10 πράγματα που μπορείτε να κάνετε online

Πληρωμές, δωρεάν μαθήματα, ξένες γλώσσες, παραγγελίες και ένα σωρό ακόμα πράγματα που μπορείτε να κάνετε εντελώς δωρεάν online.
10 πράγματα που μπορείτε να κάνετε online
To Internet μας έχει λύσει τα χέρια σε κάθε τομέα της καθημερινότητας. Από συναλλαγές και πληρωμές για ένα σωρό οφειλές μέχρι δωρεάν μαθήματα, εθιστικά παιχνίδια και δωρεάν κινηματογράφο.

Αφήστε λοιπόν τους άλλους να ταλαιπωρούνται με… χειροκίνητες εναλλακτικές, και δείτε δέκα πράγματα που μπορείτε να κάνετε online – και δωρεάν.

Να κάνετε δωρεάν μαθήματα

Ψυχολογία; Μαθηματικά; Φυσική; Κοινωνικές επιστήμες; Προπονητική; Οτιδήποτε κι αν σας έρχεται στο νου, υπάρχει δωρεάν (στα αγγλικά) σε μορφή μαθημάτων online. Αγαπημένη μας διεύθυνση για online μαθήματα το coursera, στο οποίο μπορείτε να βρείτε χιλιάδες δωρεάν μαθήματα για εκατοντάδες θεματικές.

Να κάνετε συναλλαγές για τα πάντα (όχι τα ζωάκια)

Αν η μισή Ελλάδα είχε e-banking, τότε οι ουρές σε δημόσιες υπηρεσίες, ΔΕΚΟ και τράπεζες θα ήταν ελάχιστες ή ανύπαρκτες. Κάντε λοιπόν το… καλό, απευθυνθείτε στην τράπεζά σας, ζητήστε έκδοση κωδικών e-banking και απολαύστε την διεκπεραίωση των συναλλαγών σας αυτόματα και χωρίς να κουνήσετε ούτε το μικρό σας δαχτυλάκι. Εντάξει, θα χρειαστεί να το κουνήσετε λίγο για μερικά clicks. Ενδεικτικά κάποιες συναλλαγές που μπορείτε να κάνετε online μέσω των υπηρεσιών e-banking: πληρωμή τελών κυκλοφορίας, πιστωτικών καρτών, ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ, εταιρειών κινητής τηλεφωνίας, οδική ασφάλεια, ασφάλεια υγείας, πληρωμή ΙΚΑ, ΤΕΒΕ, πληρωμή βεβαιωμένων οφειλών ΔΟΥ, Κτηματολόγιο, πληρωμή ΙΚΑ-ΤΕΒΕ και πολλά, πολλά ακόμα.

Να καλέσετε ταξί

Αν και η συγκεκριμένη υπηρεσία «βολεύει» περισσότερο τους χρήστες smartphone, το να καλέσετε ταξί γίνεται πιο εύκολο από ποτέ μέσα από την ιστοσελίδα του Taxibeat, στο οποίο εγγράφεστε δωρεάν και καλείτε ταξί με μερικά κλικς. Αν έχετε smartphone, τότε τα πράγματα γίνονται ακόμα πιο χρηστικά, μιας και το Taxibeat, η Uber και το Taxiplon διαθέτουν αντίστοιχε εφαρμογές για να καλείτε επαγγελματίες οδηγούς όποτε και όπου κι αν βρίσκεστε. Μάλιστα σας επιβραβεύουν κατά καιρούς για τις κούρσες σας με εκπτώσεις ή με δωρεάν διαδρομές για συγκεκριμένα events. 

Να παραγγείλετε delivery

Για ποιον λόγο να ταλαιπωρηθείτε έστω και ελάχιστα ψάχνοντας φυλλάδια και τηλέφωνα για να απολαύσετε ένα λαχταριστό γεύμα στο σπίτι; Χάρη στο Internet, αλλά και την τεχνολογία των smartphones μπορείτε εύκολα, γρήγορα και αποτελεσματικά να παραγγείλετε από το αγαπημένο σας σουβλατζίδικο/πιτσαρία/ιταλικό/κινέζικο/ ινδικό ή ό,τι άλλο τρώτε τελοσπάντων, χωρίς καμία ταλαιπωρία. Πώς; Μέσα από ιστοσελίδες ή/και εφαρμογές για κινητά οι οποίες με λίγα κλικ σας… ταΐζουν σε συνεργασία με μια τεράστια γκάμα φαγάδικων σε κάθε γωνιά της Αττικής. Διαβάστε περισσότερα εδώ.

Να διαβάσετε σούπερ κόμικ

Η ένατη τέχνη έχει μπει δυναμικά στο Internet τον τελευταίο καιρό. Δεκάδες ιστοσελίδες φιλοξενούν comics γνωστών ή λιγότερο γνωστών artists για τα μάτια σας μόνο, εντελώς δωρεάν. Marvel, DC Nation, Dark Horse Digital και Newsarama.com είναι μερικές μόνο από αυτές. Για ελληνικά κόμικ τώρα, αγαπημένη μας διεύθυνση είναι το So Comic με πληθώρα καλλιτεχνών για κάθε γούστο.

Να κάνετε edit τις φωτογραφίες σας

Δεν έχετε photoshop ή έχετε και είναι πολύ «βαρύ»; Κανένα πρόβλημα. Χάρη σε online εργαλεία όπως το χρηστικότατο και απλό Pixlr μπορείτε εύκολα και γρήγορα μέσω του browser σας να «πειράξετε», κόψετε, κολλήσετε και γενικά να επεξεργαστείτε οποιαδήποτε φωτογραφία θέλετε, εντελώς δωρεάν, και να την αποθηκεύσετε στον υπολογιστή σας. 

Να παίξετε εθιστικά παιχνίδια

Άλλη μια τάση που γίνεται μόδα είναι τα δωρεάν παιχνίδια online, τα οποία μπορείτε να παίξετε είτε μόνοι σας είτε με παίκτες από όλον τον κόσμο. Δείτε εδώ μια λίστα με τα αγαπημένα μας και μπείτε εδώ για ακόμα περισσότερα

Να αποθηκεύσετε και να στείλετε μεγάλα αρχεία

Πάνε οι εποχές που αποθηκεύαμε σε στικάκια φωτογραφίες, βίντεο και οτιδήποτε θέλαμε να δώσουμε σε φίλους. Πλέον το online storage προσφέρει εύκολη και γρήγορη μεταφορά και αποθήκευση αρχείων, δωρεάν, για συγκεκριμένο μέγεθος (συνήθως μέχρι 1GB ανά αρχείο). Dropbox και Pando είναι δύο από τα κορυφαία site online αποθήκευσης. 

Να μάθετε ξένες γλώσσες

Δωρεάν. Μία από τις καλύτερα οργανωμένες σελίδες, το Duolingo προσφέρει μαθήματα σε μπόλικες ευρωπαϊκές γλώσσες (Ισπανικά, Γαλλικά, Γερμανικά, Δανικά, Ιταλικά, Ολλανδικά, Πορτογαλικά, Ιρλανδικά και Σουηδικά). Φυσικά δεν είναι η μοναδική. Δείτε εδώ ακόμα περισσότερες

Να δείτε δωρεάν ταινίες

Νόμιμα, στο Youtube. Το δημοφιλές video site φιλοξενεί ολοένα και περισσότερες ταινίες στους servers του – ελληνικές και ξένες – για κάθε γούστο και περίσταση. Αρκεί να αναζητήσετε την ταινία που σας ενδιαφέρει προσθέτοντας την φράση “full movie”. Επίσης, στο DocumentaryHeaven θα βρείτε επίσης δωρεάν διαφόρων ειδών ντοκιμαντέρ.

 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v