Πώς θα ξεφορτωθώ τα «ψωμάκια» από την περιφέρεια

Πώς μπορούμε να ξεφορτωθούμε το ενοχλητικό λίπος στην περιφέρεια; Όσα μπορείτε να κάνετε για να φύγουν τα «ψωμάκια».
Πώς θα ξεφορτωθώ τα «ψωμάκια» από την περιφέρεια
Έφτασε ο Μάιος εμπρός βήμα ταχύ

κορμάρες να πετάξουμε γυμνές στην εξοχή

μα τώρα που κοιτάζομαι μπροστά εις τον καθρέφτη

βλέπω κάτι τραγικό, το ηθικό μου πέφτει

Κάπου τα χα δει θυμάμαι με σουσάμι

ήτανε στο φούρνο τα πουλούσαν με το δράμι

Λαχταριστά ψωμάκια ζεστά και τραγανά

μα πάνω στην κορμάρα μου φαντάζαν τραγικά

Για να γλυτώσω φίλε απ' αυτόν τον πανικό

ξανά στο γυμναστήριο σε πρόγραμμα γοργό

Τα Ημισκούμπρια περιγράφουν ωραιότατα στην «Απολλώνια Κορμάρα» την αγωνία πολλών γυναικών απέναντι στην εμφάνιση των «ψωμακίων» ήτοι της συσσώρευσης λίπους στα πλαινά σημεία της λεκάνης.

Η αλήθεια είναι πως τα «ψωμάκια» έχουν δύο ρίζες: από τη μία τη συσσώρευση λίπους στην περιοχή των γοφών, από την άλλη τα γονίδια μας, τα οποία σε αρκετές περιπτώσεις μας προικίζουν με μεγάλη περιφέρεια. Άτιμα γονίδια.

Τι μπορούμε να κάνουμε λοιπόν για να τα ξεφορτωθούμε; Αρχικά, υπομονή. Τίποτα δεν εξαφανίζεται μέσα σε μερικές ημέρες, πόσο μάλλον όταν έχει να κάνει με επίμονο λίπος όπως αυτό στην περιφέρεια.

Στη συνέχεια, ακολουθώντας κάποιες βασικές συμβουλές διατροφής και άσκησης που φαίνεται να βοηθούν αν όχι στην εξαφάνιση τότε σίγουρα στην συρρίκνωση των «ψωμακίων».

* Αποφύγετε τροφές που περιέχουν ζάχαρη, επεξεργασμένους υδατάνθρακες και κορεσμένα ή τρανς λιπαρά και αντικαταστήστε τις με προϊόντα ολικής άλεσης και φρέσκα φρούτα και λαχανικά, όπως μήλα, πορτοκάλια, καρότα, πιπεριές.

* Καταναλώνετε σε κάθε γεύμα άλιπη πρωτεΐνη, από πηγές όπως ψάρι, κοτόπουλο ασπράδια αυγών, γαλοπούλα, και προϊόντα με χαμηλά λιπαρά όπως γιαούρτι, γάλα και τυρί.

* Μειώστε τις θερμίδες που καταναλώνετε. Αν λαμβάνετε περισσότερες θερμίδες από όσες «καίτε» θα πάρετε λίπος (και) στην περιοχή αυτή. Διατροφολόγος alert αν δεν μπορείτε να τα καταφέρετε μόνοι/ες σας.

* Τα «λιπαρά» ψάρια όπως ο σολομός και οι σαρδέλες λόγων των ω-3 λιπαρών, βοηθούν εκτός των άλλων και στην εξισορρόπηση των ορμονών που είναι υπεύθυνες και για τις κατακρατήσεις υγρών (και) στην περιοχή των γοφών.

* Κάντε αερόβια άσκηση. Θα σας βοηθήσει να χάσετε λίπος και να κάψετε αρκετές μερικές παραπάνω θερμίδες. Επιλέξτε δραστηριότητες όπως τρέξιμο, ποδήλατο και σχοινάκι αλλά και κολύμπι μιας και η εποχή το σηκώνει.

* Μην αμελείτε και την άσκηση αντιστάσεων (βάρη, μηχανήματα κ.α.). Είναι ο πιο άμεσος τρόπος για καλοσχηματισμένους γοφούς. Δώστε βάση σε ασκήσεις όπως καθίσματα, άρσεις θανάτου, πρέσσα, προβολές και άλματα.

* Κάθε φορά που θα θέλετε να πιείτε αναψυκτικά, χυμούς του εμπορίου ή άλλα «γλυκά» ποτά, «κατεβάστε» ένα ποτήρι νερό, στο οποίο θα έχετε στάξει μερικές σταγόνες λεμόνι για τη γεύση. Επίσης, πίνοντας νερό πριν από κάθε γεύμα θα σας βοηθήσει να περιορίσετε τις ποσότητες που καταναλώνετε.

* Ο επαρκής ύπνος συνδέεται άμεσα με την απώλεια βάρους, ενώ η έλλειψή του μπορεί να σας κάνει να πεινάτε περισσότερο, να μην έχετε όρεξη για άσκηση και να συσσωρεύετε περισσότερο λίπος. Κοιμηθείτε λοιπόν καλά και – όσο μπορείτε – αρκετά.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v