10 υγιεινά πρωινά για βιαστικούς

Το πρωί έχετε ελάχιστο χρόνο για να ετοιμάσετε πρωινό; Δείτε δέκα σύντομες και θρεπτικές ιδέες… to go.
 

10 υγιεινά πρωινά για βιαστικούς

Το πιο σημαντικό γεύμα της ημέρας νόστιμα, γρήγορα και υγιεινά.

Πολύχρωμο smoothie

Αναμείξτε σε ένα μπλέντερ 1 ποτήρι άπαχο γάλα, 1 scoop πρωτεΐνη με γεύση βανίλια, μισή μπανάνα, έξι παγωμένες φράουλες και 1 κ.σ. λιναρόσπορο. Χτυπήστε για μερικά λεπτά και απολαύστε.

Ομελέτα σε πίτα

Αναμείξτε σε ένα τηγάνι δύο αυγά, μία ψιλοκομμένη κόκκινη πιπεριά, λίγο τυρί φέτα και λίγη γαλοπούλα και γεμίστε με το μείγμα μία αραβική πίτα.

Δροσερό milkshake

Αναμείξτε καλά στο μπλέντερ 1 κούπα γάλα χαμηλών λιπαρών, μία κουταλιά της σούπας μέλι, μία κουταλιά της σούπας φυστικοβούτυρο, μία παγωμένη μπανάνα και μία πρέζα κανέλα.

Ρυζογκοφρέτες με κότατζ

Βάλτε πάνω από 2 γκοφρέτες ρυζιού ή καλαμποκιού μια στρώση τυρί κότατζ, μπανάνα σε φέτες, 1-2 κουταλιές μέλι, λίγη θρυμματισμένη καρυδόψυχα, λίγη κανέλα και απολαύστε.

Βρώμη με γάλα καρύδας και φρούτα

Σε ένα μπολ, αναμειγνύετε ½ φλιτζάνι βρώμη, 1 φλυτζάνι γάλα καρύδας, μερικές κομμένες φράουλες, λίγη θρυμματισμένη καρυδόψυχα και 1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα.

Τοστ με αβοκάντο, αυγό και γαλοπούλα

Σε ένα ψωμί του τοστ ολικής άλεσης φρυγανισμένο απλώνετε μια στρώση αβοκάντο σε φέτες και από πάνω του 1 αυγό βραστό σε φέτες. Πασπαλίζετε με αλάτι και μαύρο πιπέρι ή πάπρικα για τη γεύση.

Γιαούρτι με muesli και μέλι

Ανακατέψτε ένα κεσεδάκι γιαούρτι χαμηλών λιπαρών με 2 κουταλιές της σούπας muesli με αποξηραμένα φρούτα και περιχύστε με 1 κουταλιά της σούπας μέλι και λίγη κανέλα.

Μπανάνα με φυστικοβούτυρο

Κόψτε στη μέση, κατά μήκος μια μπανάνα και αλείψτε την με 1 κουταλιά της σούπας φυστικοβούτυρο ή ταχίνι. Κλείστε την και απολαύστε την.

Μπαγκέτα με κοτόπουλο και κατίκι

Ανοίξτε μια μικρή μπαγκέτα ολικής άλεσης και γεμίστε την με μια φέτα τυρί λάιτ, 2 φέτες κοτόπουλο από την προηγούμενη μέρα (ή γαλοπούλα), μαρούλι και απλώστε μια λεπτή στρώση κατίκι.

Pancake με μπανάνα και βρώμη

Χτυπήστε στο μπλέντερ 2 αυγά, 1 μπανάνα, δύο κουταλιές της σούπας βρώμη και λίγη κανέλα. Ρίξτε το μείγμα σε αντικολλητικό τηγάνι με ελάχιστο ελαιόλαδο και ψήστε από τις δύο πλευρές μέχρι να ροδίσει. Σερβίρετε με μια κουταλιά της σούπας μέλι και mix ξηρών καρπών.


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v