Online delivery: Τα site των πεινασμένων

Online παραγγελία φαγητού εύκολα, γρήγορα και με οικονομικές προσφορές; Καλώς ορίσατε στον… μαγικό κόσμο του διαδικτυακού delivery.
Online delivery: Τα site των πεινασμένων
του Νικόλα Γεωργιακώδη

Είναι Σάββατο βράδυ και έχετε αράξει με την παρέα σπίτι. Η κλασσική ερώτηση πέφτει στο τραπέζι: Τι θα φάμε; «Πίτσα!» απαντούν οι μισοί. «Σουβλάκι ρε!», οι υπόλοιποι. Πηγαίνετε στην κουζίνα και ψάχνετε μανιωδώς στο συρτάρι όπου αποθηκεύετε τα φυλλάδια με τα μαγαζιά που κάνουν delivery στο σπίτι σας. Τα δίνετε στους φίλους σας και περιμένετε στωικά να αποφασίσουν. Κατασταλάζουν στο σουβλάκι. «Όχι εγώ θα παραγγείλω!», λέει ο ένας. «Φέρε εδώ το τηλέφωνο, θα παραγγείλω εγώ», φωνάζει η άλλη. Ύστερα από έναν ολιγόλεπτο τσακωμό, σηκώνετε το τηλέφωνο και κάνετε εσείς την παραγγελία, ενώ έχετε ήδη συνεννοηθεί ποιος θα πάρει τι. Ή μήπως όχι; Ενώ έχετε ξεκινήσει να δίνετε την παραγγελία, ο καθένας πετάγεται και λέει τα δικά του. Παράλληλα, η κοπέλα που σας εξυπηρετεί προσπαθεί να σας ενημερώσει για το τι έχει μείνει, πώς σερβίρονται οι μερίδες, τι αλλαγές έχουν γίνει στις τιμές και ποιες προσφορές «παίζουν» εκείνη την περίοδο. Πανδαιμόνιο.

Εντάξει, τα πράγματα μπορεί να μην είναι πάντα τόσο ακραία, όμως για ποιον λόγο να ταλαιπωρηθείτε έστω και ελάχιστα για να απολαύσετε ένα λαχταριστό γεύμα στο σπίτι; Χάρη στο Internet, αλλά και την τεχνολογία των smartphones μπορείτε εύκολα, γρήγορα και αποτελεσματικά να παραγγείλετε από το αγαπημένο σας σουβλατζίδικο/πιτσαρία/ιταλικό/κινέζικο/ ινδικό ή ό,τι άλλο τρώτε τελοσπάντων, χωρίς καμία ταλαιπωρία. Πώς;

Τα τελευταία χρόνια ολοένα και περισσότερες ιστοσελίδες έχουν κάνει την εμφάνισή τους στον μαγικό κόσμο του delivery, επιτρέποντάς σας να παραγγείλετε εύκολα και γρήγορα οτιδήποτε θέλετε, σε οποιαδήποτε ποσότητα από τα κοντινότερα σε εσάς μαγαζιά με βάση την διεύθυνση του σπιτιού σας. Μάλιστα, σχεδόν όλες διαθέτουν και ειδικές προσφορές για online παραγγελίες από συγκεκριμένα εστιατόρια. Έτσι παραγγέλνετε φαγητό χωρίς να χρειαστεί να ψάξετε για τυπωμένα μενού στην άβυσσο των συρταριών, χωρίς να πάρετε τηλέφωνο και χωρίς καν να χρειαστεί να σηκωθείτε από τον καναπέ (για τους μοναχικούς καβαλάρηδες της μεταμεσονύχτιας λιγούρας/βαρεμάρας). Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να δώσετε τα στοιχεία σας στο site, να προσθέσετε στο καλάθι τις επιλογές σας από το ηλεκτρονικό μενού και να κάνετε ένα μεγαλοπρεπέστατο check out. Σε μερικά λεπτά ( ο χρόνος αναμονής ποικίλει ανάλογα με τον φόρτο εργασίας του μαγαζιού), το φαγητό που παραγγείλατε θα βρίσκεται έξω από την πόρτα σας.

Ιδού λοιπόν, έξι τέτοιες διευθύνσεις για online παραγγελίες, οι οποίες θα κάνουν τη ζωή σας ευκολότερη και το στομάχι σας γεμάτο, χωρίς καμία έξτρα χρέωση.

Click delivery

Από τις πρώτες ελληνικές ιστοσελίδες online παραγγελιών, και ένα απόλυτο success story για τους ιδρυτές του (πρόσφατα υπέγραψαν επενδυτική συμφωνία με το μεγαθήριο Yemeksepeti έναντι τριών εκατομμυρίων ευρώ) , το click delivery συνεργάζεται σήμερα με 982 εστιατόρια σε 12 πόλεις της Ελλάδας. Διαθέτει μια μεγάλη γκάμα συνεργαζόμενων μαγαζιών ανά κατηγορία (σουβλάκια, σάντουιτς, pizza, burgers, ethnic και… καφέ) και δεκάδες super deals αποκλειστικά για παραγγελίες μέσω της ιστοσελίδας. Σύντομα θα βγει και εφαρμογή για smartphone.

E-food
Ξεκίνησε το 2012 να λειτουργεί επίσημα και έκτοτε συνεργάζεται με 1200 εστιατόρια σε 20 πόλεις της Ελλάδας. Η διαδικασία παραγγελίας είναι και εδώ απλούστατη. Κάνετε login, διαλέγετε το κατάστημα της αρεσκείας σας, επιλέγετε από τον κατάλογο το φαγητό που θέλετε και σε λίγα λεπτά η παραγγελία είναι στην πόρτα. Παράλληλα, σε επιλεγμένα εστιατόρια έχετε τη δυνατότητα να επωφεληθείτε από άκρως συμφέρουσες προσφορές. Η ιστοσελίδα έχει και εξίσου χρηστική εφαρμογή για iphone και Android.  

Deliveras
Μπαίνοντας στην ιστοσελίδα του… ντελιβερά, έχετε τη δυνατότητα να επιλέξετε ανάμεσα σε δεκάδες εστιατόρια ανά περιοχή και να κάνετε την παραγγελία σας online εύκολα και γρήγορα. Η πλατφόρμα περιλαμβάνει μέχρι στιγμής πάνω από 700 επώνυμα καταστήματα και αλυσίδες φαγητού αλλά και συνοικιακά σουβλατζίδικα και ψησταριές, τα οποία συνεχώς αυξάνονται σε αριθμό. Διαθέτει επίσης ειδική κατηγορία με οικονομικές προσφορές και έχει κυκλοφορήσει αντίστοιχη εφαρμογή για iphone.



I am hungry
Εύχρηστο και καλαίσθητο portal το οποίο εκτός από online παραγγελίες υποστηρίζει και τηλεφωνικές για τους λάτρεις του… παραδοσιακού. Κάνετε εγγραφή, επιλέγετε την περιοχή που βρίσκεστε την κουζίνα που επιθυμείτε και με ένα click εμφανίζονται τα delivery που καλύπτουν την περιοχή σας και την κουζίνα της επιλογής σας. Επιλέγετε εστιατόριο, βλέπετε το menu, επιλέγετε το γεύμα και δίνετε την παραγγελία σας τηλεφωνικώς ή online. Παράλληλα έχετε τη δυνατότητα της χρήσης κουπονιών με προσφορές (σε όποια εστιατόρια τα υποστηρίζουν) μέσω της ιστοσελίδας. 

Thelosouvlakia.gr

Από τους πρώτους διδάξαντες του είδους (η ιστοσελίδα στήθηκε το 2007), το thelosouvlakia κάνει ακριβώς αυτό που λέει το όνομά του. Σας βρίσκει εύκολα και γρήγορα τα κοντινότερα ψητοπωλεία (συνοικιακά και αλυσίδες) ανάλογα με τη διεύθυνση που έχετε ορίσει, εντοπίζει ποια είναι ανοικτά και σας επιτρέπει να παραγγείλετε είτε online, είτε τηλεφωνικά. Αυτή τη στιγμή, με την ιστοσελίδα συνεργάζονται 2.262 καταστήματα σε όλη την Ελλάδα, ενώ εξίσου χρηστική είναι και η εφαρμογή του για iphone

Στην ίδια φιλοσοφία με τα παραπάνω είναι και τα Foodoo.gr και click n eat.


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v