια της Ελληνικής Επανάστασης.
  1885 - Πεθαίνει ο Βικτόρ Ουγκώ, Γάλλος συγγραφέας.
  1917 - Γεννιέται ο Στέλιος Ανεμοδουράς, συγγραφέας του Μικρού Ήρωα.
  1960 - Στη νότιο Χιλή σημειώνεται ο ισχυρότερος σεισμός που έχει καταγραφεί, 9,5 βαθμοί της κλίμακας Ρίχτερ.
  1963 - Πραγματοποιείται δολοφονική επίθεση εναντίον του βουλευτή της Ε.Δ.Α., Γρηγόρη Λαμπράκη, στη Θεσσαλονίκη. Ο Λαμπράκης εξέπνευσε στις 27 Μαΐου.

© 2002-2022 MEDIA2DAY

Managed Cloud by C2

v