Το πρώτο virtual πληκτρολόγιο είναι εδώ!

Εάν έχετε δοκιμάσει, έστω και μία φορά, να στείλετε e-mail μέσω κινητού με πληκτρολόγιο οθόνης ή γραφίδα, σίγουρα θα εκτιμήσετε το Virtual Keyboard. Με μέγεθος αναπτήρα, η συσκευή επιτρέπει στο χρήστη να εισαγάγει κείμενο σε οποιαδήποτε φορητή συσκευή.
Το πρώτο virtual πληκτρολόγιο είναι εδώ!

του Πάρη Καπράλου

Αν η ουσία της τεχνολογίας είναι να καθιστά τα πάντα εύκολα, προσιτά και επιδεκτικά βελτίωσης, τότε το gadget που θα σας παρουσιάσουμε είναι η τέλεια τεχνολογική επινόηση.

Είστε ο τύπος του ανθρώπου που πιστεύει ότι τα πάντα πρέπει να είναι φορητά, αλλά οι φορητές ”διευκολύνσεις” της τεχνολογίας (κινητά τηλέφωνα, PDA κ.λπ.) τελικά σας κάνουν ”τη ζωή δύσκολη” κάθε φορά που θέλετε να συντάξετε ένα κείμενο μεγαλύτερο των SMS (όσοι από εσάς έχετε προσπαθήσει να στείλετε e-mail με κινητό ή με PDA, με πληκτρολόγιο οθόνης ή γραφίδα, καταλαβαίνετε καλά τι εννοώ).

Από την άλλη, όσες συσκευές αυτού του είδους ενσωματώνουν πραγματικά πλήρες πληκτρολόγιο, είτε το να γράψεις σε αυτές δεν είναι τόσο άνετο όσο υπόσχονται οι κατασκευαστές είτε παύουν να είναι τόσο μικρές και όμορφες όσο θα τις θέλατε. Η λύση για όλους εσάς όχι μόνο κατασκευάστηκε, αλλά πωλείται στον κοντινότερο ”Γερμανό”.

Το Virtual Keyboard της iTech τηρεί την υπόσχεσή του να εργαστεί για εσάς: προβάλλοντας πάνω σε μία επιφάνεια με ακτίνες λέιζερ ένα κανονικό πληκτρολόγιο QWERTY (δηλαδή ένα πληκτρολόγιο λίγο μικρότερο από αυτό που έχει ένας υπολογιστής, αλλά με μέγεθος εικονικών πλήκτρων ίδιων με αυτά ενός υπολογιστή και σειρά γραμμάτων ακριβώς ίδια), η συσκευή δίνει στον κάτοχό της τη δυνατότητα να εισαγάγει κείμενο όπως θα έκανε με οποιοδήποτε άλλο ”πραγματικό” πληκτρολόγιο, με τη διαφορά ότι ο χρήστης μπορεί να έχει κάθε στιγμή το Virtual Keyboard (η συσκευή έχει μέγεθος αναπτήρα) μαζί του.

Η συσκευασία της συσκευής περιλαμβάνει όλα τα απαραίτητα για τη συνεργασία του τόσο με PDA (PocketPC με Windows Mobile 2003/2005 και Palm OS 5) όσο και με κινητά τηλέφωνα (Symbian Series 60 και UIQ) και φυσικά με υπολογιστές (Windows 2000/XP), σε περίπτωση που... αγαπήσετε το εικονικό πληκτρολόγιο περισσότερο από τα πραγματικά!

Το συνοδευτικό CD εμπεριέχει drivers για όλες τις παραπάνω συσκευές: φυσικά, στα κινητά και στα PDA θα χρειαστεί η εγκατάσταση του προγράμματος ελέγχου να γίνει μέσα από υπολογιστή με Windows. Το CD εμπεριέχει σε ηλεκτρονική μορφή και τα manuals, τα οποία δυστυχώς θα πρέπει να διαβάσετε πολύ προσεκτικά και να τηρήσετε με ευλάβεια τα όσα ζητά ο κατασκευαστής ως προς τη διαδικασία της πρώτης σύνδεσης της συσκευής σας με το πληκτρολόγιο.

Η τελική τιμή του πληκτρολογίου είναι 149 ευρώ και κυκλοφορεί στην ελληνική αγορά από τον Γερμανό.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v