Όλος ο κόσμος σε ένα τραπεζάκι έξω στην Αθήνα

Λιβανέζικο ή μεξικάνικο; Ινδικό ή ιταλικό; Πέντε σούπερ έθνικ διευθύνσεις που μας σερβίρουν τις νοστιμιές τους σε τραπεζάκια έξω.
Suzanna  
Ορφέως & Χαρίτων 5, Παλαιό Φάληρο, τηλ.: 2109428129

Η κοσμαγάπητη Σουζάνα του Παλαιού Φαλήρου σερβίρει εδώ και χρόνια πεντανόστιμη λιβανέζικη και πολίτικη κουζίνα, σε παροικούντες τα νότια και όχι μόνο. Στο μενού της ξεχωρίζουν τα μαντί (ζυμαρικά γεμισμένα με κιμά και περιχυμένα με σκορδάτη σως γιαρτιού), το πιλιτσλί μπεγιεντί (πουρές καπνιστής μελιτζάνας με μπουτάκια κοτόπουλου), το κίμπε (πληγουροκεφτέδες γεμιστοί με κιμά) και τα πάσης φύσεως κεμπάπ. Αναλυτικά το μενού μπορείτε να το δείτε εδώ Ιούλιο και Αύγουστο η Suzanna θα σερβίρει Τρίτη με Παρασκευή από τις 18.00 ως τα Μεσάνυχτα, και Σάββατο από τις 12.00 το μεσημέρι ως τα Μεσάνυχτα. Κυριακές και Δευτέρες μέχρι τέλος Αυγούστου θα είναι κλειστά. Οι τιμές κυμαίνονται στα 20€ το άτομο, με μπύρα ή κρασί.

Indian Masala
Ερμού 129, Μοναστηράκι, τηλ.: 210 3219412

Είναι, ίσως, το λιγότερο κιτς απ’ όλα τα ινδικά εστιατόρια της Αθήνας, κι έχει την πιο χαριτωμένη, μικροσκοπική, «μυστική» αυλίτσα του κέντρου στο πίσω μέρος του. Εδώ απολαμβάνουμε ινδικές νοστιμιές σαν το κοτόπουλο vindaloo, πιτούλες naan με τυρί, πιτάκια samosas με πατάτες και λαχανικά, και ρύζι biryani με κουρκουμά, σαφράν και μπουκίτσες κοτόπουλο. Οι τιμές κυμαίνονται στα 20€ ανά άτομο, με μπύρα ή κρασί, και η ατμόσφαιρα είναι έξτρα ρομαντίκ, ό,τι πρέπει για πρώτα (και δεύτερα, και τρίτα) ραντεβού.

Da Bruno
Αγ. Αλεξάνδρου 46, Π. Φάληρο, τηλ.: 210 9818959

Στην υπέροχη αυλίτσα του –που κλείνει με τζαμαρίες τον χειμώνα− δοκιμάζουμε μια από τις καλύτερες ιταλικές κουζίνες εν Αθήναις. Στα «οπωσδήποτε» τα Gnocchi di patate mamma Giovanna, σπιτικά νιόκι από πατάτα με φρέσκια ντομάτα, βουβαλίσια μοτσαρέλα, παρμεζάνα, κουκουνάρι και πέστο βασιλικού, το Risotto con funghi porcini, με μανιτάρια πορτσίνι και μοτσαρέλα, και τα φουρνιστά ριγκατόνι Alla Triestina, με κιμά, ντομάτα και κρέμα. Δυνατά παίζουν και οι πίτσες, με την παραδοσιακή λεπτή ζύμη, ενώ για τους… μακαρονομάχους υπάρχουν και πιάτα με κρέας στο μενού, που αλλάζει τακτικά. Οι τιμές κυμαίνονται στα 20€ το άτομο, με κρασί.

Taqueria Maya  
Πετράκη 10, Σύνταγμα, τηλ.: 211 2167081

Απλώνει τα τραπεζάκια της σε έναν μικρό, πανέμορφο πεζόδρομο λίγα βήματα μακριά από το Σύνταγμα, και σερβίρει λαχταριστές μεξικάνικες δημιουργίες όπως burritos, tacos, quesadillas και –το αγαπημένο μας– burrito bowl, με όλα τα διαλεχτά υλικά του μπουρίτο σε πιάτο. Για καθεμία από αυτές τις λαχταριστές σπεσιαλιτέ, διαλέγετε γέμιση (κοτόπουλο, μοσχαράκι, χοιρινό ή λαχανικά), συνοδευτικά και ένταση… καυτερότητας της σάλτσας (καθόλου, μέτρια, καυτερή ή πολύ καυτερή) προσθέτετε εξαίσιο γκουακαμόλε και απολαμβάνετε συνοδεία άψογης μαργαρίτας –όχι γρανίτας, κανονικής μαργαρίτας, όπως θα την πίνατε σε ένα μπαρ. Οι τιμές για τα μπουρίτο κυμαίνονται στα 5,50-6,50€ και για τις μαργαρίτες στα 7€.

Folia  
Ανδρέα Μεταξά 9-11, Εξάρχεια, τηλ.: 210 3803840

Για την αφγανική κουζίνα τι ξέρετε; Εδώ θα τα μάθετε όλα, στο παρεΐστικο μαγαζί του συμπαθέστατου Ρεζά, ο οποίος μαγειρεύει και σερβίρει τις (καταπληκτικές) συνταγές της πατρίδας του: Μαντού (χειροποίητα ζυμαρικά γεμισμένα με κοτόπουλο και σερβιρισμένα με σάλτσα γιαουρτιού και σουμάκ -μια παραλλαγή των πολίτικων Μαντί), Ζερέσκ Πολό (ρύζι με φραγκοστάφυλο και κεφτεδάκια) τα Γκουγκού (κάτι σαν πατατοκεφτέδες - γίγαντες), και εξαιρετικά φαλάφελ (αυτά ξέρετε τι είναι). Συνοδεύετε με ρακή, ουζάκι ή τσίπουρο, και δεν πληρώνετε παραπάνω από 10€ το άτομο για όλα αυτά.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v