Τέλειοι συνδυασμοί γευμάτων με έξτρα πρωτεΐνη

Οι καλύτεροι και πιο θρεπτικοί συνδυασμοί για πρωινό, μεσημεριανό και βραδινό, γεμάτοι πρωτεΐνη.
 

Τέλειοι συνδυασμοί γευμάτων με έξτρα πρωτεΐνη

Αν γυμνάζεστε γνωρίζετε καλά πως η πρωτεΐνη είναι απαραίτητη για το σώμα σας. Αλλά και να μη γυμνάζεστε, και πάλι είναι απαραίτητη αφού συντελεί σε βασικές λειτουργίες και σας βοηθά να χάσετε βάρος.

Δείτε παρακάτω πέντε σούπερ πρωτεΐνικούς συνδυασμούς για κάθε γεύμα της ημέρας.

«Πουρές» chia με γάλα

~35 γρ. πρωτεΐνη ανά μερίδα

Αναμείξτε 1 κούπα γάλα, 1 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό, 2 κουταλιές της σούπας Quark, 2 κουταλιές της σούπας σιρόπι σφένδαμου, ½ κουταλιά του γλυκού βανίλια και ¼ φλιτζάνι σπόρους Chia. Ανακατέψτε καλά μέχρι να μην υπάρχουν σβόλοι και βάλτε το μείγμα σε βαζάκια και μετά στο ψυγείο.

Δημητριακά με έξτρα πρωτεΐνη

~ 40 γρ. πρωτεΐνη ανά μερίδα

Αναμείξτε ένα scoop πρωτεΐνη σε σκόνη της αρεσκείας σας σε ένα φλιτζάνι γάλα της αρεσκείας σας και βάλτε μέσα 1 φλιτζάνι από τα αγαπημένα σας δημητριακά. Για ακόμα μεγαλύτερη ποικιλία μπορείτε να αλλάξετε τις γεύσεις της πρωτεΐνης και να προσθέσετε ψιλοκομμένα φρούτα για έξτρα βιταμίνες.

Σολομός με κινόα

~45 γρ. πρωτεΐνη ανά μερίδα

Η προσθήκη της κινόα στον κλασικό ψητό σολωμό προσθέτει έξτρα πόντους (και 14 γραμμάρια) πρωτεΐνης στο γεύμα σας. Για ακόμα περισσότερη θρεπτική αξία, συνοδεύστε το με σπαράγγια. Δείτε τη συνταγή εδώ.

Φακές με τόνο

~50 γρ. πρωτεΐνη ανά μερίδα

Είτε βαρεθήκατε να τρώτε τα όσπρια με τον κλασσικό τρόπο, είτε θέλετε να τα ενισχύσετε με καλής ποιότητας πρωτεΐνη, τότε αυτός ο συνδυασμός σαλάτας/γεύματος είναι για εσάς. Δείτε τη συνταγή για φακές με τόνο εδώ.

Αυγά με φασόλια

~ 30 γρ. πρωτεΐνη ανά μερίδα

Τα αυγά είναι από τις καλύτερες και πιο φτηνές πηγές πρωτεΐνης. Συνδυάζοντάς τα με τα εξίσου «δυνατά» σε περιεκτικότητα φυτικής πρωτεΐνης φασόλια έχουμε ένα πλήρες γεύμα, πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά και φυτικές ίνες. Δείτε μια ωραία συνταγή που τα συνδυάζει εδώ.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v