HP Pavilion 17-e150sv: Ένα laptop… σχεδόν desktop

Το 17άρι laptop της σειράς Pavilion της HP αποτελεί μία άκρως ανταγωνιστική πρόταση, ιδανική για να αντικαταστήσετε το desktop του σπιτιού σας.
HP Pavilion 17-e150sv: Ένα laptop… σχεδόν desktop
Η στιγμή που θα κληθείτε να επιλέξετε ένα laptop, είτε για να αντικαταστείτε ένα παλαιότερο είτε για να καλύψετε μια νέα ανάγκη, είναι στιγμή – μάλλον – σύγχυσης και δυστυχώς επηρεασμού από διαφόρους παράγοντες.

Προσωπικά, θεωρώ πως πέρα από την αναζήτηση μοντέλων και χαρακτηριστικών, αυτό που προέχει – και σπανίως γίνεται – είναι η καταγραφή των αναγκών. Αν για παράδειγμα το laptop που θα πάρετε δεν θα το μετακινείτε και πολύ ή αν το μετακινείτε αυτό θα γίνεται σε "ελεγχόμενα" περιβάλλοντα, π.χ. από το σπίτι στο εξοχικό, τότε το να επενδύσετε σε χαρακτηριστικά φορητότητας είναι ένα μικρό ρίσκο.

Η σειρά Pavilion της HP είναι μια καταναλωτική σειρά με πολλά μοντέλα και διάφορες συνθέσεις. Πέραν της ποικιλίας και φυσικά του ονόματος και της εγγύησης HP, η νέα σειρά Pavilion έχει να επιδείξει εξαιρετικό design -κατά τα προσωπικά μου μέτρα και σταθμά. Οι καταναλωτικές σειρές laptop είναι συνήθως ουδέτερες σχεδιαστικά και αυτό συμβαίνει επειδή το σασί τους πρέπει να είναι αποδεκτό από όσο το δυνατόν περισσότερο κόσμο. Γυαλιστερό μαύρο σασί όπως αυτό του Pavilion έχουμε σίγουρα ξαναδεί. Ωστόσο το νέο Pavilion ξεχωρίζει για το «δέσιμο» των ασημί πλαϊνών επιφανειών και μεντεσέδων της οθόνης με το υπόλοιπο σασί. Αυτό δημιουργεί μια εκλεπτυσμένη αίσθηση σε ένα entry level σασί και σε συνδυασμό με την πολύ καλή ποιότητα των πλαστικών και την αξιοπιστία της HP, δημιουργούν μια άκρως ανταγωνιστική πρόταση.

Το βασικό χαρακτηριστικό του HP Pavilion 17-e150sv είναι η διάσταση της οθόνης. Έχουμε μια τυπική 17άρα οθόνη laptop (17,3") με οπισθοφωτισμό LED η οποία σε συνδυασμό με το ενσωματωμένο chip γραφικών σηκώνει αναλύσεις έως 1600x900 pixels. Ο επεξεργαστής στο συγκεκριμένο μοντέλο είναι ένας τετραπύρηνος AMD A4-5000 με 2MB cache και χρονισμένος στα 1.5GHz. Η εγκατεστημένη μνήμη RAM φτάνει τα 4 GB ενώ ο σκληρός δίσκος τα 500 GB.

Πέραν αυτών, το HP Pavilion 17-e150sv διαθέτει μονάδα DVD, web camera στην οθόνη αλλά και 2 θύρες USB 3.0, μια θύρα USB 2.0 ενώ για τη σύνδεση με άλλες συσκευές εικόνας (projectors ή τηλεοράσεις) διαθέτει θύρα VGA και HDMI και φυσικά το λειτουργικό σύστημα δεν είναι άλλο από τα Windows 8.1.



Η τιμή του HP Pavilion 17-e150sv (F5C75EA) δεν ξεπερνά τα 399€ και όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό μιλάμε για ένα άκρως ανταγωνιστικό 17άρι laptop.

Το συγκεκριμένο απευθύνεται στο μέσο χρήστη που αναζητά μια ξεκάθαρη και αξιόπιστη λύση. Tο βάρος του, που αγγίζει σχεδόν τα 3 κιλά και οι διαστάσεις του 42x26,7x3,28 cm, το καθιστούν μάλλον ακατάλληλο για να το μεταφέρετε από εδώ και από εκεί. Το συγκεκριμένο μοντέλο είναι ένα entry level desktop replacement το οποίο διαθέτει ικανοποιητικές επιδόσεις, αλλά και μια σχετική "ευρυχωρία" σε όσα βλέπετε ή κάνετε - στο Internet, σε εφαρμογές ή παρακολουθώντας κάποια ταινία.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v